Тръгна "Шествие за семейството", зад него застанаха и политици

22 юни 2024 12:05, Александър Попов
374

Снимка: БГНЕС

В София започна “Шествие за семейството”, което е част от инициативата "Месец на семейството". Според организаторите целта на мероприятието е да "принуди" държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната. 
 
В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

Тази инициатива ежегодно се опитва да адресира катастрофалната демографска криза у нас, каза пред медиите Кристиян Шкварек - председател на фондация “Консервативно общество” и съорганизатор на събитието.

Той обясни, че шествието днес се провежда на Задушница, защото организаторите на "София прайд" също са избрали този ден. Нашето събитие винаги се провежда и като цивилозована алтернатива на прайда, каза Шкварек. Той допълни, че са се допитали до Светия Синод с питане дали шествието може да е днес, откъдето са получили разрешение и благословия.

Шествието ще премине от площад "Александър Невски" покрай парламента, Софийския университет, по бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и ще стигне до НДК.

Организаторите съобщиха, че събитието е деполитизирано. Тази година обаче и политици застанаха зад него.

Лидерът на СДС Румен Христов заяви пред БГНЕС, че за тях семейството е клетката на обществото. „Нямаме нищо против различните, но не искаме те да налагат своите виждания“, смята Христов.

Младен Маринов, бивш министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ, също коментира, че със семейството продължаваме човешкия род. „Семейството е най-силното нещо“, смята той.

Костадин Костадинов, лидерът на “Възраждане” заяви, че трябва да възстановим нормалността в нашето общество. “Аз приветствам ролята, която църквата има”, сподели Костадинов.

Начело на шествието застана и боксьорът Кубрат Пулев, заедно с певицата Деси Добрева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шествието на католика Шкварек, по-католик от папата. Скоро ще поиска и забрана на абортите, също като в родната на баща му. А традиционното българско семейство го знаем - бой по жената и децата, веем байряци и крещим до несвяст - Българи юнаци!
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Яхвайте въ-лн/ата, други проблеми няма.:))
202
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лицемери!
201
4
 
3
 
! Отговори
Знаете ли тоо виц: преди 1 седмица
Шкварек и приятели се събрали на центъра и започнали да протестират: "Искаме! Искаме! Искаме! Искаме!", започнали да викат те и по едно време излиза Президента Желю Желев и им казва: "Какво искате бе?", а Шкравек рекъл: "Ми кот дадеш ве бате"
200
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мисля, че е крайно време да се направи национален референдум "за или против София прайд" и да се уважи волята на населението. Не е нормално подобно нещо да ни бъде налагано отвън, а полицията да защитава нежелана проява на родна територия.
199
1
 
5
 
! Отговори
Не се женете преди 1 седмица
Това е мечи капан от който няма измъкване!!!!
198
2
 
4
 
! Отговори
Баба Гуси преди 1 седмица
Баба Гуси, Бойка Кълдъръм Ханъма и Слави Трифонов бяха ли на протеста на Шкравек?
197
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гласувайте за възраждане и величие ако искате ергенски данък и задължителна казарма пак.Да ви тъпчат с бром, за да не ставате гейове там
196
7
 
4
 
! Отговори
Мм преди 1 седмица
Този прайд го има от десетки години като съм ходил около 2000 на техно парти в центъра на софия мирно и спокойно... къв е проблема на копейкин и другите циркаджии... то по големи обратни от тях има ли
195
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Най-крещящите хомофоби в повечето случаи са скрити обратни"-------------Стандартната опорка на всеки гей.
194
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Новия проект на Бойко и Шиши, поляка католик
193
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Брака е окови и затвор и ограбване на мъжа. Семейството е конспирация на жените - таен заговор омерта за да ограбват хората (мъжете). Целта на всяка жена е да завърти някой заможен мъж в измамната си схема, да го кръсти брак, след което да почне да му пили на главата постоянно да и купува неща и да и дава пари и да ходят на почивки - ГАДОСТ!
192
2
 
2
 
! Отговори
Василев преди 1 седмица
До Ари Голдберг!Браво!!!Това е целта на занятието да има една сива маса от безхарактерни ходещи сенки, които са с промити мозъци!И това никак не е случайно!Безхарактерният човек не може да направи един истински протест, камо ли да вдигне революция и да се бори за права и свободи!Това е животът селяни прости, животът е жесток и вие вече сте в месомелачката, не матрица а месомелачка!!!Агент Дуейн Харпър!ЦРУ!!!
191
6
 
3
 
! Отговори
Стилиян преди 1 седмица
Браво. Едно от малкото смислени неща който се случват у нас
190
5
 
4
 
! Отговори
Злото е несемейно преди 1 седмица
Путин и Хитлер са несемейни.
189
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АКО НЕ СА ПОЛИТИЦИТЕ, КОИТО ХРАЧАТ ПРАЙДА НЯМА ДА РАЗБЕРЕМ ЧЕ СЕ СЛУЧВА, НО ОТ ДРУГА СТРАНА ДОБРЕ ЧЕ Е ТОЙ ЧЕ ДА МОГАТ КЛЕТИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ ДА НАТРУПАТ МАЛКО "АВТОРИТЕТ" ЧРЕЗ ХРАЧЕНЕ И ОТХВЪРЛЯНЕ
188
4
 
3
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 1 седмица
Белият Женен Мъж с Деца - Нашият Р0б - Мечта! Страхлив като Мишка, да не му отнемем Заплатката от Фалшиви Цветни Хартиики без Покритие, което Печатим в Централната ни Банка без Покритие евтино с Мастило Мейд Ин Чхина, върши всичко, което му кажеме, ако се прибере вкъщи смачкан от работа - жената почва да му пили и трябва да й иска и разрешение и до тоалетна да отиде!!
187
2
 
7
 
! Отговори
Тошко Африкански преди 1 седмица
Слави Трифонов на кое шествие ще ходи? Май няма да е на семейните ценности.
186
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Библията: "Първият свят беше удавен от Вода, а вторият е запазен за Огън" и "защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има." Смятайте какво ни чака!!!
185
0
 
2
 
! Отговори
До 195 преди 1 седмица
Не бе такива като Василев ще вдигнат винкела да ти наместят чарковете в "умната" глава и ще им се вдигне заплатата.Пробвано е става