Тръгна "Шествие за семейството", зад него застанаха и политици

22 юни 2024 12:05, Александър Попов
374

Снимка: БГНЕС

В София започна “Шествие за семейството”, което е част от инициативата "Месец на семейството". Според организаторите целта на мероприятието е да "принуди" държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната. 
 
В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

Тази инициатива ежегодно се опитва да адресира катастрофалната демографска криза у нас, каза пред медиите Кристиян Шкварек - председател на фондация “Консервативно общество” и съорганизатор на събитието.

Той обясни, че шествието днес се провежда на Задушница, защото организаторите на "София прайд" също са избрали този ден. Нашето събитие винаги се провежда и като цивилозована алтернатива на прайда, каза Шкварек. Той допълни, че са се допитали до Светия Синод с питане дали шествието може да е днес, откъдето са получили разрешение и благословия.

Шествието ще премине от площад "Александър Невски" покрай парламента, Софийския университет, по бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и ще стигне до НДК.

Организаторите съобщиха, че събитието е деполитизирано. Тази година обаче и политици застанаха зад него.

Лидерът на СДС Румен Христов заяви пред БГНЕС, че за тях семейството е клетката на обществото. „Нямаме нищо против различните, но не искаме те да налагат своите виждания“, смята Христов.

Младен Маринов, бивш министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ, също коментира, че със семейството продължаваме човешкия род. „Семейството е най-силното нещо“, смята той.

Костадин Костадинов, лидерът на “Възраждане” заяви, че трябва да възстановим нормалността в нашето общество. “Аз приветствам ролята, която църквата има”, сподели Костадинов.

Начело на шествието застана и боксьорът Кубрат Пулев, заедно с певицата Деси Добрева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
3
 
! Отговори
До Шкварек преди 2 седмици
Уважаеми Кристиян, защо не кажеш,в твоята втора родина Полша колко пъти в годината се провеждат прайдове и само във Варшава ли? Ами в Краков? Цитирам: "Днес, 22 Юни около 20 000 души участваха в демонстрация в полската столица Варшава с искане за повече права за ЛГБТ общността. В проявата се включи и кметът на Варшава Рафал Тшасковски, който заяви, че неговият град е "толерантен, приветлив европейски град" и изрази надежда, че всички искания на ЛГБТ общността най-накрая ще бъдат удовлетворени."
168
0
 
2
 
! Отговори
До Василев преди 2 седмици
Абе бохлюв, кво шествие ще правиш бе, нали ние си ги вдигаме? Ти да не мислиш, че Бойко Борисов или Сорос ми казват кога да си вдигна цените в магазина? Тва да не ти е Аско Деница дето партията казва кое колко да струва? Вдигни си и ти твоите.
167
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези които най много пискат за "традиционното семейство" обикновено са разни комплексари с малки писалки. Точно такива най много ги е страх от "гейовете" щото те са големи писалки и могат да им откраднат жените. Жената веднъж направили го с "гей" после ще бие шута на "мъжа" си.
166
3
 
2
 
! Отговори
БГ преди 2 седмици
Исторически парк, 22 23 юни, фестивал Ново Начало!
165
2
 
7
 
! Отговори
Василев преди 2 седмици
Преди малко излизам от магазина и пак с нови цени и все нагоре и все така!Няма ли да направим едно шествие против безконтролното вдигане на цените!БСП вече е в историята, и няма кой да се бори за хората на наемния труд!Иначе за Истанбулската конвенция се бориха, но изпуснаха това за което всеки ден се бият в гърдите, че са лява партия, но намазаха филията на корпорациите и банките!И това никак не е случайно , което става в момента!Един гледа сватба друг гледа брадва!Агент Алън Купър!ЦРУ!!!
164
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз пък съм решил след някоя година да си сменя пола, за да се пенсионирам по-рано като жена.
163
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Москва се готви изцяло да замести вноса на лекарства за страната. Производството на лекарства в града вече се е увеличило 2,5 пъти за пет години. Освен това един от най-мощните клъстери в Русия за производство на съвременни лекарства сега се формира на базата на Технополис Москва. Включва 11 компании, 8 завода вече работят. Фармацевтичният клъстер ще покрие повече от 80% от нуждите от вътрешни онкологични лекарства, каза Сергей Собянин.
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Маткапитал на первого и второго ребенка в 2024 году. По словам министра труда и социальной защиты Антона Котякова, в 2024-м материнский капитал на первого ребенка составит почти 631 тыс. руб. и 834 тыс. руб. - на второго.
161
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички тия Петър Волгин, Костадинов които искат да реформират и да променят ЕС, да предоговарят - все едно Лот да предоговаря, Лот не е предоговарял, Лот просто е избягал, спасил се е.
160
4
 
7
 
! Отговори
До 166 преди 2 седмици
А тогава защо Путин носи токчета, слага си ботокс и се държи като жена в менопауза, а Филип Киркоров е на такава почит?
159
0
 
3
 
! Отговори
до 166 преди 2 седмици
Моля те не си спирай лекарствата още. Почни ги пак, удвои дозата докато спре делириума в който си.
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Демографската криза е заради Пеевски и подобни не заради геювютье
157
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путин като разведен пенсионер и като платил на някой да му направи 2 деца е върл защитник на семейните ценности
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До А Нима е Лъжа лъжата няма битие
155
0
 
3
 
! Отговори
До 140 преди 2 седмици
Според тебе преди древните гърци не са се раждали деца.Щъркела ги е носил.Аман от ***...ици.
154
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия е страната, където се зачитат традиционните ценности, където се помни историята и се пази връзката между поколенията, където отношението и дългът към Родината са на първо място. Където чувствата между мъжа и жената са искрени и взаимни, където в семейството има майка и баща.
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега тези да не ни задължат да се женим егати! Тъкмо се откачих.
152
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Страхувам се, че България може отново да изпадне под влиянието на Русия. По-добре дъщеря ми като стане на 14 години да може свободно и демократично да си ампутира гърдите и да си смени пола да стане мъж ако така е решила и да живее щастливо, отколкото да изпаднем под влиянието на Русия и дъщеря ми да изнемогва да сглобява денонощно снаряди в подземията на путинските военни заводи на коричка хляб и чаша вода дневна дажба.
151
3
 
1
 
! Отговори
Унижавам русофили преди 2 седмици
И двата парада не ме интересуват щото в момента изтрезнявам с две бири и две котенца ме чакат в джакузито. Трябва да загрея за довечера когато пак ще се правя на мармалад
150
6
 
0
 
! Отговори
А Нима е Лъжа преди 2 седмици
че Единствената Истинска Любов е Между 2ма Мъже?! за какво ти е жена - да ти мрънка само - не се понася!!