Дишат ни прахта всички съседи: България в топ 20 по средно IQ

Южна Корея заема първото място
5 юли 2024 17:30, Инна Ангелова
117
Дишат ни прахта всички съседи: България в топ 20 по средно IQ
Снимка: Pixabay

В световната класация по среден коефициент на интелигентност сме сред първите 20 страни. Страната ни заема шеста позиция в Европа. Това  показва най-новото изследване на платформата International IQ Test.

Проучването е в световен мащаб, проведено сред 1 691 740 участници. Всички те са завършили един и същи IQ тест през изминалата 2023 г.  Средният коефициент на интелигентност за страната ни е 101.71, а изследването е проведено сред 1758 българи участници.

На първо място в световната класация е Южна Кореа, като там средният коефициент на интелигентност е 107,54.
На последно място в класацията е Габонската република със среден коефициент на интелигентност 86,09.

Интересното е, че България изпреварва всички съседни държави - Румъния, Сърбия, Република Северна Македония, Гърция и Турция.

Европейските държави, които изпреварват страната ни са Австрия, Германия, Словения, Италия и Испания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от Общество
Граждани срещу данък "водомер"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
Политкоректен преди 4 часа
Доколкото си спомням през 90-те бяхме на второ място по интелигентност в света (веднага след евреите). Така че има известно отстъпление в новите поколения. Колкото на въпроса защо сме най-зле от всичките ни съседи: ами защото всички те са обединени срещу нас, страхуват се от българите и правят всичко възможно да ни го турят. Не само днес, но от 150 години.
106
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А да понеже сме големи умници затова сме най-зле от всички в съседи
105
0
 
5
 
! Отговори
На теслата дръжката преди 1 ден
Чалга Културата наложена като мода и определена като чист КИЧ от измислени ,,звезди" като БГ-манекенки/делфини и ,,големи пичове" като Коцето Чалгаря имат най-голям приност за младите поколения.А пък ,,Шоуто на Баш-Шоумена'' направо разби всичкият десетилетен труд на българските учители и възпитатели.
104
0
 
8
 
! Отговори
До 101 преди 1 ден
Бойко е бил от интервюираните и това ни е смъкнало коефициента .
103
0
 
7
 
! Отговори
Бугарак и акъл преди 2 дни
Аахаахаахаахаах лъжци нещастни
102
0
 
3
 
! Отговори
А СТИГА БЕ преди 2 дни
НИКАК НЕ СЪВПАДА МНОГО УМНИ ПА БЕДНИ И ПОСЛЕДНИ Я СЕ ГРЪМНЕТЕ УМНИТЕ СА НАПРЕЕЕД ПОИ ВСИЧКО БГ ТУ ПАНДЖИИИ
101
2
 
3
 
! Отговори
Ппппростаци БГ преди 2 дни
А Бойко,част от тези"интелекти" го обиждат на "тиква".... Това високо IQ ли е?
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няколко пъти правих подобни тестове, не съм имал резултат под 140. Не знам дали са ползвали същите тестове тук, не се считам за Айнщайн, но резултати под 100 ми се струват нереални. Част от тях действително включват критичен анализ и добра подготовка по математика, но все пак 80-90 интелект е съвсем нереално, освен ако не да тествали шимпанзета.
99
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Еми ако не бяха капейките щеше да е още по-добре
98
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 дни
Айкю на беден прос умствено сакат народ му е излишно
97
3
 
8
 
! Отговори
икономист преди 2 дни
Иначе казано, българите сме силни на дребното - елементарните житейски ситуации. Както и при същите моменти в професионален план. Когато трябва да се взимат по-сложни и специализирани решения, сме кръгла нула. Комуникацията с другите хора също ни куца, а за това си трябва също интелигентност.
96
3
 
4
 
! Отговори
икономист преди 2 дни
Този резултат не е показателен за интелигентността на българина. Тук става въпрос за общата интелигентност, а специализираната всъщност е много по-важна. Всъщност, важна е комбинацията между различните типове специализирана интелигентност, които в цялост могат да дадат представа за интелигентността на дадена нация или индивид. Българинът е всепризнат тарикат, което му е помогнало да оцелее през вековете. И въпреки, че имаме не малко постижения в науката, почти нямаме цялостен продукт...
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Е, нали бяхме неграмотни? Сега пък шести в Европа по интелигентност. Каква е истината?
94
1
 
1
 
! Отговори
Американ преди 2 дни
При цялата neдepaщинa в последните години американската армия не приема хора с IQ под 83, щото такива не можели да научат или да изпълняват нищо по начин който да не е вреден или опасен, освен за метене, носене и грубо чистене за друго не ставали, ама за тези неща си имало евтини, компактни, ефикасни и бързи уреди. Такива били 10% от хората. Тези в Габон с 86 са много близко до тях, а и повечето им приятели от Африка също. Прочее и българското е под 100, което не е ласкателно.
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Има един проблем с това IQ, всеки дава акъл и никой не работи
92
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
гг
91
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
до 89 А бе ти казваш че щом си беден значи не си интелигентен и по твоята логика аз те питам: Значи ако си милионер си интелигентен ли, смееееешник? Виждат хората кой е тъпунгeрa, смеееешник!
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 88 Разправяй ги на старата ми шапка, Сценаристе. Половин София е в тесния му кръг, а ти: най-паче. Даже в жълтите вестници няма такъв фейк. Пък аз четох, че ти, след като си до сменил пола,си ходил на околовръстното да се предлагаш, но не те огряло, защото имаш дългове от хазарт. Сега се пускаш на други копейки да си погасяваш бързите кредити))))) Половин София знае. Сега се въртиш около члена на Величие.
89
2
 
7
 
! Отговори
До тъпунгера 85 преди 2 дни
Най-умните не стават политици. Не искат. Искат шмекерите или идеалистите. Не стават и такива като теб. Защото са мноооого елементарни, завистливи, необразовани, озлобени, надъхани, отмъстителни комплексари. Днес забрави да наречеш журналистката "мисирка". Сигурен съм, че се биеш със жени. С мъже не би посмял невъоръжен с нещо. Ако имаше работа, нямаше да си толкова агресивен. Апропо, търят козари, сериозно.
88
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
до 86 Ти от Марс ли падаш бе? Половината София знае че 2015 година Бойко Борисов си празнуваше 8-мия ЛИЧЕН МИЛИАРД в тесен кръг.