16-годишно момиче е пострадало тежко при репетиция в Плевен

Детето е паднало в оркестрината на театъра от около 2 м
8 юни 2024 16:58, Анисия Иванова
27
16-годишно момиче е пострадало тежко при репетиция в Плевен
Снимка: БГНЕС, архив

Инцидент с дете се е случил вчера по време на репетиции в Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в Плевен. За това съобщи днес на извънредна пресконференция директорът на културния институт Димитър Кабаков.

Едно от момичетата - Лора Петкова, които репетират в премиерния спектакъл "Дванайсета нощ" на Детската студия при театъра, пада в пропадало в оркестрината на театъра на височина от около два метра. Падането е назад, при което удря главата си и получава черепно-мозъчна травма. Още вчера е направена спешна операция. Детето е на 16 години. Настанено е за лечение в болница "Д-р Георги Странски".

"Има разследване от страна на полицията и прокуратурата, назначена е и вътрешна проверка", каза още Кабаков. Той добави, че всички административни изисквания по отношение на пребиваването на децата в театъра - инструктажи за безопасност и други изисквания, по предписания на Инспекцията по труда, са направени.

"Всички сме в шок", допълни Кабаков, цитиран от БТА.

 Министърът на културата Найден Тодоров е предложил да бъде изпратен хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздух, за да бъде транспортирано детето в болница "Пирогов". Изразено е становище, че преместване с хеликоптер в такова състояние на пациента не е препоръчително, а и в момента не се и налага. "Ще съдействаме с всичко, което е необходимо", заяви директорът на театъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: детеПлевенинцидент
Още от ЕС
66-годишна българка е убита от 80-годишния си приятел в Италия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Димов преди 2 седмици
От много години не работи механизма за повдигане на оркестрината и ето, че се случи този инцидент. Дано се оправи бързо и напълно младото момиче! И да се намерят отнякъде пари за да се направи нужният ремонт.
18
0
 
2
 
! Отговори
ароматния пръч преди 2 седмици
Винаги едно и също,експертите констатирали,че има проведен инструктаж и правилата са спазени,но след искане и дорускане на експертиза с въпрос към експертите "би ли се случил инцидент,ако ....еди какво е било направено и те да няма как да дадат друг отговор,освен "НЕ".По логиката на стремящите се да не плащат оезщетение,ако проведат инструктаж на гражданите и отводнителните шахти нямат капаци,ако гражданинът или колата му падне в такава е виновни няма.Държава права,инструктаж имало бе!
17
2
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 2 седмици
министерството вече ше почне и да праща пици от дивака с медицинския хеликоптер
16
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 седмици
традицията е спазена, ако е престъпление и са замесени ръжди - нищо, тука име, фамилия, егн... нема да се научите да не сте читалище
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Едно от момичетата..........пада в пропадало в оркестрината на театъра на височина от около два метра". Кой пада, в какво е пропаднало.........Да се оправя детето, журналистите ни оправяне нямат.
14
11
 
4
 
! Отговори
Дрогата преди 2 седмици
Не прощава
13
0
 
9
 
! Отговори
112 преди 2 седмици
До 16 Оркестър в театъра има, когато се представя опера или оперета.
12
2
 
1
 
! Отговори
дъге преди 2 седмици
Цивилни милиционери извън работно време са решили да продължат започнатото от колегата.
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оркестрина по смътни спомени се нарича дупката меджу сцената и зрителските места и наистина е 2 метра някъде. Това ръководство на театъра къде е зяпало, в коя кръчма се е наливало, че не е взело предпазни мерки? Оркестър в театър аз лично никога не съм виждал. Т.е. тая дупка там си е зеела и никой не е обръщал внимание. Като с крадените капаци на шахти, дето хората си чупят краката. Що за управа е това? Най-малкото временна конструкция. Ако щете и празни кашони вършат работа.
10
4
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 2 седмици
До Митко,естествено,че ще се оправи,няма да умре я,чак такива чудеса не стават,а и българския господ трепери над нея,споко никой българин не е умрял,тая няма да е първата
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Всички сме в шок", допълни Кабаков-----Значи никой от гениите не се е замислил какво ще стане ако група деца се шматка в близост до необезопасен ръб с пад от 2м върху твърда повърхност. Всичко в България е - "Карай да върви, какво може да стане толкова". Докато нещо стане и тогава жертвата е виновна.
8
5
 
7
 
! Отговори
Бирата преди 2 седмици
Ако имат пари родителите и всички правила да са спазени,дори и според петорна експертиза от професори собственика на театъра лесно може да бъде осъден на крупни обезщетение,ако се зададе точния въпрос на експертите в смисъл дали това би се случило,ако имаше предпазно съоръжение,което би предотвратило инцидента Но за всеки конкретен случай си има точен въпрос на който експертите ще са принудени да дадат единствен отговор,но пари за борбен адвокат ако имат,не ояден.
7
5
 
5
 
! Отговори
Защо копейки преди 2 седмици
До 3, . . . . Еврогей безмозъчен? Твойте евроатлатически приятели с руски корени на т.н. бивши комунисти бяха там с чистите ботуши само за снимките! Нямаш ли телевизор?
6
1
 
25
 
! Отговори
Cpt. William Lynch преди 2 седмици
Всички изисквания по безопасност били спазени, а детето паднало в дупка на сцената дълбока 2 метра! Поне не ви ли е срам малко дори?! Очевидно някой е виновен и трябва да поеме отговорност! Ще накарате хората да минат към саморазправа и ще се чудите как се стигна до там после!
5
13
 
17
 
! Отговори
До 3 преди 2 седмици
Кога за изпращали хеликоптери за украинци бе, жалкия? И да ти припомня ли, че по време на наводненията миналата година именно украинските бежанци помогнаха на пострадалите със спестяванията си, докато ганнннчо патрЕотина знае само: "Къде е държавата, къде е държавата?" Колко сте жалки всички копейки! Малки злобни душички!!!
4
3
 
15
 
! Отговори
Руси преди 2 седмици
Тия не само ,че не ни възраждат ,а ни убиват бавно ! Дано се оправи детенцето !
3
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами,как ли не да изпратят хеликоптер за някакво си БЪЛГАРСКО дете! Да не е укра или чужд "важен"гражданин,или някоя кърджалийска кофа! Най-злата мащеха към народа ни е Българската държава!!! БОГ да помогне с цялата си сила и мощ на това девойче да се оправи възможно най-бързо и без здравословни последствия!!!
2
3
 
26
 
! Отговори
Жалко за детето преди 2 седмици
Редно е да се слага предпазна мрежа или поне дадуваеми матраци там когато се репитира , и да се прави инструктаж и да се наблюдават децата. Незнам навсякъде е пълно неглежирането на безопастността. Работил съм като инспектор фирмите масово фалшифицирет книгите за инструктаж .При инцидент попълват всичко със задна дата и прехвърлят вината на работника карат го да пописва докоменти дори в линейката на път за спешното. Службите по трудова медицина и държавните инспектори са също в играта...
1
2
 
46
 
! Отговори
Митко преди 2 седмици
Дай боже да се възстанови напълно момичето! И повече да не се стига до такива инциденти, да се взимат някакви мерки за безопасност!