Арх. Мирянов: На Прайда ще отговорим мирно, ще защитим християнското семейство

Да отстояваш християнството трябва да е общонационална кауза
21 юни 2024 16:05, Анисия Иванова
107

С концерт тази вечер пред храм-паметника "Св. Александър Невски" вниманието ни ще бъде насочено към традиционното християнско семейство и християнските ценности. Утре ще бъде проведено и голямо шествие за семейството.

"Ние се борим за онези идеали, онези ценности, които са извечно вплетени в нашия бит, в нашата култура, в нашата нация. Традиционното християнско семейство е това със съпруг мъж и съпруга жена, които са благословени чрез църковния брак в единство и ние отстояваме тези ценности, защото смятаме, че това са важните основи, на които да стъпим като общество. Предвид, че има друго шествие, което е събитието на Прайда, ние трябваше да отговорим по мирен начин с мирно шествие-протест", заяви представителят на фондация "Нашият дом е България"  арх. Пламен Мирянов в "България сутрин".

Според него донякъде сме забравили ценностите си и трябва да си ги припомним.

"Живеем в едно време, в което това да отстояваш християнството, волята, въздържанието, е нещо, което е много трудно постижимо. Това е най-висшият християнски морал, защото ние се молим дори за враговете си. Ние обичаме хората, които не изповядват нашите възгледи, и се опитваме по всякакъв начин да им говорим за Христос. Когато имаме нихилизъм, атеизъм, анархизъм, ние искаме да припомним тези завети на нашите предци", допълни Мирянов за Bulgaria ON AIR.

Шествието ще се проведе на 22 юни, като неговото начало ще започне пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

"Това е за всички българи, които тачат и ценят високо християнското семейство. Събираме се от 10:30 на площада пред "Св. Александър Невски", като програмата ще започне към 11:00 часа с молитва, проповед, химна, с речи и патриотични песни. В такива моменти е важно ние да проявим будност и именно такива ситуации са проверка дали е жива нашата духовна тъкан -  дали имаме достатъчно смелост да отстояваме нашите идеали. Ние заставаме зад нашата вяра и семейството", коментира гостът.

В концерта тази вечер от 19:30 часа пред храм-паметника ще участват много български известни личности - Орлин Горанов, Деси Добрева, Маргарита Хранова, Гуна Иванова.

"Хората искат да присъстват, искат да отстояват и разбират, че това е общонационална кауза, за да защитим нашето консервативно общество. Може да се събудим, когато осъзнаем, че именно тези идеали са ни укрепвали през вековете", добави Мирянов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от Общество
Талантливи младежи преобразяват читалище от 1897 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Че някой от Прайда нападал ли ти е семейството, че се чувстваш длъжен да отговориш? Аман от шизофреници!
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Успех! ****алите станаха повече от нормалните хора в света! Не отиват на добре нещата!!!
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не трябва да лекуваме пъпките (това е облчекчаване на болките) , трябва да се премахне причинителя на пъпките, тогава няма нужда от лекарство за облекчаване на болките и сърбежа ;) .
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Първите седем години са много важни пишеш на камък, после къде 30-40 пишеш на лед, от 40+ пишеш на вода ? какво остава?
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Това ни и проблема. Няма критично мислене, докато сме спяли е посято семето на зрелище и хляб (плюс коли имоти дрога власт ПАРИ ( това пари демек горещо) и после що ме боли???
96
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Абр какво християнско семейство, по улиците само джуки, силикони, тик-тоци, татуирани керпедени, без грам култура и възпитание, но сега нашият се вдигнал да защитава... пълен цирк!
95
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
арх. Пламен Мирянов кой кой е? житие?
94
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
заяви представителят на фондация "Нашият дом е България" арх. Пламен Мирянов в "България сутрин" Това ако някой може да ми го преведе като за *** проаст чиеловиек( сори цензура ***)човек, евала ???
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
заяви представителят на фондация "Нашият дом е България" арх. Пламен Мирянов в "България сутрин" Това ако някой може да ми го преведе като за *** ***( сори цензура ***)човек, евала ???
92
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
заяви представителят на фондация "Нашият дом е България" арх. Пламен Мирянов в "България сутрин" Това ако някой може да ми го преведе като за *** човек, евала ???
91
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
храм паметник на кой се слага паметник? Каква е разликата между храм и паметник?
90
5
 
0
 
! Отговори
национален идеал преди 6 дни
До Анонимен 88 Ами на брада и на мустаки го е докарал,липсва му само калпак,пояс и въркузун с беневреци и спокойно ще направи една Назционаллибералноконсервативна партия с мотото -Булгаар,булгаар! и "Всичките са маскари!" плюс задзължителна клетва пред американското и съветското посолства!
89
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не вярвам в нито един бог, нито в дядо Коледа, нито Амон Ра, Зевс, нито цялата плеяда. Не виждам какво общо има християнството със семейството. Не виждам ние какво общо имаме с Йерусалим и Йешу(Исус), това е на 2200, ако е съществувал изобщо. Библията казва че един мъж като изнасили непълнолетна може да си я вземе за жена така че явно нещо друго имат предвид.
88
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А защо не и политическа партия, обединена около арх. Мирянов? Има нужда от нови лидери, които да обединят около доброто озлобения към втръсналите ни до гуша едни и същи политици народ! Хайде, замислете се, ще гласуваме за Вас!
87
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Кажи първо кога ще съборите незаконния небостъргач в Лозенец. Баша му раздава подкупи на политици, обсебва общинска земя или я взима без пари , а синчето голям патриот! Класика, е това е класика!
86
2
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 6 дни
Попитали радио Ереван дали мъж може да забременее. Радиото отговорило: не е доказано в Турция опитите продължават. Шиши се е записал.
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Призовавам всеки да намине тези дни през Терминал 2 на софийското летище. Нека сам с очите си види, от къде идват платените участници в тази брутална пропаганда. Гарантирам ви, на всеки ръкав към западнала Европа тези дни ще е пълно с прайдове. На тях някой им плаща за транспорта, хотела, храната и това да се правят на обpатни. Разходете се и вижте с очите си.
84
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"Да отстояваш християнството трябва да е общонационална кауза" Откъде-накъде ще ме задължават да защитавам християнството? Нито съм християнин, нито ще бъда!
83
3
 
8
 
! Отговори
Гризел преди 6 дни
Притчата за митаря и фарисеина също я прочетете.Който въздига себе си ще бъде унизен,а който се смирява ще бъде въздигнат.И преди да хвърлите камък,помислете дали сте без грях.
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"Истина ви казвам че митарите и блудниците предварят ви в царството Божие.Защото Йоан дойде при вас в пътя на правдата и не му повярвахте; но бирниците и блудниците му повярваха; а вие, като видяхте това, дори и впоследствие не се разкаяхте, за да му вярвате."Помислете защо Иисус е казал това.И който мисли че стои нека гледа да не падне.