От един чат до 330 бона кредити: Как заробиха мъж с измама?

11 окт 2024 09:14, Александър Попов
274
От един чат до 330 бона кредити: Как заробиха мъж с измама?
Кадър: Нова тв

Мъж стана жертва на измама, а животът му се е преобърнал. Един чат в социалните мрежи ще му струва колосалните 330 000 лв.

"Откакто стана това нещо вземам лекарства за успокоение. Тези хора в момента харчат и се наслаждават на моите пари. Моите мъки ще продължат цели 10 години”, казва мъжът, който повярвал на лъжата. По думите му в схемата участват няколко души.

Каква е схемата?

„В началото на септември с мен се свърза с момче. Каза, че ме е виждал, че ме познава. Ставаше въпрос за негова приятелка, която си търси работа – дали в моята работа търсят хора. Аз му казах, че търсим, да се свърже с мен. Той за първи път ми пише. Абсолютно никога не съм го виждал, нито го познавам. Той нямаше Facebook, използваше само Messenger”, казва пред Нова тв Сашо (името е променено - б.р.). Това е контактът му с първия човек от измамната схема - този, който трябва да проучи жертвата. Държи се като добър познат, който моли за услуга и го кани на кафе. „Видяхме се, аз говорих с неговата приятелка, която си търсеше работа. След това останахме двамата. Каза ми, че работи за човек, който се занимава с кредити”, допълва жертвата.

Измамникът твърдял, че минава през 3-4 банки, а те ти отпускат кредити в същия ден. Неговият познат ги погасява веднага, а за услугата получаваш комисионна.

Познатият се представил като Мартин. Той е мозъкът на схемата - човекът, който трябва да омагьоса Сашо. Мъжът успява за няколко минути да провери дали Сашо има кредити и веднага му звъни отново. Обещава му комисионна от 8000 лв. Мишената вече е улучена. Ловът е успешен, въпреки че нищо от предложеното не звучи логично и че Сашо е образован млад мъж.

Той е бил пратен в четири конкретни офиси на банки за ден, където изтеглил потребителски кредити на обща сума 210 000 лв. С лихвите ще трябва да върне 330 000 лв. за 10-годишен период.

Сашо твърди, че се е хванал на въдицата, защото всичко му изглеждало много достоверно. Той е предоставил всички разговори с измамниците на полицията, номер на коли, започнало е разследването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още по темата: измамакредити
Още от Общество
Тристранката обсъжда размера на минималната заплата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ей тия гласуват.
252
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"Kakвото и да ти говорят, знай, че став дума за ПАРИ!" Набълбукан rлyпендер, да си плаща щом е НЕостър.
251
0
 
7
 
! Отговори
Далаверката преди 2 дни
му е изяла главата на образования младеж. Тука у БГ-то с майчиното мляко я засукваме, и за нея чалги пеем и по ТВ я гледаме и по радио слушаме и в НС виждаме и за нея мило и драго даваме... Докато не се научим, че безплатен обяд няма (TANSTAFL!) все така ще сме. Който ти обяснява че, пари за нищо взима или че ще ти даде на тебе пари за нищо е престъпник. Само работеща държава може да предлага някакви социални помощи, но нашата не е такава.
250
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Само едно не разбрах - мацката хем работи по тази схема, хем търсела работа?!? Искала да й върви стаж ли?
249
0
 
1
 
! Отговори
Alex преди 3 дни
Сашо Програмиста с имотите от Днесбеге е това. Ние сме бачкери обаче.
248
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Това е много добър урок, струващ 300к. Дано го научи от първия път и не се налага да ходи на поправка :)). Чудно ми е само колко трябва да си глупав за да се вържеш на такава глупост. "Образован" ... с какво образование е? до 3то отделение.
247
0
 
19
 
! Отговори
хахахах преди 3 дни
"и че Сашо е образован млад мъж."Млад може да е, но образован - едва ли. По-скоро алчен, да изкара бърза пара, да си купи кола, айфон... Ако беше образован, щеше да може да мисли.
246
0
 
2
 
! Отговори
възмутен преди 4 дни
Втази разпасана, безконтролна държава , как няма да се случи.
245
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
иначе е оптимист- за мен кошмара ще продължи 10години. Явно си вярва, че ще успее да изплати сумата. Ако пък е така не е за жалене.
244
0
 
6
 
! Отговори
инвеститори преди 4 дни
"ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК-2" схемите продължават.
243
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Аз щях да предложа друга схема на измамниците. Тегля 200 хиляди лева, чакам оня непознат да ги върне, а после му давам 100 хиляди лева за усугата.
242
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ще връща, къде са парите, защо не са в негова сметка? Измамникът бил измамен.
241
1
 
2
 
! Отговори
Схемин преди 4 дни
До 223 така е, колега, мислих си я и аз тази схемичка заради бавния ЦКР преди години, но не си заслужава, пари се изкарват
240
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Къде чухте мъж в записа
239
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
това е някаква схема с лихвари, няма как да иде да му удобрят 5 кредита в банки за един ден, преди 2 години ходих да сменя банкнота от 500 евро и то не бяха декларации за произход , че туй че онуй....
238
0
 
7
 
! Отговори
Патриарха преди 5 дни
"Сашо" е пълен ***.
237
0
 
20
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 дни
Тук схемата е за бая простовати хора, но дори и при по-сложни схеми винаги трябва да сте наясно какво печели отсрещната страна. Ако изглежда, че печелите само вие, а отсрещната страна не, значи е съмнително.
236
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 5 дни
Хахахахахахах е тоя е великан на мисълта
235
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 дни
Който е лаком за 8 000 за без нищо като има 200 000 в джоба сега ще плаща 300 000 да му дойде акъла Баба казваше нецензурно но е вярно лаком гъ,,, кръв се,,,,
234
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Непознат му казва, че като изтегли 200 000 лв, друг непознат ще ги плати веднага след като той ги даде на първия непознат. Веднага ще се хвана. Мани мани. Риби за ловене има много, щом въпреки че всички бабини дядовци гледат новините изключват телевизора и си хвърлят всички спестявания пред блока, в кофата, на улицата или ги дават на непознат, който ще ги даде на далечен или близък роднина на който не могат даже да врътнат един телефон да го питат какво се случва с него или рода в болница ако е

Спонсорирани публикации