Главчев: Цялото преградно съоръжение на българо-турската граница си е на място

Мигрантският поток е намалял със 71% спрямо 2023 г.
Обновена: 9 окт 2024 11:38 | 9 окт 2024 11:33, Гергана Попова
19
Главчев: Цялото преградно съоръжение на българо-турската граница си е на място
Снимка: БГНЕС

Цялото преградно съоръжение на българо-турската граница си е на място. Това заяви по време на откриването на редовното заседание на Министерския съвет служебният министър-председател Димитър Главчев.

Още по темата


"На проведения КСНС беше поставена темата, че липсвали около 100 км от преградното съоръжение на българо-турската граница. В резултат на което ние съвместно с министър Запрянов, министър Илков, шефа на Гранична полиция и шефа на отбраната в понеделник прелетяхме над съоръжението. След това по земя извършихме проверка. Оказа се, че цялата ограда си е на място. Освен всичко друго, ако има компрометирани участъци - те се възстановяват в рамките на 24 часа. Така че за преградното съоръжение можем да бъдем спокойни, там си е, по цялото протежение на българо-турската граница. С едно малко изключение - при река Тунджа, но там са 50 метра, които се компенсират с патрули. Там се компенсира с патрули, всичко е наред.

С оглед на ситуацията в Близкия изток и потенциален мигрантски натиск, би трябвало да се вземат още решения, които са по-скоро във връзка с увеличаване на видеонаблюдението. И не дай си Боже, ако се увеличи мигрантския натиск, да се увеличат хората, които патрулират и превозните средства. Иначе до сега Гранична полиция съвместно с МО и в сътрудничество с нашите парньори от Турция се справя много добре с мигрантския натиск. Той е намалял със 71% в резултат на съвместните мерки, спрямо 2023 г. Имаше призиви на КСНС да се увеличат разходите за националната сигурност, само че едно увеличаване в един сектор, означава намаляване в някой друг. Проста е сметката, очаквам като представим проекта за бюджет, политиците да определят кое да приоритизираме за сметка на друго", добави още Главчев.

По думите му,  усилията им са изборите да се проведат по същия начин като последните, но се взимат мерки да не се изкривява вотът както на хартия, така и машинно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Общество
Д-р Кунчев: Грипът минава за 5-6 дни, около 100 лв. са лекарствата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 2 седмици
Дай боже всички инжинери да дойдат в софияДа видим тия дето ги вкараха по шенгена тук - де ще се скрият
12
0
 
4
 
! Отговори
Браво преди 2 седмици
Спокоен сьм мигрантите не са го дали за скраб в пункта
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако това,което твърди този несвястник е вярно,трябва да обясни защо всеки ден виждаме десетки банди от инжиЛери,които свободно се размотават по всички кътчета на РОДИНАТА ни все едно,че са на туризъм! Управниците да не хвърлят предизборни залъгалки,ами да кажат,защо не си вършат работата,за която получават заплати от нашите данъци! Чие нареждане изпълняват за внасяне на гости и разселването им в БЪЛГАРИЯ???
10
0
 
6
 
! Отговори
абе преди 2 седмици
говори се, че в София строели още два развойни центъра за индженери. Аз съм против вноса на индженери, като цяло, но ако ще има още развойни центрове, точно в София им е мястото. Защото то е много лесно да си глобален либерал и убеден евроатлантик, докато индженерите са в Харманли и Горна Оряховица.
9
1
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 седмици
Един пример ще посоча...достоверен пример,чиято истинност се основава на ежедневни мои общувания с мигранти. Примерът е следният: Фабриката за фалшиви паспорти и липни карти в Турция вече прегрява. В България влизат турски автобуси с "туристи",които не са турци,а сирийци,афганци,мароканци..магребци,пакистанци,иранци...На границата декларират,че са турски граждани,а фаллиеите паспорти са абсолютно идентични с оригиналните.Никой не ги спира! Е,Главчев?
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да Главчо оградката е добра само за фце и тикви кат теб
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А в какво състояние е съоръжението и има ли кой да го охранява? А, Главчо?
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 5, не ни давай за пример украйна, там с кучета пазят да не би някой да напусне страната, защо зеленски не иска войната да свърши, първо избори и край на актьорските изпълнения, после евентуално съд за насилствената мобилизация по улиците и загиналите по границата в опит да се спасят, има стотици удавени в Тиса
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
да бе, намалял, минават си свободно границата, никъде не ги регистрират, освен ако хванат някой по погрешка, оная жена дето катастрофира я направиха луда че им провали трафика, щъкат навсякъде из страната, стигат до Видин и Дуранкулак
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оградата е чиста корупционна сделка. Ние си имаме заварчици плетачи на тел железа и т.н. но тоя плет го купихме от чужбина.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То си е на място, но е на дупки. От хеликоптер не се вижда. Пък и вдеки си го преминава както си иска. Щом ги хващат чак по пътя за София не ти ли идва нещо в главата глупава? Нещо като мисъл не се ли появява?
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То си е на мястото, но за нищо не става. Най-обекновенни клещи или стълба и вече е зад теб. Докато не се върнат казармите по границата и по нарушители да се стреля то България ще си остане разграден двор!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Главчо не се прави така. По примера на баце - Вика се Виктор Орбан, натиква се в джипка и се разхожда покрай телчицата наречена оградка да види.