4 нарушения на скоростта е имал шофьорът на колата, катастрофирала с Кирил Петков

Превишенията на скоростта били "пренебрежимо ниски"
18 май 2024 09:30, Стела Стоянова
226
4 нарушения на скоростта е имал шофьорът на колата, катастрофирала с Кирил Петков
Снимка БГНЕС

4 нарушения на скоростта с по 10-20 км в час е имал в миналото си водачът на автомобила на НСО, който катастрофира в сряда във варненския квартал Аксаково.

Това стана ясно от коментар на комисар Мария Ботева от Пътна полиция пред Нова тв.

В катастрофиралата кола се е возил Кирил Петков, който е отивал на партийна среща. В инцидента загина водачът на другата кола, който не е спрял на знак "Стоп" и е отнел предимството на джипа на НСО.

Направена е проверка на историята на нарушенията на двамата водачи - от момента на придобиването им на правоспособност досега. Особено по отношение на починалия водач може би в момента не е тема да обсъждаме колко и какви са неговите провинения. Също и за водача на автомобила на НСО, но онова, което мога да кажа е, че във всички случаи техните провинения са назад в годините, по-скорошни, които имат, са такива, които не влияят пряко на безопасността на движението по пътищата от гледна точка на попадане в рискова ситуация и предизвикване на ПТП, коментира комисар Ботева.

Запитана дали шофьорът от НСО има много нарушения в миналото, отговорът беше "Не".

Онова, което е нарушил, е било свързано предимно с неправилни действия от негова страна, те не влияят пряко на пътно-транспортния травматизъм, допълни тя. И даде за пример неправилно паркирано превозно средство.

На въпрос дали е имал проблеми със скоростта, комисарят обясни, че са "пренебрежимо ниски", както ги наричали някои системни нарушители. Запитана дали става въпрос за превишаване на скоростта с 10-20 км в час, Ботева отговори с "Да". Всичко регистрираните такива нарушения са 4, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Липсва спирачет път на джипа, на НСО. Който се е движил с над 60 км в час. С 90, или 120, все едно. Явно, по настояване на Киро гамена, да кара по-бързо. Чичо му разказва, че при общи празници на фамилия Петкови, се молят татко Петко" да не се бие и Киро просто да не кара бързо. Няма ли, кой да махне удрящият журналисти, колега и чупещият маси Кирил Петков, да махне от политиката завинаги? Колко още злини и своеволия трябва да нанесе?
97
1
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 3 месеца
"евентуално".И откога евентуално е доказателство?
96
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НСО карат отвратително, в насрещната лента, няма знак Стоп, няма светофари, притискат, все едно са сами на пътя! Къде толкова бързат в малка България и кого толкова пазят?
95
0
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
При всички случаи поведението на мутрата от НСО е причина за катастрофата, защото: време 17:30, облачност, влажен път, нанадолнище със завои, тоест, намалена и ограничена видимост, предполага да се движиш по-бавно от максимално разрешеното, което е не повече от 80. Особено ако пътят му е бил непознат. А ако му е добре познат, трябваше да знае, че наближава кръстовище, а след него влиза в населено място с разрешена скорост 50.
94
1
 
5
 
! Отговори
До 114 преди 3 месеца
Ако беше към МС нямаше да карат по-бавно .Но тогава вината щеше да е на премиера.И вие щяхте да му искате оставката .
93
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На всички е ясно, че Кирил Петков не е имал право да ползва кола на НСО за предизборна агитация из страната и че е пресирал шофьора да кара по-бэрзо. Колата на НСО е летяла с 90 км, вместо с 60. Както безпардонно Киро просто се държи в политиката, нарушавайки норми на поведение и закони, така се държи, и на пътя.
92
0
 
10
 
! Отговори
Ще го покрият преди 3 месеца
Смъртна присъда за убийците и народен съд след това!
91
0
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Там пътят не е двулентов, а трилентов, и даже има очертан остров между дясната лента, по която се е спускал де билла от НСО и двете насрещни ленти за изкачване. Ударът е станал през островчето в лентата за насрещно движение и са се спрели чак в отсрещния банкет. Тоест, *** или е изпреварвало кола, влизайки в настещното, или е излязъл от завоя с такава скорост, че центробежната сила го е отнесла в насрещното. Или е видял в последния момент включващото се Ауди и се е опитал да мине пред него.
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според положението на катастрофиралите коли нищо от това що се бърбори , вероятно целенасочено , ни за кръстовища , ни със знаци "Стоп " , ни с ленти по които са се движели колите ми се получава , без да имам особени претенции за някакъв професионализъм в областта
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
има свидетели, че НСО са карали доста бързо при удара
88
3
 
6
 
! Отговори
Кой е карал колата преди 3 месеца
НСО или Киро
87
5
 
4
 
! Отговори
Верно ли е че преди 3 месеца
Другия участник в Катастрофата не е спрял на знак -Стоп- идвайки от път без предимство?
86
3
 
20
 
! Отговори
Ей преди 3 месеца
От девет кладенеца вода ще извадят само да си защитят задниците. Ако беше за другия водач тези нарушения вече нямаше да са пренебрежителни, а системни. Професионален шофьор е бил убитият, има милиони километри зад волана, бил е и с достатъчно опит, може и да е нарушил правилника за тези години, но удобно не споменават, че не е имал нарушения. Закривайте НСО, политиците пеш или както намерят.
85
12
 
4
 
! Отговори
Всичко знаете преди 3 месеца
Изчислихте скоростта на колата на НСО по снимки,установихте,че Аудито е спряло на Стоп,посочихте виновника,нищо че не сте съд.Само.ефно не знаете.Шеф на тази сбирщина от НСО е любимият ви Радев.Скеф като ни зароби да плащаме по един милион на ден,вече е и убиец.
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Живка Търси в раздел " Сафари "
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колкото до поборниците на кировщините , никъде по снимки и пр. ни кръстовище се види , ни знак " Стоп " , излази нещо като " от една жена на женския пазар "
82
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съсипаха а таа дръжава, да си идва диктатурата на Бойко
81
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И Киро кво общо има, тия му го назначават служебно
80
0
 
5
 
! Отговори
Професиналистите преди 3 месеца
така правят! На тях им е разрешено! Държавност - какво е това! Сигурно е за развиващите се държави от третия свят!
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Абе коментаристи, Простичко е и двете , дори в правилника за движение има формулировка " несъобразяване " с пътната обстановка , която вменява съпричаствост във вина , дори при спазване на знаци , маркировка и пр. Всъщност тук акцентйт е защо Киро го разкарват държавен ресурс , когато той си ходи по партийни мероприятия и каква е неговата съпричастност , имало ли е такава , към нарушението със скоростта .