Запрянов: Помощта ни за Украйна е с отбранителен характер

Никога не е обсъждано изпращането на наши военни в Украйна
136
Запрянов: Помощта ни за Украйна е с отбранителен характер
Снимка: БГНЕС

Изпращането на български военни в Украйна никога не е била обсъждана нито при предното политически избрано правителство, още повече сега – при служебното правителство, заяви пред bTV военният министър Атанас Запрянов.

Той припомни, че кабинетът няма и правомощия да вземе подобно решение.

"Служебното правителство изпълнява решенията на българския парламент, а те са: ние участваме в подготовката на украинските военни сили извън територията на Украйна", допълни Запрянов.

Запрянов коментира Парламентарната асамблея на НАТО, на която София бе домакин, а фокусът очаквано беше войната в Украйна.

"Фокусът беше върху помощта, която страните от НАТО трябва да продължат да оказват на Украйна. Страната е жертва на агресия от страна на Русия", коментира министърът на отбраната.

На форума в София се дискутираше Украйна да може да обстрелва легитимни военни цели на руска територия като за това ползва предоставена от съюзниците военна помощ. Тема, по която страните в Алианса остават разделени.

"По отношение на нашата помощ за Украйна ние се придържаме към Устава на ООН, а и всичко, което сме изпратили, има отбранителен характер", уточни по този въпрос Атанас Запрянов.

Той коментира и изявлението на президента Румен Радев, че всички старни от НАТО са замесени във Военния конфликт между Русия и Украйна.

"Не, това не е вярно, не кореспондира с Устава на ООН – помощта няма характер на пряко участие в конфликта. В момента по света има 53 военни конфликта – ако използваме тази логика, всеки, които помага на някого в такъв конфликт, е част от него", заяви още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: Украйназапрянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
8
 
! Отговори
до Й. Тролев преди 1 месец
"Синът ми е на 17 години, но ако беше в боеспособна" - спокойно, синчето ти скоро ще навърши осемнадесета година, а война най-вероятно още ще има, така че тогава ще ти се сбъдна желанието да го пратиш, ама да е без да му плащаме заплати и каквото и да било друго! Капиш, ти, мазен Тролев такъв?
103
0
 
7
 
! Отговори
оф яаа преди 1 месец
Абе Йорданка Толева не е никаква йорданка толева, а е мъж! При тове най-обикновен тр0лл ;)
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Йорданка Толева - Какво си заопявала, ***, прати си децата и внуците на укрофронта, ако изобщо ги имаш, че се съмнявам. Както казва народът, на бодлива крава бог рога не дава. Седнала тук да поучава. Айде Фащай пушкалото и друм, върви да се правиш на украинец до български опълченец.
101
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Украйна загуби войната то шовинистка русия ще нападне следващия който е по ред
100
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
трябва да се помага на украйна. Дъражавата е в беда. Ако видим човек че се дави няма да му помогнем да излезе на брега или само ще му даваме съвети какво прави. Не мога да разбера това не зряло съждение че Украйна трябва да се отбранява само.
99
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв отбранителен характер, бе, Запрянов? Хептен за будали вземате хората. Колко ще се отбраняват украинците, както се казва, до последният останал жив украинец? И кой ще е той, Зелника, щот се крие в бункер. Мислете да спасявате украинците, мислете за мирни преговори, не да си изхвърляте в Украйна старите оръжия с благовиден предлог и хората да гинат.
98
0
 
8
 
! Отговори
Посолството : преди 1 месец
"Браво,Главунчо! Добро пуделче!!! Скачай! Претърколи се! Сега седни! Дай лапичка! Браво! Заслужаваш почесване зад ушенцата... Гуууууд догииии! Вери найс,пъпиии! Ю уан кукиийййс? Уеесссс! Гуууууд догииии..."
97
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вади пари от собствения си джоб и помагай на Украйна като ти е толкова мила и те пази от зли очи. Ние с гайдите не искаме. Аре, ще помагал на Украйна с нашите данъци. Хитрец! Мен не ми трябва да се защитавам, теб ако ти трябвай, бъркай у мазния джоб и плащай. Аман вече от тези с "правилното" мислене, да им....такова онаковата. Бяс ме обхваща.
96
1
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Г-н Запрянов, дори и Бойко Борисов знае, че пожар не се гаси с лейка с бензин.
95
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дедо и теб ли те бие деменцията ,ква Украйна кви пет лева ))(
94
0
 
10
 
! Отговори
!!! преди 1 месец
Спри се бе Данче, знам че не мислиш така а само дразниш хората!
93
0
 
11
 
! Отговори
Км преди 1 месец
Порошенко каза,че от 2014г. България редовно е снабдявали Украйна с най-- различно оръжие.
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Йорданка Толева Данче , не си у ред с главата , хлопа ти дъската .
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен За реализиране на убежденията ми , а те са мир , сигурност , предсказуемост , въобще условия за нормален човешки живот играя с две партии , едната за Брюксел , втората за Парламента , естествено със сходни позиции , общо взето те са три . Така смятам , че ще бъдат ограничени във възможностите да се измятат , нещо което непрекъснато го наблюдаваме , пърно доверие никому .
90
23
 
0
 
! Отговори
Йорданка Толева преди 1 месец
Украински войници са се били редом до нашите опълченци на Шипка! Как не ги е срам от военното ни министерство? Толкова младежи имаме, които с плам ще се присъединят към връстниците си на фронта в Украйна. Защо възпирате младежта ни, защо? Във Фейсбук и другите мрежи е пълно с младежки призиви - да бъдат спрени кръволоците от Кремъл! Кога ще изпратите повиквателни на нашите момчета, вие от министерството или сте с Путин!?
89
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 89 В моя 44 годишен живот само веднъж съм гласувал - за Радев когато Тиквата обяви че слага Цецка Цачева за кандидат президент. Втория път ще е след 8 дни, когато ще гласувам за Костадинов!
88
0
 
20
 
! Отговори
!!! преди 1 месец
Никога не съм допускал, че мога да гласувам за "Възраждаве"! Но тези преминаха всякакво приличие дотолкова че дори с неприязън, ще "хвърля" своя глас ЗА "Възраждане". Толкова е огромно отвращението ми от това в което превърнаха РОДИНАТА МИ!!!
87
0
 
16
 
! Отговори
НАРОДА преди 1 месец
като засвистят бомбите за теб има убешище за нас - не! теглите държавата към бездната!жалки, платени продажници!
86
0
 
22
 
! Отговори
ТАРИФА преди 1 месец
На нов Министър на Отбраната Не се Радвайте - те са назначени Директно от Посолството .Тоя е по-проклет от Тагарев - ще изпрати децата ни в Украйна .
85
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е краен цинизъм. Помагаме на Украйна, за да се отбраняваме от какво? Самите украинци казват, че вече няма украйна откак се отбраняват, но видите ли, те ще отбраняват нас. А, мерси. Политиците ни са и....оти или нас мислят за такива или и двете.