Запрянов: Помощта ни за Украйна е с отбранителен характер

Никога не е обсъждано изпращането на наши военни в Украйна
136
Запрянов: Помощта ни за Украйна е с отбранителен характер
Снимка: БГНЕС

Изпращането на български военни в Украйна никога не е била обсъждана нито при предното политически избрано правителство, още повече сега – при служебното правителство, заяви пред bTV военният министър Атанас Запрянов.

Той припомни, че кабинетът няма и правомощия да вземе подобно решение.

"Служебното правителство изпълнява решенията на българския парламент, а те са: ние участваме в подготовката на украинските военни сили извън територията на Украйна", допълни Запрянов.

Запрянов коментира Парламентарната асамблея на НАТО, на която София бе домакин, а фокусът очаквано беше войната в Украйна.

"Фокусът беше върху помощта, която страните от НАТО трябва да продължат да оказват на Украйна. Страната е жертва на агресия от страна на Русия", коментира министърът на отбраната.

На форума в София се дискутираше Украйна да може да обстрелва легитимни военни цели на руска територия като за това ползва предоставена от съюзниците военна помощ. Тема, по която страните в Алианса остават разделени.

"По отношение на нашата помощ за Украйна ние се придържаме към Устава на ООН, а и всичко, което сме изпратили, има отбранителен характер", уточни по този въпрос Атанас Запрянов.

Той коментира и изявлението на президента Румен Радев, че всички старни от НАТО са замесени във Военния конфликт между Русия и Украйна.

"Не, това не е вярно, не кореспондира с Устава на ООН – помощта няма характер на пряко участие в конфликта. В момента по света има 53 военни конфликта – ако използваме тази логика, всеки, които помага на някого в такъв конфликт, е част от него", заяви още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: Украйназапрянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
10
 
! Отговори
!!! преди 1 месец
Данче Тролева само тролиш нали?
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Йорданка Толева Звъни на 112 бърже . Хитлер накрая и 17-десет годишните ги е ползвал като " боеспособни " , пращай детето , ситуацията е сходна.
82
1
 
15
 
! Отговори
до Йорданка Толева преди 1 месец
"Крайно време е България да изпрати военна сила на фронта в Украйна"---------------Крайно време е да започнат да ви прибират от улиците и да ви настаняват в специализирани заведения.
81
0
 
8
 
! Отговори
НАРОДА преди 1 месец
До Йорданка Толеваприемат и жени - тръгвай веднага , какво чакаш, глуп.ндерка!
80
19
 
2
 
! Отговори
Йорданка Толева преди 1 месец
Крайно време е България да изпрати военна сила на фронта в Украйна. Какви натовци сме? Какви евроатлантици сме? Трябва да го покажем на дела, за да заслужим уважението на партньорите си от ЕС! Синът ми е на 17 години, но ако беше в боеспособна възраст, с радост бих го изпратила да се бие срещу извepга Путин. Докога България ще е пасивна? Питам - докога!?
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единствената компетенция на тоя чиче , като го гледам е разликата във фкусовете на руското и американското дyпe .
78
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите управници не искат, а и не могат да проумеят катастрофалното си положение в тази война. Те виждат само това, което искат да видят и слушат само тези, които са насилени да слушат. А реалността е друга, далечна и страшна. Най-лошото, тя наближава. Обикновения човек може да греши. Но тези, на които им е поверено управлението - не трябва!
77
0
 
6
 
! Отговори
По същество преди 1 месец
Затвор за теб. И за всички замесени в тази братоубийствена война.
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На служебните правителства трябва да им се орежат правомощията да изпълняват каквито и да било решения касаещи военните конфликти по света. Не е нормално хора, които са във властта за малко, и които не са избирани от никого, дори да си помислят да домакинстват заседания на НАТО и да правят изявления или действия с дългосрочни последици.
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Китайската армия е готова заедно с руската армия да защитава справедливостта в света. Това заяви официалният представител на Министерството на отбраната на КНР У Цян.
74
0
 
8
 
! Отговори
66 преди 1 месец
До баба мара Теб някой пита ли те дали искаш в НАТО?А в ЕС?Някой пита ли те за разни зелени сделки,ток от фотоволтаици и брашно от насекоми?Струва ми се,че имаш голям проблем!
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Албания даде ли разраешение, а Албания даде ли разрешение на Украйна да нанася удари по руска територия да се защити от агресията на диктаторя Путин който без никаква причина и без никакъв повод нападна мирна и тиха Украйна която просто спокойно си седеше и нищо не правеше? Даде ли вече Албания разрашение?
72
9
 
2
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Споко, Литва, Латвия, Естония, България, Полша, Чехия, Финландия, Швеция, Малта, Холандия, Австрия, Дания, Швеция, Норвегия, Румъния, Косово, Хърватия, Канада, Португалия, Австралия и Нова Зеландия дадоха разрешение на Украйна да удря по руски територии. Украйна минава в контранастъпление,и до дни, дори до часове връща Крим, а Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по западните цивилизовани правила и ще доставят евтини ресурси за да се развиваме и да живеем богато като самодоволни и оядени западняци.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Не, това не е вярно, не кореспондира с Устава на ООН помощта няма характер на пряко участие в конфликта. В момента по света има 53 военни конфликта ако използваме тази логика, всеки, които помага на някого в такъв конфликт, е част от него"------------------Естествено, че е част от него, нарича се "съучастие", ти бавноразвиващ ли си? Това ли е изискването за да станеш военен министър в НАТО?
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Запрянка, как си позволявате лукса да пращате техника на Украйна, когато самите вие просите системи за противокорабна защита? Не усещаш ли какви жалки продажници сте?
68
0
 
13
 
! Отговори
аман от серсеми преди 1 месец
Тоя на какво разчита с тия глупости?Няма нападателно нито отбранително,оръжието си е оръжие!Ако,не дай си Боже,руснаците пак пристигнат,ще си изпочупите краката да ги посрещате "по стар славянски обичай" с хляб и сол!И да им се докарвате за службички!
67
0
 
3
 
! Отговори
До баба мара преди 1 месец
Първата световна война беше между Сърбия и Австро-Унгария уж. Втората беше между Германия и Русия уж. Пък накрая у нас влязоха съветски войски и сега имаме куп техни паметници. Та тази мантра "войната е далече" и "никой няма да ни напада" вече сме го играли. Та гледай си внуците и не се опитвай да мислиш. Не ти се отдава.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войниците ни нямат обувки. Хората се оплакват, че за 10 години два пъри са си купували. Онзи ден имаше огромни опашки от военни пред военните магазини за да си вземат кубинки. Обаче помощ за Украйна веднага ще се намери. А войниците ни ще ходят с маратонки.
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо ли не си гледа пенсията , а говори глупости