Над 50 000 украинци са с временна закрила в България

Децата от Украйна се интегрират добре, оцени посланик Илашчук
13 мар 2024 16:09, Елка Василева
184
Над 50 000 украинци са с временна закрила в България
Снимка: архив, БГНЕС

Към момента в България пребивават над 50 хиляди украинци, които са получили временна закрила, каза за БТА посланикът на Украйна у нас Олеся Илашчук.

Тя допълни, че посолството активно си сътрудничи с българското правителство, за да бъде подпомогнат процесът на обучение на децата. В диалог сме с Министерството на образованието и записването в българските училища е свободно, допълни дипломатът.

По думите ѝ децата от Украйна се интегрират добре в страната ни. Освен това са изградени и функционират и центрове за обучение по правилата на украинската образователна система, като там децата учат майчиния си език и историята на родината си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предпопитам 50 хиляди украинци пред 10 хиляди сирийци и афганистанци
139
3
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
П.с.ще дам убежище у дома и на дина и Арина,Шарапова също.другите там на фронта да се бият за кремълския страхливец и свитата му
138
0
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
Искам да дам убежище у дома на олесия
137
1
 
8
 
! Отговори
Да ви ... заглавието преди 1 месец
В първия момент останах с впечатлението, че Кроела от снимката защитава украински дезертьори.
136
2
 
14
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Всички укри, мъже, жени незабавно да заминават на фронта да ни пазят от Русия ! зеленото жуже веднага да ги мобилизира! Стиха сме угоявали укрите за наша сметка !
135
1
 
17
 
! Отговори
Who Cares преди 1 месец
С временна закрила От кого?!
134
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЛИПСВА И НАМЕТАЛОТО И КОСАТА САМАТА СМЪРТ
133
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
къде ми е коментара
132
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А 87 000 визи за руснаци!?
131
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия си купуват апартаменти и ги пускат под наем а в същото време отиват на хотел който ние плащаме заедно със яденето и пиенето (( Не обичам да задавам въпрос и да си отговарям -тия защо не са на хронта да си защитават Родината ?
130
2
 
26
 
! Отговори
Адвокат преди 1 месец
Вчера едни мои клиенти платиха 2900 лева разноски на ЧСИ за задължение за 900 лева. Работещите българи вземат заеми, за да си платят сметките, докато украйнците пируват за наша сметка.
129
19
 
4
 
! Отговори
Славяно-Българин преди 1 месец
Добре дошли са всички славяни! Все пак България е първата пра-родина на славяните!
128
1
 
31
 
! Отговори
ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ преди 1 месец
Къде оставихме нашите пенсионери, които с ужас влизат вече в магазина, чудейки се, дали парите ще им стигнат за храна. Вчера в един голям магазин видях възрастна баба, която жалостиво гледаше щанда с шоколадите, преброи си стотинките в портмонето, просълзиха й се очите и си взе малко десертче Родопа. За нея евроатлантиците няма да направят шествие и да крещят как са я оставили да гладува. За нея няма да горят знамена. За нея няма да пращат на х.. тези, които са я докарали до това положение.
127
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не е казал да не им се помага, но щом като са преценили, че потребителската кошница на човекоден трябва да е 40 лв, то тогава да дават и на работниците, и пенсионерите по 1,200 на месец, защо за едните толкова а за пенсионерите три пъти по-малко т.е. 400 лв на месец?
126
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еваларка,всичката maра втасала та на всичкото отгоре си отглеждаме и 50 хиляди укри!
125
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изцяло съм за да подкрепим и приютим бягащите жертви на войната, които не могат да си позволят да си платят, които са тръгнали с няколко куфара, но тези, чиито коли струват повече от това, което българските пенсионери ще получат цял живот от пенсия, не мога да подкрепя.
124
1
 
25
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Няма нищо лошо в това да помагаме на бежанци, бягащи от ужасите на войната. Които нямат друг избор, нямат пари, нямат подкрепа. Но да помагаме на идващите с Хамъри и Мерцедеси неонацисти от Украйна, ми идва в повече.
123
1
 
29
 
! Отговори
запознат преди 1 месец
Едно четиричленно семейство от така наречените бежанци получава безвъзмездно 4800лв. на месец от нашите пари, докато нашите деца и родители мизерстват
122
3
 
6
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 1 месец
Демона Наталия Вовк който извърши този терористичен акт и така унищожи опаковката на Дария Дудина, всъщност направи огромен подаръка на душата и! Сега Дария е душа от 6-ти ранг и чака своя нова опаковка в която да се прероди! Къде? Тя ще реши, но със сигурност няма да бъде на Земята! А демона Наталия Вовк и дъщеря и, ги очаква сатаната, защото те вече са негова собственост!
121
2
 
2
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 1 месец
След пристигането на Дария Дудина в Рая, е настанало голямо оживление там! Оказало се, че няма какво да сложат на везната от към страната където се отчита нарушенията от душата на божиите закони! Това е огромно постижение за смъртна душа от 5-ти ранг изкарала 29 гонини на това отвратително за живеене място. Самия Свети Петър е бил удивен, защото такова нещо не се е случвало досега в РАЯ, поне от когато той е там! А това са над 888 милиарда години!