Пеевски зове: Държавата трябва да има стабилно правителство

Веднъж вече предотвратих опит на Радев да се инсталира като политически властелин, заяви лидерът на ДПС
12 юни 2024 11:33, Стела Стоянова
408
Пеевски зове: Държавата трябва да има стабилно правителство
Снимка БГНЕС

"Призовавам всички евроатлантически лидери да започнем разговор за бъдещето на България. Държавата трябва да има стабилно правителство".

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в позиция, разпространена от партията.

"Държавата трябва да се управлява от легитимно избраните от българските граждани партии и никой няма право да поставя под съмнение тяхната легитимация, получена от българските граждани, Трябва да гарантираме сигурността и спокойствието на всички български граждани, развитието на бизнеса и просперитета на държавата - това го дължим на хората", казва Пеевски.

"Опитите от страна на анализатори, политолози, социолози чрез медиите да създадат условия за подмяна на вота на избирателите, с отварянето на портал за нов "месия" в лицето на Радев са израз или на изключителна безотговорност, или на тежки зависимости от този, който със своите служебни правителства, разграбили държавата, с "шарлатаните", които вкара във властта, а после сам ги определи като такива, със своите касиери, копринки и ушевци иска да отклони България от евроатлантическия й път и да я предаде в ръцете на Путин. Който силно желае да получи еднолична власт, без значение какво би коствало това на хората, на държавата", се казва в позицията.

"Внушенията, че политическият модел е изчерпан и че е необходим нов проект, нов Спасител не са нищо друго, освен съучастие в опита за най-голямата подмяна от 1990-та година насам - подмяната на демокрацията и нейните принципи. Демокрацията няма алтернатива. Пътят на България като утвърдена евроатлантическа държава няма алтернатива. Сигурността и спокойствието на българските граждани нямат алтернатива", казва още Пеевски.

"И ние, като най-стабилната евроатлантическа партия няма да допуснем това да се случи. Вотът на българските граждани ни задължава да отстояваме евроатлантическите ценности и принципи и ние няма да се отметнем от това задължение. Веднъж вече предотвратих опит на Радев да се инсталира на гърба на хората като политически властелин с проект "Трети март". И сега няма да допуснем това да се случи и го гарантирам като лидер на ДПС", се казва в позицията.

Още по темата
"Политическата власт я задават избирателите с вота си. Сега на ход са политиците. Те трябва да изпълнят волята на избирателите. Призовавам всички отговорни политически лидери незабавно да започнем консултации за намирането на формула за съставяне на стабилно правителство", се казва в позицията.

"Призовавам лидера на най-голямата политическа сила г-н Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС да стартират този процес, така, както им приляга като първа политическа сила в 50-то Народно събрание. За ДПС властта никога не е била самоцел и това винаги е било потвърждавано от действията ни. Но съм категоричен- ние ще сме фундамента и гаранта за това, че България няма да се отклони от евроатлантическия си път", казва Пеевски.

"Обръщам се към лидерите на всички евроатлантически парламентарни партии - бъдете отговорни лидери и не допускайте личните или партийните емоции и интереси да бъдат поставени над интересите на държавата. Страховете и бягството от отговорност не са решение. Г-н Борисов, очаквам покана от вас и към всички евроатлантически лидери, за започването на разговор за бъдещето на Родината ни. Още веднъж благодаря на нашите избиратели и на всички български граждани за изборните резултати, за нас е чест да изпълняваме волята на хората", заявява Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от Общество
Инспекцията по труда: Все повече непълнолетни у нас работят
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
3
 
23
 
! Отговори
Бог да пази България преди 2 седмици
Бог да пази България от двамата корумпирани мутро-мафиота Шиши и Боко, които ще окрадат и закопаят милата ни родина!
351
1
 
3
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 2 седмици
Оставам гражданин на Народна Република България и изразявам мнение , че за престъпленията извършени срещу мен желая да бъде използван Военния наказателен кодекс на Народна Република България - където изрично са посочени наказанията за Мародерство Първа Степен с особена жестокост .... многократен опит за убийство и още подпрестъпления , убийство на членове на семейството!
350
3
 
9
 
! Отговори
Свещеник преди 2 седмици
Колко му е грух грух, квик квик и правителството заченато в грях!
349
2
 
10
 
! Отговори
Покона за ... преди 2 седмици
Пеевски заповядва, а Борисов ще изпълнява, очакваме всеки момент Банкянския профан да почне с поканите ...
348
2
 
9
 
! Отговори
Те това е преди 2 седмици
Колко неща още ще поиска Пеевски ... Честито, Бойко, насади се на пачи яйца.
347
1
 
12
 
! Отговори
Мазен скут преди 2 седмици
Хайде Бойко, сядай в мазния скут на Пеевски! Не ти е сефте, би трябвало да ти хареса!
346
0
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 2 седмици
Кажете на адвоката и представителите на този случай в Международния военен трибунал, че отказвам гражданство на Република България и се подписвам с кръв, защото Република България имам преки и директни доказателства за поне 16 опита за убийството ми - ренгенови снимки на екзекуцията ми в МБАЛ "Пирогов" , която се води рутинна хирургическа интервенция - с 16 чужди "забравени" в мен медицински обекти, а единият е радиоактивен!
345
0
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 2 седмици
Хахахах, започва се. Банкянската мутра си го надена сам до славиците, кеффффф :)))))
344
0
 
6
 
! Отговори
Да ви е честито! преди 2 седмици
Пеевски чака покана от Борисов за парламент ...чака се поканата за пъва брачна нощ. Айде Буци нали си голям мъжкар, срам не срам брака трябва да се консумира. Честито на младоженците!
343
0
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 2 седмици
Нали знаете .... как се изпълняват неизпълнени заповеди на Международния военен трибунал? С отрязани ръце на неизпълнилите и с отрязаната ръка се подписва заповедта! Няма как да се яви споменатото лице , не защото отказва, не защото има някакви съображения ... а не е уведомено официално и е без документация ... Как да се яви на място за което не знае да знае да се яви ...
342
0
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 2 седмици
Не само официалните лица на Международния военен трибунал са изпратили документация и съответните нареждания до Военна прокуратура на Република България, касаещи лицето Васил Веселинов Ангелов. Нито е получило документите, нито заповедите са изпълнени .... какво се води това по Международно наказателно право ....
341
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
Двамата мутро-мафиота Шиши и Боко свалиха редовно евроатлантическо правителство, заради личните си интереси и нежелание за реформи. Сега някой трябва да спаси спешно България от ДПС-ГЕРБ!!!!
340
0
 
4
 
! Отговори
Vol'Jin преди 2 седмици
Трябва да прекръстите ДПС на ДПМ - Движение за права и свободи на Движение за права на мародерите!
339
0
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 2 седмици
Говори се и май не само се говори, че официалните лица на Международния военен трибунал са били подведени и излъгани поради, което са пратили физическо присъствие, заедно с палачи! Коментара на Ангелов беше: Най-накрая кавалерията пристигна! И да още нищо не са си му върнали!
338
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ония от жълтите павета заедно с лидерите си от ППДБ не само, че го изпраха и тоя и Бойко, ами им поднесоха и властта на тепсия, браво много сте "умни и красиви" няма що
337
7
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 2 седмици
Пеевски ми става все по симпатичен.
336
0
 
8
 
! Отговори
трите пpaсенцa преди 2 седмици
Не може само с Борисов, требе да се намери и трето прасенццццеееее.
335
1
 
7
 
! Отговори
Има нещо гнило ... преди 2 седмици
България е смятана за завладяна държава. ДПС - партията, смятана в България за епицентър на корумпираните структури, които още от промените през 1989 спъват конструктивното демократично развитие на България! Олигарсите са превърнали нацията и самата държава в своя плячка! Санкционираният по Магнитски за пране на пари и корупция се кани да се добере до държавния бюджит на България и милиардите евро от ЕС!!!!!!
334
0
 
5
 
! Отговори
Истината!!! преди 2 седмици
Корумпирани Олигарси потриват доволно ръце, защото близки до тях партии отново са първи. На много българи им е дошло до гуша от Хаоса в политиката, това дава възможност за създаването на зловреден съюз между олигарси и русофили!!!
333
0
 
1
 
! Отговори
Сбъркана Конституция преди 2 седмици
За разлика от Германия, продължава Котее, в България конституцията не задължава партиите и мандатоносителите при свалянето на правителство в парламента да предлагат ново мнозинство, което да управлява страната. Затова се стига дотам, че ако партиите в парламента не могат да се споразумеят за мнозинство, конституцията автоматично повелява нови избори - както стана вече пет пъти през последните три години, като всеки път избирателите гласуваха сходно и така и не се стигна до ясни мнозинства.