Войниците ще започват с 2300 лв., офицерите с 2700

Министър Запрянов обеща минимум 30% увеличение
25 авг 2024 14:20, Петър Бойчев
64
Войниците ще започват с 2300 лв., офицерите с 2700
Снимка БГНЕС

Военният министър Атанас Запрянов е готов с приоритетите си за втори мандат на поста като служебен министър. Министърът твърди, че военното министерство би се справило и с организиране на изборите за военните зад граница, ако президентът ги насрочи.

Запрянов съобщи, че заплатите на военните ще бъдат увеличени с минимум 30%. При редовите служители то ще е по-високо. "Очаква се войниците да получават по 2300 лева, а военните с чин - по 2700", уточни Запрянов.

Капитан Николай Калайджиев е пилот на "Спартан". Работи от 9 години в българската армия и ще е един от служителите с увеличена заплата. "Заплатата не е факторът, който ме държи в армията, но това със сигурност ще е плюс и ще действа мотивиращо на колегите", каза Калайджиев.

На летище Пловдив се провежда и голямо учение с 200 американски и 150 български войници. Сред задачите на нашите военни са да преминат обучение за спускане на товари, излитане на къси разстояния и излитане от необработени писти. Тренират се и скокове с парашути.

Въздушен поздрав отправиха самолет "Спартан" от българските Военновъздушни сили и два самолета С-130 на Военновъздушните сили на САЩ, съобщи Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от Общество
Добри са условията за туризъм в планините
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поредните хрантутници в държавата.
6
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-добре е да направим като Исландия. Тя е член на НАТО, няма армия, а е дала на алианса няколко бази на острова. И ние трябва да дадем две-три бази на НАТО в България и да плащаме годишна вноска в размер на 2% от БВП. Но да издържаме такава карикатурна армия е престъпление. В нея всичко е корупция, безхаберие и постсъветска носталгия.
5
2
 
14
 
! Отговори
Косачи преди 3 седмици
За 3000 лв заплата
4
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Редник трябва да почва на минимум 3000 лв ЧИСТО и категорията да се смени от 1 на 0 дори. Без военните сме за никъде! Няма армия - няма суверенитет - няма бъдеще! Ще се сетите, но ще е късно! Българската армия е гарант за сигурността и независимостта на България. Повтарям - 3000 чисто за редник, 4500 чисто стартово на старши лейтенант! Няма армия - няма България! Мислете!
3
6
 
6
 
! Отговори
Здрасти Пешо преди 3 седмици
Ти започна ли работа, или още си при военните...
2
8
 
16
 
! Отговори
Обективни истини преди 3 седмици
Трябва да си клиничен ***, за да станеш военен
1
13
 
20
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 3 седмици
Да си ги земат некадърниците. Кой за нищо не става и кунките му са заврени отзад стаа военин