4 нарушения на скоростта е имал шофьорът на колата, катастрофирала с Кирил Петков

Превишенията на скоростта били "пренебрежимо ниски"
18 май 2024 09:30, Стела Стоянова
226
4 нарушения на скоростта е имал шофьорът на колата, катастрофирала с Кирил Петков
Снимка БГНЕС

4 нарушения на скоростта с по 10-20 км в час е имал в миналото си водачът на автомобила на НСО, който катастрофира в сряда във варненския квартал Аксаково.

Това стана ясно от коментар на комисар Мария Ботева от Пътна полиция пред Нова тв.

В катастрофиралата кола се е возил Кирил Петков, който е отивал на партийна среща. В инцидента загина водачът на другата кола, който не е спрял на знак "Стоп" и е отнел предимството на джипа на НСО.

Направена е проверка на историята на нарушенията на двамата водачи - от момента на придобиването им на правоспособност досега. Особено по отношение на починалия водач може би в момента не е тема да обсъждаме колко и какви са неговите провинения. Също и за водача на автомобила на НСО, но онова, което мога да кажа е, че във всички случаи техните провинения са назад в годините, по-скорошни, които имат, са такива, които не влияят пряко на безопасността на движението по пътищата от гледна точка на попадане в рискова ситуация и предизвикване на ПТП, коментира комисар Ботева.

Запитана дали шофьорът от НСО има много нарушения в миналото, отговорът беше "Не".

Онова, което е нарушил, е било свързано предимно с неправилни действия от негова страна, те не влияят пряко на пътно-транспортния травматизъм, допълни тя. И даде за пример неправилно паркирано превозно средство.

На въпрос дали е имал проблеми със скоростта, комисарят обясни, че са "пренебрежимо ниски", както ги наричали някои системни нарушители. Запитана дали става въпрос за превишаване на скоростта с 10-20 км в час, Ботева отговори с "Да". Всичко регистрираните такива нарушения са 4, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
8
 
! Отговори
gost преди 3 месеца
Джипър изпреварвал ли е в момента на удара?
77
1
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
скоростта ли е виновна за катастрофата или отнемането на предимство ? -----///----- Ти беше ли там, видя ли да му огнемат предимството?
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някакъв униформен вчера по телевизията каза, че на тази отсечка ограничението било Около 60 км. Даже не се смях. В правилника няма понятие за ограничение на скоростта Около. Това издава коментирана преди това една от причините. Има и понятие Несъобразена скорост.
75
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нарушенията му са толкова само с личния автомобил и тези ги е признал и платил, защото не си струва да плаща да му ги изтрият. Иначе със служебната редовно кара като иддийод, но с нея изобщо не го спират.Компютъра на КАТ изобщо не записва нарушения за този регистрационен номер.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не искайте невъзможното , на правителствени и политически субекти следва да бъде осигурявана комфортна среда , включително и извън законите за за обслужват външни интереси , най-вече евроатлантически , простолюдието да им се непречка , а да ходи да си плаща повинностите .
73
15
 
3
 
! Отговори
Абе коментаристи, преди 3 месеца
скоростта ли е виновна за катастрофата или отнемането на предимство ? Я се дръжте малко адекватно по човешки, злобата няма да ви "внесе" коректност, а повече проsтотия в главите ! Ако беше спазил знакът "стоп" мртвия щеше ли да умре ? Завист и злоба са основните фактори за "непролично" лош живот ! Огледайте се около вас и ако можете раздъждавайте както се полага по човешки !
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
A киро колко има... И кой знае дали киро не е карал и след катастрофата да са се сменили..
71
2
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 3 месеца
като гледам щетите тия го е отпраскал поне със 100. С 50 което е ограничението на градско няма как да станат такива щети, че и жертви да има
70
5
 
5
 
! Отговори
До Д преди 3 месеца
Шеф на шофьорите от НСО е Радев,а не Петков.В случая ,шофьорът е застрашил живота на превозваното лице.
69
1
 
11
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
галка е пропуснала , че найо ци ци н е снимал убития . галка няма думи. Рядко и се случва. :(
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И защо Киро трябва да го карат с охрана от НСО,като какъв в момента работи ,че е застрашено лице и трябва да се охранява ...нали е народен избраник от какво толкова се страхува и не може сам да се предвижва тук-там и сам да си кара колата...
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Почна се с опъването и отпускането на ластика. Следва мънкането.
66
10
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
И Ви питам чисто човешки! Защо вчера Кирил Петков бе атакуван така безчовечно без да има някаква вина ? Ето,че от който и ъгъл да се погледне единственният добър извод ,който можем да направим от злощастието е АБСОЛЮТНАТА ПОДКРЕПА НА КИРИЛ ЗА ЖЕНАТА НА ПОЧИНАЛИЯТ. Всички,които ме познават от коментарите ми знаят,че винаги съм критикувал свирепо Петков за ред неща,но не е допустимо той да бъде обвиняван за злокобно деяние,което не е извършил. Тази жена няма да бъде изоставена и сама в страданието
65
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гледат да очернят максимално починалия водач за да хвърлят вината на него. Реално действията на тоя от НСО могат да се окачествят само като умишлено убийство. И няма нито да е за пръв път нито да е за последен НСО съвсем умишлено да изблъскват другите коли от пътя щото карат много важни "хора".
64
5
 
6
 
! Отговори
Д преди 3 месеца
Не знам какъв е шофьорът, но да кажем, че е някой който иска да спазва правилата. Ако шефът ти ти каже да не ги спазваш кво ще напрайш. Или отказваш и те уволняват, или не спазваш и цял живот това ще ти виси на врата. Гадна работа си е това.
63
1
 
16
 
! Отговори
Непозната преди 3 месеца
Напишете с колко колата на Кирил Петков е била превишила скоростта при тази катастрофа. Защото катастрофата е станала в населено място, максимално допустимата скорост е 60. Стига с тези поръчкови статии и опити да бъде прехвърлена вината върху загиналия шофьор. На всички ни е ясно, че колата на НСО е карала със силно превишена скорост и това е причина за катастрофата.
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е то ясно. Синята лампа ти позволява всички ама сега семейството трябва да съсипе тия от НСО от дела. Не зависимо кой е виновен, защото поведението на пътя им е супер нагло и с кеф бих засякъл някой от тия комплексари.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къде тогава е тренирал каране с 200 ?
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това не е ли лична информация, която не трябва да се споделя от жълти журналисти!
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кумисар Ботева - вън.