В кадър: Руснаци у нас пращат коли на легиона "Свобода на Русия"

Легионът се бие на страната на Украйна
Обновена: 28 май 2024 15:04 | 28 май 2024 14:07, Александър Попов
360

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На площада пред Храм-паметник „Свети Александър Невски“ в София бяха показани шест автомобила, които ще бъдат изпратени на легиона "Свобода на Русия“ на фронта в подкрепа на Украйна.   

Хората, които показаха колите бяха с маски и очила. Те предоставиха на журналистите визитни картички на "Група за техническо обезпечение в България" към "Свобода России". Двама от мъжете говориха пред медиите, но не поискаха да се представят. Причината, по думите на единия е, че в Русия хора, които работят против режима на Путин, са подложени на тормоз. Те се опасяват и че ще пострадат техните роднини, ако ги разпознаят.

Организаторите обясниха, че това е третата партида автомобили, които се закупуват от България и "ги изпращаме на фронта към руския легион – това са руснаци, които воюват на страната на украинците".

Средствата са събрани от руски граждани и етнически руснаци. Освен техника към фронта в Украйна те изпращат още дронове и термобельо, но не и оръжия, обясни единият от мъжете. Той добави, че закупените автомобили се използват на фронта от офицерския състав и за придвижване.

Във връзка с действията на "Свобода на Русия" на фронта мъжът обясни, че "те защитават Украйна, не нападат" и добави, че украинците не са агресор, а искат да освободят териториите си.

Като гражданин на Русия считам за неприемливи действията ѝ и правя всичко, за да помогна на Украйна да победи режима на Путин, коментира друг от маскираните мъже.

Той обясни, че първите две партиди автомобили са били изпратени за украинската армия, а настоящата ще бъде за руските бойци от легиона. Закупуването и подготовката на автомобилите, които са модифицирани за нуждите на фронтовата линия, струва по около 17-20 хиляди лева, обясни мъжът.

Да бездействам не е вариант, ако не направим нещо, ситуацията няма да се подобри и ще продължат да загиват хора, заяви той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от Образование
Готвят два проекта, свързани с висшето образование
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
7
 
7
 
! Отговори
Посолството преди 3 седмици
на uк пак се е развихрило. Стига с тия измами. Това да си укри и т.н. Искат да подлъжат русите сами да се закопават, като им повярват и се опитат да изчегъркат от тях някой друг лев за собственото си падение. За мир съм, но тия англичани не! Всичко ще стане ясно!
303
2
 
11
 
! Отговори
Браво преди 3 седмици
Много добре е когато застанеш на правилната страна всеки човек има право на избор между доброто и злото
302
1
 
9
 
! Отговори
Браво преди 3 седмици
Нека дават.На Московия обаче не съм чул или прочел някой нещо да и дал от нашите руснаци.Оти тъй
301
9
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Кви са тия евогейукропидали застанали зад Храм Свети Александър Невски. В насраната уксрайна унищожават Православието. Вън от страната и да си прибират ла й ня ното укро парцалче. Кой ги е пуснал там тия ? Съд и затвор !
300
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия са чисти българи, турбо евроатлантици, начело с Иво Инджев, какво ми се правят на руснаци. Срам ги е да се нарекат българи.
299
4
 
7
 
! Отговори
А на преди 3 седмици
Рашистанофашистан наще трооолове нещо няма ли да пратят.Дори и да е малко но да е от сърце.Или само ще стоят по форумите и ще си злобеят като типични руски примааати.Вероятно толкова им е ресурса на милите.Ми да се съберат,да излязат да се покажат пред медиите и те па било то и с маски.Защо се крият мишоците руски по дупките си.Ааа?-ами защото мишката си обича дупката вероятно
298
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки ден с по една"театрална"постановка. Така до"победата на Украйна". Хаха! Ако им се разровим в досиетата на тези, какво ли ще излезе? Онези руснаци, дето нападаха Белгородска област се оказаха фашизирани футболни хулигани със забрана да посещават спортни мероприятия в Зап.Европа. Абе убави ора.
297
6
 
12
 
! Отговори
Нормален човек преди 3 седмици
Поредната показна акция на английското посолство. Тези сатанисти напълно ни загробиха. Ако нещо не се промени след 20 -25 години няма да има нито България, нито българи!
296
7
 
6
 
! Отговори
Паню Баирски преди 3 седмици
Браво!
295
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Истинските руски патриоти! Свобода за Русия!
294
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ИНТЕРЕСНО ЩО НЕ ХОДЯТ ДА СЕ БИЯТ НА ФРОНТА АМИ СЕ КРИЯТ ТУКА КАТО ПЛЪХОВЕ?
293
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това са продажни украйнци който се крият като плъхове тук ! Погледнете колите всички с Бургаски и една с Сливенски номер . Цялото крайбрежие е пълно с тези гнусни продажни хохли . Руснаците са съвсем друг сорт хора затова и нямаме туризъм защото ги няма Руснаците
292
2
 
2
 
! Отговори
дванадесет без пет преди 3 седмици
Много навреме.
291
2
 
10
 
! Отговори
м,да преди 3 седмици
А тези дарители подали ли са данъчни декларации и какво е отразено в тях?Като ги гледам ми изгледат милионери.
290
7
 
31
 
! Отговори
Божеее "руснац преди 3 седмици
А защо никъде не прочетох, не чух украинци да подкрепят, да се събират и да отиват на фронта ей така доброволно с любов и отговорност към родина... на всякъде се чете и съобщава, че бягат от фронта, бягат от Родината плащат луди пари на каналджии, митничари по границите за да налазят по курортите на Европа и света.... Божеее родолюбци!!!
289
11
 
21
 
! Отговори
Xio преди 3 седмици
И аз пратих миналата година 1000 евро на един приятел в Донбас, учи се да стреля по У-фашисти със снайпер. Още е жив и каза, че е станал по-добър стрелец. Пак ще му изпратя.
288
9
 
25
 
! Отговори
мдаааа преди 3 седмици
Хибридията на НАТО и Бг немат спирачка... дъното копаят!!!
287
9
 
24
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Да докажат парите действително с доказателства от къде са????? Много богати дарителите. Не, че нещо, но честен човек с честен труд трудно си позволява каквото и да е.
286
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да докажат с доказателства от къде са парите за тези скъпи коли. Значи ок ама в свят на измама писва все някой да е жертва за друг.... Пълни абсурди в цял свят. Да се погрижим за едни за сметка на други ако може и за трети без да питаме за мнение ..държавата пералня, престъпници с държавата чужди наши и ваши и мигранти и стари и нови мафии то много стана вече за сметка на най най най невинните . Това е в цял свят краговратни кражби под държавни центрофуга. Наистина е трагично за сметка на невини
285
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
+++