Арх. Мирянов: На Прайда ще отговорим мирно, ще защитим християнското семейство

Да отстояваш християнството трябва да е общонационална кауза
21 юни 2024 16:05, Анисия Иванова
107

С концерт тази вечер пред храм-паметника "Св. Александър Невски" вниманието ни ще бъде насочено към традиционното християнско семейство и християнските ценности. Утре ще бъде проведено и голямо шествие за семейството.

"Ние се борим за онези идеали, онези ценности, които са извечно вплетени в нашия бит, в нашата култура, в нашата нация. Традиционното християнско семейство е това със съпруг мъж и съпруга жена, които са благословени чрез църковния брак в единство и ние отстояваме тези ценности, защото смятаме, че това са важните основи, на които да стъпим като общество. Предвид, че има друго шествие, което е събитието на Прайда, ние трябваше да отговорим по мирен начин с мирно шествие-протест", заяви представителят на фондация "Нашият дом е България"  арх. Пламен Мирянов в "България сутрин".

Според него донякъде сме забравили ценностите си и трябва да си ги припомним.

"Живеем в едно време, в което това да отстояваш християнството, волята, въздържанието, е нещо, което е много трудно постижимо. Това е най-висшият християнски морал, защото ние се молим дори за враговете си. Ние обичаме хората, които не изповядват нашите възгледи, и се опитваме по всякакъв начин да им говорим за Христос. Когато имаме нихилизъм, атеизъм, анархизъм, ние искаме да припомним тези завети на нашите предци", допълни Мирянов за Bulgaria ON AIR.

Шествието ще се проведе на 22 юни, като неговото начало ще започне пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

"Това е за всички българи, които тачат и ценят високо християнското семейство. Събираме се от 10:30 на площада пред "Св. Александър Невски", като програмата ще започне към 11:00 часа с молитва, проповед, химна, с речи и патриотични песни. В такива моменти е важно ние да проявим будност и именно такива ситуации са проверка дали е жива нашата духовна тъкан -  дали имаме достатъчно смелост да отстояваме нашите идеали. Ние заставаме зад нашата вяра и семейството", коментира гостът.

В концерта тази вечер от 19:30 часа пред храм-паметника ще участват много български известни личности - Орлин Горанов, Деси Добрева, Маргарита Хранова, Гуна Иванова.

"Хората искат да присъстват, искат да отстояват и разбират, че това е общонационална кауза, за да защитим нашето консервативно общество. Може да се събудим, когато осъзнаем, че именно тези идеали са ни укрепвали през вековете", добави Мирянов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от Общество
Талантливи младежи преобразяват читалище от 1897 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
До Искра ПламеноваИскре, недей така, че ще те съдят за хомофобия. Само чакат някой нещо да каже и почват да го атакуват съдебно. Виждаш какво направиха с Милена - цяла година я влачиха по съдилища, жената се видя в чудо...
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С огромно удоволствие няма да ходя и на вашия.
59
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А веселин маринов?
58
2
 
3
 
! Отговори
Не съм Сциентолог преди 1 седмица
Само в Narod.bg: Бащата на Величие е от опасната секта на Том Круз (УНИКАЛНА СНИМКА)
57
3
 
5
 
! Отговори
Гризел преди 1 седмица
До АнонименАко не си схванал,аз въобще не говоря за гейовете,а говоря по принцип.Хората съдят проститутките,но не съдят сводниците,които ги принуждават насила да се продават;не съдят златотърсачките и меркантилните хора,които са далеч по-пресметливи в името на личния интерес;прелюбодейците и развратниците също считат компаньонките за по-долна категория хора.Хората съдят наркоманите,обаче не съдят дилърите които ги зарибяват и погубват.
56
3
 
7
 
! Отговори
Искра Пламенова преди 1 седмица
Напълно поддържам предложение от трезво мислящи граждани - нека всички содомити, травестити и други перверзници и техните симпатизанти да се съберат, да речем, на пусто поле край Кремиковци. И да праветят там каквото искат. Сигурна съм, че всички софиянци ще останат доволни от това. Защо няколко откачалници трябва да пародират глупостта си по централните улици на столицата.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние ще се правим, че нямаме представа от пеерастията в църквата и как се расте в църковната йерархия!
54
1
 
5
 
! Отговори
До 53 преди 1 седмица
Сега не е модерно да си гей вече, децата искат да са ютубъри, инфлуенсъри, шефове, дипломати и т.н.
53
7
 
4
 
! Отговори
До 51 преди 1 седмица
Ако твоето дете стане гей, ще спреш ли да го обичаш? Ще се отречеш ли от него?
52
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зорът му е да не изтърве кинтите от църковните бракове.
51
4
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
Аз ще се включа с удоволствие! ДА - на общочовешките ценности! НЕ - на джендъризма, на 216-те пола, на Родител 1 и Родител 2, на облъчването на децата с пропаганди още от детската градина! Да защитим децата си! Призовавам всички да дойдат!
50
7
 
8
 
! Отговори
Гризел преди 1 седмица
Някои общества,включително и българското са склонни да осъждат.В САЩ на улицата никой не е тръгнал да гледа кой как е облечен,как изглежда и т.н.,а тук само се коментира:"Тази грозната,дебелата и т.н.,глей каква е смешна" и т.н."Дори да се направи в САЩ някакъв коментар,там си има съд за обидни квалификации,а в България всеки говори,тормози,клевети и прочие другите безнаказано.Тук не става дума само за сексуалната ориентация,а за това,че хората са склонни да клюкарстват,а не гледат себе си.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Понеже "азбуката+" не могат да се разможават, единственият им шанс да не изчезнат, е с пропаганда, прайдове и т.н. да промият мозъците на децата ("Нямаш приятели, защото си се родил в грешно тяло. Отрежи си чурката/гърдите и ще видиш колко много приятели ще имаш"). Това е в twitch, tiktok, discord, и клипове в youtube, в които някой играе игра и обяснява как да си отрежеш някоя част от тялото.
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Баба Гуси на кой от двата прайда ще ходи?
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Гризел Имам навика да нападам наглите, които не уважават нищо чуждо, ама искат да бъдат уважавани, аз никога не съм мразил гейовете, ама с гей парадите успяхте да ме накарате да ги намразя браво на вас.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С мирно шествие няма да стане ве, брадат! Тия от прайда само от як бой разбират. Не случайно е и лафа измислен за тях " Бяга като бит п-ст!
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Евроатлантиците така ни убиха икономически, социално и духовно, че сме първи по смъртност и последни по раздаемост и после имат наглостта да обвиняват християните.
44
5
 
3
 
! Отговори
Гризел преди 1 седмица
По принцип в България различните трябва да привличат вниманието на обществеността,тъй като хората са склонни да нападат твърде злостно различните.Какво имам предвид:в училище някой не искат да учат заедно с деца със СОП - спец.образователни потребности;склонни са да сочат и да се подиграват на някой,че бил дебел,кльощав,с някакъв телесен или умствен недостатък и т.н.
43
3
 
3
 
! Отговори
Гландрагор преди 1 седмица
До АнонименЩото никой не иска да ражда деца и да ги пращат на фронта през няколко десетилетия.Мога да изброя и още десетки причини,ама трябва да пиша цял ден и няма да ми стигне мястото.
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аман от лицемери, двойно по голям прайд да направят сбърканяците, заради такива, като тоя