В кадър: Руснаци у нас пращат коли на легиона "Свобода на Русия"

Легионът се бие на страната на Украйна
Обновена: 28 май 2024 15:04 | 28 май 2024 14:07, Александър Попов
360

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На площада пред Храм-паметник „Свети Александър Невски“ в София бяха показани шест автомобила, които ще бъдат изпратени на легиона "Свобода на Русия“ на фронта в подкрепа на Украйна.   

Хората, които показаха колите бяха с маски и очила. Те предоставиха на журналистите визитни картички на "Група за техническо обезпечение в България" към "Свобода России". Двама от мъжете говориха пред медиите, но не поискаха да се представят. Причината, по думите на единия е, че в Русия хора, които работят против режима на Путин, са подложени на тормоз. Те се опасяват и че ще пострадат техните роднини, ако ги разпознаят.

Организаторите обясниха, че това е третата партида автомобили, които се закупуват от България и "ги изпращаме на фронта към руския легион – това са руснаци, които воюват на страната на украинците".

Средствата са събрани от руски граждани и етнически руснаци. Освен техника към фронта в Украйна те изпращат още дронове и термобельо, но не и оръжия, обясни единият от мъжете. Той добави, че закупените автомобили се използват на фронта от офицерския състав и за придвижване.

Във връзка с действията на "Свобода на Русия" на фронта мъжът обясни, че "те защитават Украйна, не нападат" и добави, че украинците не са агресор, а искат да освободят териториите си.

Като гражданин на Русия считам за неприемливи действията ѝ и правя всичко, за да помогна на Украйна да победи режима на Путин, коментира друг от маскираните мъже.

Той обясни, че първите две партиди автомобили са били изпратени за украинската армия, а настоящата ще бъде за руските бойци от легиона. Закупуването и подготовката на автомобилите, които са модифицирани за нуждите на фронтовата линия, струва по около 17-20 хиляди лева, обясни мъжът.

Да бездействам не е вариант, ако не направим нещо, ситуацията няма да се подобри и ще продължат да загиват хора, заяви той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от Образование
Готвят два проекта, свързани с висшето образование
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е , това е много *** философия. Агресорът ще ни потроши държавата, ама ние ще го пъдиме да си ходи от нашата земя само до границата.
283
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Едно руско знаме не видях.Поне копие на Самарското можеха да вземат от протестите за избор на сливенски митрополит.
282
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е, щом ви нападат, и вие може да отговаряте по руска територия.
281
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украинците са руснаци!!! Това научихме от статията.
280
8
 
17
 
! Отговори
копейкаджии , преди 4 седмици
какво става с безаналоговия ви черноморски флот ? Минахте ли вече на безаналогови канута, корита и салове ?
279
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Един лилипут се опита да победи Русия *** си остана лилипут
278
1
 
11
 
! Отговори
А кво става с Харкув преди 4 седмици
Плевзехте ли го вече или още ден два требат
277
12
 
19
 
! Отговори
До Бандер Офците преди 4 седмици
А Източния фронт методично се премества на запад. Факт. Иначе вие си крякайте колкото искате за няколкото "руснаци" с Укро знамена, колко страхували Русия ?! Какво става със Големият Контра Наступ на нацистите ? Миналата година Зеленски обеща че това лято (става въпрос за 2023г) щял да се къпе на плажа в Крим...Чакаме снимки
276
7
 
17
 
! Отговори
Сенеката преди 4 седмици
Ко ли не прай човек за няколко лева в повече...
275
8
 
19
 
! Отговори
До авторката преди 4 седмици
Сашке. Това "руснаци" ли са с тези Укро знамена...?
274
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Още един су 25 падна в Украйна. Нещо пак започнаха да валят от небето тези руски самолети
273
5
 
7
 
! Отговори
Ххханоним:))) преди 4 седмици
А какво ли е останало от летище Кущевск краснодарски регион на рф.Чути и заснети са 6 големи експлозии и още не мотат да изгасят пожарите.На това летище е имало значителен брой руски самолети предимно миг31 и су 27.
272
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Егати евтината пропаганда. Не стигат парите.
271
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Егати евтината пропаганда. Не стигат парите от Запад, май.
270
12
 
4
 
! Отговори
До майора от ... преди 4 седмици
Ами по интересно е да се пише за радара за далечно виждане Воронеж при Орск-на 1800 км навътре в русия.Това ще доведе до преразпределение на пво радарните системи на Московията които и така век са кът.Сега без него руските ***..при почти нищо няма да виждат кво става във въздуха особено над Крим където С 300 и С 400 стабилно губят битката с ATACMS.Дали това не е подготовка за събаряне на кримския мост.Аааа-и френските инструктори са абсолютно не покътнати в Одеса.Някак си не са биле дет треба:))
269
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Цял ден чакам ПРОКУРАТУРАТА да си спомни, че има закон, който забранява на публични места да се скрива лицето! Къде е държавата?
268
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украйна е фашистка държава с един коварен народ,народ просек. Украйинките завладяха нощните заведения в централна Европа,че и зад океана.Тези елементи смучат пари от Америка,ядат българския хляб,дано да им преседне.Наркомана трябва да облажи въжето,да увисне на първия ел. стълб,за да спре тази опустошителна война.
267
5
 
12
 
! Отговори
$$$€€€ провалил се преди 4 седмици
Защо има знамето на Украйна???? Всичко това говори че е пропаганден трик на Зелчо. Но няма да се изненадам ако тези на снимките са агенти на ЦРУ, с украински произход и се опитват да направят и в България фашистки преврат.А може да са и руски предатели каквито има много в България,обслужващи чужди интереси за да си пълнят банкови те сметки.
266
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Маскирани украинци органициран от клоуна Зеленски, как може полицията да допуска на наша територия да се организира проволаци.
265
7
 
15
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 4 седмици
Стига с тази война,Путин току-що предложи избори за президент в Украйна,с който да сключи мир.