От един чат до 330 бона кредити: Как заробиха мъж с измама?

11 окт 2024 09:14, Александър Попов
274
От един чат до 330 бона кредити: Как заробиха мъж с измама?
Кадър: Нова тв

Мъж стана жертва на измама, а животът му се е преобърнал. Един чат в социалните мрежи ще му струва колосалните 330 000 лв.

"Откакто стана това нещо вземам лекарства за успокоение. Тези хора в момента харчат и се наслаждават на моите пари. Моите мъки ще продължат цели 10 години”, казва мъжът, който повярвал на лъжата. По думите му в схемата участват няколко души.

Каква е схемата?

„В началото на септември с мен се свърза с момче. Каза, че ме е виждал, че ме познава. Ставаше въпрос за негова приятелка, която си търси работа – дали в моята работа търсят хора. Аз му казах, че търсим, да се свърже с мен. Той за първи път ми пише. Абсолютно никога не съм го виждал, нито го познавам. Той нямаше Facebook, използваше само Messenger”, казва пред Нова тв Сашо (името е променено - б.р.). Това е контактът му с първия човек от измамната схема - този, който трябва да проучи жертвата. Държи се като добър познат, който моли за услуга и го кани на кафе. „Видяхме се, аз говорих с неговата приятелка, която си търсеше работа. След това останахме двамата. Каза ми, че работи за човек, който се занимава с кредити”, допълва жертвата.

Измамникът твърдял, че минава през 3-4 банки, а те ти отпускат кредити в същия ден. Неговият познат ги погасява веднага, а за услугата получаваш комисионна.

Познатият се представил като Мартин. Той е мозъкът на схемата - човекът, който трябва да омагьоса Сашо. Мъжът успява за няколко минути да провери дали Сашо има кредити и веднага му звъни отново. Обещава му комисионна от 8000 лв. Мишената вече е улучена. Ловът е успешен, въпреки че нищо от предложеното не звучи логично и че Сашо е образован млад мъж.

Той е бил пратен в четири конкретни офиси на банки за ден, където изтеглил потребителски кредити на обща сума 210 000 лв. С лихвите ще трябва да върне 330 000 лв. за 10-годишен период.

Сашо твърди, че се е хванал на въдицата, защото всичко му изглеждало много достоверно. Той е предоставил всички разговори с измамниците на полицията, номер на коли, започнало е разследването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още по темата: измамакредити
Още от Общество
Тристранката обсъжда размера на минималната заплата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
29
 
! Отговори
нормален преди 1 седмица
Този си го заслужава? Теглили мредити и някой на същия ден щял да ги погаси? Голяма глупост, каква е икономическата логика. И кой дава 8000 лева комисион като не ги е изкарал. Да ги връща тиквеника, да му дойде акъла.
12
2
 
30
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 седмица
Полицията и прокуратурата няма да свърши нищо,а този ще плаща като поп.Това е резултата винаги в нашата държава!!Няма за какво да се хванат.Изтеглил си ги е той законно,а никъде не се вижда принуда или заблуждение по веригата.Честито!!!А и последния пирон в ковчега му се забива с полакомяването за 8 бона комисионна!!
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 3, да бе системата му е виновна на този, че не може да мисли.... добре че все някой друг ви е виновен!
10
0
 
30
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 1 седмица
Образован, а? Оплаква се, че е глупав и се е опитал да се вмъкне в схема. С други думи се оплаква, че измамници са го убедили да ***. Еми, напълно заслужено! Сега си пий хапчетата и си плащай за глупостта! И не казвайте, че е образован. Дори не е смешно това твърдение!
9
2
 
15
 
! Отговори
Не се правете преди 1 седмица
На отворени, ами четете и се учете. Че 3.5 милиона сте раздали от началото на годината на измамници.
8
2
 
39
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 седмица
И какво трябва да съжаляваме за някакво алчно човече ли? Ако не беше алчен за тия 6000 лв нямаше да го изработят като мисирка.
7
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
е как ще изтеглиш кредити , ще го върнеш същият ден и ще си спречелил 8000 лева,мисли ве тъъъъпоглавчо!!!
6
2
 
13
 
! Отговори
Пловдив преди 1 седмица
Няма такъв филм,или лъже,или да.Статията,е написана на ***,Сашо,как може,да публикувате такива лудости.
5
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нищо не разбрах, човекът явно е mалоумен, как е успял да изгегли толкова кредити!? Или схемата е да се прави на mалоумен за да не ги връща?!
4
3
 
39
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
Тоя сигурно вярва и в Дядо Коледа.... ===)))
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И по-зле ще става. С тази правосъдна система в будна кома всеки ще пробва каквато схема си пожелае и съдът ще го пуска за щяло и нещяло след съответната вноска.
2
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Докато има ***,ще има и касапи. Защо да плачем за лакоми ***.
1
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жалко за човека. Съд изатвор за виновниците.

Спонсорирани публикации