Тръгна "Шествие за семейството", зад него застанаха и политици

22 юни 2024 12:05, Александър Попов
374

Снимка: БГНЕС

В София започна “Шествие за семейството”, което е част от инициативата "Месец на семейството". Според организаторите целта на мероприятието е да "принуди" държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната. 
 
В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

Тази инициатива ежегодно се опитва да адресира катастрофалната демографска криза у нас, каза пред медиите Кристиян Шкварек - председател на фондация “Консервативно общество” и съорганизатор на събитието.

Той обясни, че шествието днес се провежда на Задушница, защото организаторите на "София прайд" също са избрали този ден. Нашето събитие винаги се провежда и като цивилозована алтернатива на прайда, каза Шкварек. Той допълни, че са се допитали до Светия Синод с питане дали шествието може да е днес, откъдето са получили разрешение и благословия.

Шествието ще премине от площад "Александър Невски" покрай парламента, Софийския университет, по бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и ще стигне до НДК.

Организаторите съобщиха, че събитието е деполитизирано. Тази година обаче и политици застанаха зад него.

Лидерът на СДС Румен Христов заяви пред БГНЕС, че за тях семейството е клетката на обществото. „Нямаме нищо против различните, но не искаме те да налагат своите виждания“, смята Христов.

Младен Маринов, бивш министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ, също коментира, че със семейството продължаваме човешкия род. „Семейството е най-силното нещо“, смята той.

Костадин Костадинов, лидерът на “Възраждане” заяви, че трябва да възстановим нормалността в нашето общество. “Аз приветствам ролята, която църквата има”, сподели Костадинов.

Начело на шествието застана и боксьорът Кубрат Пулев, заедно с певицата Деси Добрева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
3
 
4
 
! Отговори
Баба Ванга преди 1 седмица
Нямам търпение да видя цирка как един ден двете шествия започнат да се поздравяват по улицата (крайната цел на Шкварек) - движението за Семейните Ценности е просто поддръжка за Прайда. Шкварек на хранилка при Шорос
223
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 231, а ти си същинското доказателство за провалената образователна система от същото онова време! Такива като теб нямате право на мнение!
222
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 227, попитай ги да изброят 5 ценности. Ще останеш изумен, че не могат. Това са хора, които говорят клишета, просто защото нямат мисловна дейност в кратуните. Някой ги заплашвал. Искаха и децата да им вземат и да ги дават на обратни..... Да се чудиш как изобщо тези хора оцеляват през деня. Да, тези са същите с плоската земя и 5Г-то... Същите, които всеки ден гледат небето и цъкат с език как ги пръскат... Истината е, че завиждат, злобни са и необразовани!
221
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И на двата парада е пълно с клоуни.
220
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българката не ще деца. Семейство може и да иска, но само ако има пари от това. Парите над всичко! Това е мотото на българката!
219
4
 
4
 
! Отговори
преди 1 седмица
Кой ви пречи да се жените? Гейовете вие ги правите известни като им правите контрадвижения - кой ви каза, че те не искат точно това ?
218
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шкварек за традиционните православни ценности ли е като е полски католик без жена и деца? Или просто е пуснал кукичката да види колко шарани ще се закачат.
217
6
 
2
 
! Отговори
ООО те преди 1 седмица
Те сите айдуци са там, няма ли кой да им пусне по една бомба на двата парада и да се освободим вече от това тегло, АМАН ВЕЧЕ, АМАН каам ви...
216
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нещо за правата на мъжете?
215
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако някой се притеснява, че семейните му ценности са застрашени, най-вероятно изпитва съмнения за сексуалността си на подсъзнателно ниво.
214
2
 
3
 
! Отговори
Речта на Шквари: преди 1 седмица
"Събрахме се, видяхме се, хайде да сгъваме цирка, защото трябва да хода и на гeй парада."
213
6
 
7
 
! Отговори
Ергенът преди 1 седмица
Забрана на шествието, арест за Шкварек и разтурване на цялата насъбрала се СГAH. Не на брака!
212
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо всички латентни гейове държат да парадират, че са за семейните ценности? Имаше един унгарски консерватор евродепутат, който го бяха хванали да бяга от хомо-оргия по улука гол с раница, пълна с наркотици. Бездетният Шкварек ми се вижда същия.
211
3
 
9
 
! Отговори
Шкукукварек преди 1 седмица
Шкварек колко деца има? Подсказка: 0.
210
2
 
5
 
! Отговори
дo 218 преди 1 седмица
Нищо не пречи да бъдат включени в референдум накуп всички неща вълнуващи българина, включително и забраната на парада на сексуално сбърканите.
209
5
 
6
 
! Отговори
да ама не преди 1 седмица
Както винаги е оказва най големите развратници и заклети ергени са най-напред в манифестацията за семейство.Баш целувачмът на журналистки е борез за семейство -малко неубедително.
208
3
 
7
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 седмица
И как пък само шепа им бе цили изпитват някаква заплаха към семействата си? Очевадно е, че тази про сто тия няма подкрепа на гражданите! Не изпитвам НИКАКВА заплаха към семейството или детето ми. Изумително как някакви хора живеят в измислен свят, че дори протестират срещу него! СМЕШНИЦИ!
207
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 210.За важните за живота неща референдум няма, до прайдовете опряха.:))
206
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пegepacтията няма място в България.
205
6
 
3
 
! Отговори
Брака е мечи капан преди 1 седмица
Брака е капан - една пирамида, с която жената взима всичко от мъжа, изцежда го и след като го убие, даже не и е жал и си намира любовник за половин ден още на погребението.