100 бягства само за 26 дни работа имат депутатите

Приели са едва 15 от 114 внесени законопроекта
7 сеп 2024 20:29, Петър Бойчев
57
100 бягства само за 26 дни работа имат депутатите
Снимка БГНЕС

100 неизвинени отсъствия само за 26 работни дни имат депутатите от 50-ото народно събрание. Това става ясно от данните на сайта на парламента за заседанията до края на август.

От 114 общо внесени законопроекта от началото на мандата си досега пък са успели да приемат едва 15. До края на този парламент - 27 септември, когато трябва да излязат във ваканция за предизборната кампания, на депутатите им остават още само 9 работни дни.

Най-много неизвинени отсъствия в този мандат има групата на ПП-ДБ. Те са натрупани основно в един ден - 15 август, когато депутатите на акад. Николай Денков провалиха заседанието, за да не се приемат промените в Закона за опазване на околната среда, внесени от Делян Добрев и Николай Нанков от ГЕРБ и Станислав Анастасов от ДПС.

18 души пък са закъснели или отсъствали от извънредното заседание на 27 август, когато депутатите се събраха за клетвата на второто служебно правителство на Димитър Главчев.

С по две неизвинени отсъствия са Лена Бориславова, Даниел Лорер и Калина Константинова от ПП-ДБ, лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, както и новобранците в този мандат Етиен Леви, Лариса Савова, Павлин Петров и Росица Калинова от “Величие”.

За сравнение, в предходния 49-и парламент депутатите бяха навъртели общо 1000 неизвинени за 149 заседания.

За разлика от 49-ото НС, което би всички рекорди по наказани депутати заради лошо поведение в зала, в този мандат забележка е отнесъл само Костадин Костадинов, пише 24 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: законидепутатибягства
Още от Общество
Румен Радев за Гарелов: Разделяме се с една епоха в журналистиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Масово преди 1 седмица
гласуване срещу статуквото. Ако ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ и ДПС не са малцинство и им се позволи да управляват още една година, с България е приключено. От 2026 година българските потребители излизат на борса ток. Ако по политически причини, а не икономически, защото инфлация и дефицит са рекордни, ЕЦБ приеме Бълтария в еврозоната. Българите ги очаква двоен ценови шок. Евро инфлация и борса ток, борса ток, всичко по веригата поскъпва. Докато за Бизнес има помощи от Борса ток. За българиските домаки НЯМА
46
0
 
2
 
! Отговори
СМЕХ...И ШАХ! преди 1 седмица
Разпадат се не само партиите ---НО И ЦЕЛАТА ПОСТ-СОЦ-ДЪРЖАВА , НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ....и о ужас , нема го Путин да ги спаси червените ***...! ИДВА САМО ПЕЕВСКИ И БОКО НА ...БЯЛ КОН....!
45
0
 
1
 
! Отговори
иис преди 1 седмица
Асен Баба похарчи парите за магистралите. Откак Радев призова мутрите да излязат на улицата в България не е построено нищо. Дупките по пътищата създават реална опасност за живота на мотористите. Скоро ще започнат да стават и катастрофи.Дошло е време да решим дали искаме да живеем в нормална държава или ще позволим на ПП да ни завлече в Евразия.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Парапетка пак е правила шпагати по стълбищата ,това и децата го знаят.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това не са деутати а крадци и *** .Една малка част има свестни ама са малко.
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Корман Исмаилов много правилно казва в интервюто си във вестник "Минаха години"/който също е бил депутат от ДПС/: Не се заблуждавайте! На депутатите изобщо не им пука за електората-били те мюсюлманини или християни. Всеки гледа да се докопа до властта и да си оправи собственото положение" . И е прав! Бай Тошо за 45 години издигна България на завидни висоти, а сега за 35 години ударихме дъното. И аз вече няма да гласувам.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е много объркано заглавие.Петър Бойчев го измислил,пълна липса на смисъл и словоред
40
0
 
4
 
! Отговори
Полютик преди 1 седмица
Дали съм в парламента или не няма НИКАКВО значение. Гласуваме партийно. Защо тогава да си губя времето. По-добре на моренце на Малдивите с новата ми секретарка. Решаваме там важни държавни въпроси.
39
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
по онова време нс се събираше два пъти в годината променяше каквото трябва ивсеки се връщаше на работното си място наида манчева тъчеше на 40 стана а сегатъчат по парапетите позор
38
0
 
1
 
! Отговори
Тия освен преди 1 седмица
За облаги и големи заплати за друго не са там без изключение, народа да си чака да му оправят водопровода ,пътищата улиците..и.т.н. Никакво гласуване, подметките няма да си изтъркам заради тях.достатачно ме крадът с данаци таксички и тем подобни.
37
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 1 седмица
отврат българия се срамув а от вас
36
0
 
11
 
! Отговори
Възмутена преди 1 седмица
И минимална работна заплата им е много на тези нагли еничари, срам и позор са.
35
0
 
8
 
! Отговори
Коректен преди 1 седмица
Искаме големи глоби за отсъствие!!!!!
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Депутатите с неизвинени отсъствия да представят бележка от родител (по семейни причини) за да ги извинят. Защото като гледаме и по акъл, и по психологическата зрялост те са на ниво прогимназия и се нуждаят от някакъв вид надзор.
33
6
 
9
 
! Отговори
Точен преди 1 седмица
Най-малко отсъствия %-но спрямо броя депутати има Възраждане. Единствено Костадинов отсъства, защото беше поканен на срещата на БРИКС лично от организаторите. Причините за отсъствията на ПП/ДБ най-често са алкохолни. Възраждане е и най-стабилната група, винаги гласува единно и 100 %. Дори ГЕРБ често гласуват разцепени, както при закона против джен-дърската пропаганда.
32
2
 
12
 
! Отговори
Краси преди 1 седмица
До Анонимен 30 А Боко Тиквата каза ли коя е Мата Хари?Каза ли за милионите от Черепа?
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мустаката я знаем къде била, ами другите?
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тея всички са за дебелариум!
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кирчо Шиндлера върна ли заплатите, които КС отсъди, че трябва да върне докато е бил министър с лъжлива декларация? Поне да върне половината от другите на части, щом е закъсал толкова Но в декларацията му се вижда, че е милионер. Може ли да е толкова нагъл? Кириле, върни парите, бе мошеник!!!
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Споко! На тези избори,много избиратели ще " избягат" и от ГЕРБ и от ПП и ДБ!!-:) Време е да се платят вересиите!!! Ще платят,ще платят вече!!-:)