4 нарушения на скоростта е имал шофьорът на колата, катастрофирала с Кирил Петков

Превишенията на скоростта били "пренебрежимо ниски"
18 май 2024 09:30, Стела Стоянова
226
4 нарушения на скоростта е имал шофьорът на колата, катастрофирала с Кирил Петков
Снимка БГНЕС

4 нарушения на скоростта с по 10-20 км в час е имал в миналото си водачът на автомобила на НСО, който катастрофира в сряда във варненския квартал Аксаково.

Това стана ясно от коментар на комисар Мария Ботева от Пътна полиция пред Нова тв.

В катастрофиралата кола се е возил Кирил Петков, който е отивал на партийна среща. В инцидента загина водачът на другата кола, който не е спрял на знак "Стоп" и е отнел предимството на джипа на НСО.

Направена е проверка на историята на нарушенията на двамата водачи - от момента на придобиването им на правоспособност досега. Особено по отношение на починалия водач може би в момента не е тема да обсъждаме колко и какви са неговите провинения. Също и за водача на автомобила на НСО, но онова, което мога да кажа е, че във всички случаи техните провинения са назад в годините, по-скорошни, които имат, са такива, които не влияят пряко на безопасността на движението по пътищата от гледна точка на попадане в рискова ситуация и предизвикване на ПТП, коментира комисар Ботева.

Запитана дали шофьорът от НСО има много нарушения в миналото, отговорът беше "Не".

Онова, което е нарушил, е било свързано предимно с неправилни действия от негова страна, те не влияят пряко на пътно-транспортния травматизъм, допълни тя. И даде за пример неправилно паркирано превозно средство.

На въпрос дали е имал проблеми със скоростта, комисарят обясни, че са "пренебрежимо ниски", както ги наричали някои системни нарушители. Запитана дали става въпрос за превишаване на скоростта с 10-20 км в час, Ботева отговори с "Да". Всичко регистрираните такива нарушения са 4, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Думите на комисарката потвърждават думите на Костадинов от вчера където каза че шофьорите на НСО карат много извън ограничението ако разберат че има опасност за охраняваното лице. В другия случай карат толкова бързо само ако охраняваното лице им е наредило. Киро е за затвора.
117
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
130 Искаш да кажеш, че жертвата е искала да се самоубие? Загиналите е професижнален шофьор. А джипът на НСО е летял с непозволени скорост, по заповед на Киро просто и недоразумението Найо.
116
1
 
14
 
! Отговори
мижикьорчодателажем преди 4 месеца
Комисарят да отговори колко пъти нсо са глобявани за превишена скорост?
115
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
130 Това не може да се докаже. Че убитият, който е професионален шофьор, е тръгнал да се влива в другата лента точно пред джипа на НСО.
114
1
 
8
 
! Отговори
Една от бабите преди 4 месеца
Аз да питам . Защо все край морето стават тея бели с нсо . Дядото по времето на тройната ламя ме води на море в черноморец че евтино беше . И едни черни лимузини ни изблъскаха от пътя . Идат в насрещното и газят. После същите ни изгониха и от ресторанта. Че важна клечка от коолицията им щял бил може би да яде там ако огладнеел.
113
1
 
5
 
! Отговори
Анахарзис Скитски преди 4 месеца
5 в. пр.н. е. - "законите са като паяжината, малките насекоми се оплитат и умират, големите късат и бягат"....докато свят светува ще важи максимата на тоя мъдрец!
112
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
133 ...тогава върху него връхлита наглецът Киро просто с 130 км в час и го смазва. Шофьорът е изпълнявал командите му да кара бързо. Защо джипът на НСО няма спирачен път?
111
0
 
2
 
! Отговори
До митничар преди 4 месеца
Кой?
110
7
 
2
 
! Отговори
Тежка катастрофа преди 4 месеца
На Тракия .Един загинал.Ех,тоя Киро какви ги върши.
109
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ужасът ПП трябва да спре, незабавно!!
108
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 130 Защото там има две ленти в едната посока и две ленти в другата и този излиза от едното платно с двете ленти за да се включи в другото платно с двете ленти.
107
0
 
12
 
! Отговори
А бе преди 4 месеца
Каква е ползата от тия, за народа никаква, за политиците такси и слуги. Каква е вредата - застрашават живота на другите участници в движението и харчат безсмислено народна пара. Не ни трябват на нас, а взелите се за върхушка да се возят и пазят сами! Може би ако са по-близо до народната любов няма да наглият толкова и ще вземат да свършат нещо за държавата и хората.
106
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо и двете коли са в насрещното за джипа на НСО движение? Нали колата на убития е излязла изведнъж от страничен път, както казаха в началот? Защо джипът на НСО няма спирачен път? С колко км е карал? Убитият човек е професионален шофьор а Киро просто е нагъл лъжец. Това е, което имаме.
105
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 126 Той тоя ако изтърве завоя на Аксаковската панорама буквално щеше да прелети през Аксаково с тази скорост. :)))
104
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 122 Преди кръстовището има ограничение 60. Значи да е карал най-много с 80 тоя дето никога не си е позволявал да кара с 20 над ограничение. 80 км/ч , ама друг път. Само вижте на какво мяза аудито. Това не става с 80км/ч скорост всеки случай. Летял е с 130 поне
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоест, ако не беше катастрофирал, щеше да прелети през Аксаково 100-110 и никой нямаше да му каже копче. И така, докато утрепе някого. От 20 години ходя на Албена и знам. Че в Аксаково се кара с 50 - навсякъде са наслагали табели, че скоростта се следи с камери и се борят за безопасно движение и е едно от първите селища, което наслага камери с тая цел. Причината за всички катастрофи с коли на НСО, е безнаказаността, с която се ползват шофьорите им.
102
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига са хвърляли пушилка на хората в очите, ясно е, кой е виновен, Киро дето вдигна сам с любовницата си правителствения самолет и шофьора на НСО колата задето го е послушал да кара бързо.
101
2
 
10
 
! Отговори
Жалък опит! преди 4 месеца
Да, това е жалък опит да прехвърлят вината на шофьора, вместо Кирил Петко и ПР му да си понесат поне политическа отговорност!
100
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вържете този гамен, Киро просто! За да няма повече жертви.
99
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Aре сега остава да кажат и че в този случай е превишил скоростта само с 20 км/ч, тоест е карал със 110 км/ч най- много. Комисарката Мария е била бързо инструктирана какво да каже. Жалка и гнусна история.