Над 50 000 украинци са с временна закрила в България

Децата от Украйна се интегрират добре, оцени посланик Илашчук
13 мар 2024 16:09, Елка Василева
184
Над 50 000 украинци са с временна закрила в България
Снимка: архив, БГНЕС

Към момента в България пребивават над 50 хиляди украинци, които са получили временна закрила, каза за БТА посланикът на Украйна у нас Олеся Илашчук.

Тя допълни, че посолството активно си сътрудничи с българското правителство, за да бъде подпомогнат процесът на обучение на децата. В диалог сме с Министерството на образованието и записването в българските училища е свободно, допълни дипломатът.

По думите ѝ децата от Украйна се интегрират добре в страната ни. Освен това са изградени и функционират и центрове за обучение по правилата на украинската образователна система, като там децата учат майчиния си език и историята на родината си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
5
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 2 месеца
В тялото на Владимир Путин живее 6-тото си прераждане душата на княз Владимир! Неговата мисия е да възроди Русия и да унищожи нейните врагове! На Земята няма друга душа от 6-ти ранг! Душите от 6-ти ранг имат правото сами да избират планетата където да се преродят, а Земята е отвратителна за живеене планета! В тази вселена има къде, къде по добри места за прераждане! Душата на княз Владимир самостоятелно и без външна намеса е взела решението да се прероди на земята и да изпълни мисията!
119
2
 
8
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 2 месеца
Украйнците не умират напразно в тази война! Зеленски просто ги праща в АДА при САТАНАТА, защото неговата мисия е такава! Той е ДЕМОН чиято мисия е да осигури свежи души за сатаната, защото той не може да се преражда, а както знаем е изгонен от рая и няма достъп там. Единственото което му остава е да се храни със спомените на доставените от демона зеленски души в АДА! На входа на ада пише "Добре дошли в рая!"
118
2
 
2
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 2 месеца
сатаната познат още като падналия ангел е бил ангел (душата му е имала 9 прераждания), на който висшите господари (архангелите) са отнели 1-ви ранг даващ право на душата да се преражда и 10-ти ранг осигуряващ на безсмъртната душа достъп до 5-то пространствено ниво което води към рая! Затова сатаната се храни със спомените на тези души които демоните хванат в тунела и му ги донесат! Без спомени душата умира!
117
2
 
2
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 2 месеца
Преминаване през тунела (наречен още царството на Озирис) не ви гарантира прераждане! Ако успее да премине през тунела, душата ви ще попадне в чистилището! Там ще чака божия съд да осъди дали душата да получи по висок ранг и да и бъде позволено да се прероди или да бъде унищожена. Това зависи от светиите с ранг над 66. Божия съд съди по божиите закони, като на везната се поставят всички добрини и божествени мисии които е имала да изпълни душата от една страна и всички нарушения на божите закони
116
2
 
2
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 2 месеца
Когато умрете, душата ви ще се озове в тунел през който трябва да преминете! Душата ви ще предстои в този тунел 40 дни! През тези 40 дни ще трябва да свети със собствена светлина! Тази светлина е акумулирана през време на живота ви от добрините които сте направили и одобрението на хората което ви носи тази положителна енергия която ще ви трябва в тунела! Ако ви свърши светлината, ще загубите ориентация и демоните ще ви хванат и ще ви заведат при сатаната (падналия ангел)!
115
2
 
2
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 2 месеца
Телата които обитавате е само опаковка дадена ви от Господ за да развиете душата си и да преминете на по високо ниво! След всеко успешно прераждане получавате нов ранг, Като след 9-тото прераждане душата ви става безсмъртна и се превръщате в ангели! Ангелите могат да избират сами вселената където да се преродят! Получаването на следващите рангове зависи от развитието на ангелските души! 33-ти ранг превръща душата в БОГ които има правото да създаде собствени вселени!
114
2
 
1
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 2 месеца
Нашия Господ Бог е създал нашата вселена преди 16.7 милиярда години. Тя е в края на своето съществуване! Нашето слънце и другите звезди се снабдява с енергия от други вселени чрез черните дупки които преобразуват материята в енергия а звездата я обръща отново във материя! Колкото повече енергия постъпва в дадена вселена толкова по вече се увеличава материята и вселената се разширява подобно на балон в които постъпва въздух.
113
4
 
6
 
! Отговори
отец Кирил преди 2 месеца
Всички украйнци ли са толкова грозни? Тази прилича на вампир! И после се чудите защо тези И З Р О Д И искат да ви заведат в АДА! Те са изчадия изплували точно от там! Тяхната мисия е да осигури души за сатаната!
112
1
 
7
 
! Отговори
само питам преди 2 месеца
Колко ли от тези 50 000 ще бъдат мобилизирани и пратени на фронта?
111
1
 
2
 
! Отговори
гробар преди 2 месеца
Снимката става за некролог!
110
0
 
12
 
! Отговори
само питам преди 2 месеца
Тази много грозна бре! Да не е някакъв робот?
109
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За българските деца капачки, за украинските бежанци дебели пачки.
108
13
 
3
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 месеца
До Анонимен 106Toва въобще не е вярно и си е чиста руска пропаганда, част от плана за русификация! Украинците не се чувстват руснаци, точно обратното, те въобще не ги обичат. Това е дезинформация и лъжа;))) Украинският език е поддиалект на българският език или северобългарски евразийски диалект, както го наричам аз. Българският и украинският езикс е припокриват на едно близо 90%;))) Украинците не би трябвало да имат никакви проблеми да живеят заедно с нас. Докато при руснака, не е точно така
107
8
 
3
 
! Отговори
Куку преди 2 месеца
Милиони хора убити с глад в Казахстан и Украйна,над сто хиляди убити в Чечня,стотици хиляди убити в Сирия,Молдова,Грузия,Афганистан,Литва,Полша.Истински човешки геноцид това е Рускии мир!
106
1
 
2
 
! Отговори
До до 112 преди 2 месеца
Какво си правил в това читалище?
105
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 112 нашите служби какво правят,имаше и българи изгорени живи в едно читалище.
104
9
 
3
 
! Отговори
НАТО преди 2 месеца
Oo ***, преведоха ли ви копейките? Как върви СВО? Киев за 3 дни, Берлин за 1 седмица?
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Украински фашистиПо този повод Владимир Путин в едно от интервютата си каза, че руските служби за сигурност знаят поименно хората, които участваха в изгарянето на тези руски деца в Одеса и ще им бъде потърсена отговорност.Защото почти всеки ден руските сайтове публикуват снимки на ликвидирани или заловени украински нацисти с пояснение къде са се проявили през годините, масата са такива бандеровски националистчета от Майдана. Така че възмездие има и ще има!
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До КукуВикаш, затова изгорихте 42 -*** руснака в Одеса и забихте над 14 000 деца в Донецк в съотвествие с новоти ви духовно учение?
101
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна се опита безуспешно да изгради държава на основа на русофобията и украинския национализъм от Втората световна война, но забрави, че 30% от населението й са етнически руснаци и че Русия е тази, която я е създала като държава и нация. Сега украинците ще заплатят за авантюрата на режима в Киев, дошъл на власт с преврат, спонсориран от ЦРУ.