Енергетиците: Всичко Българско и родно... грабя, тъпча и пилея!

Те протестират в "триъгълника на властта"
19 сеп 2023 14:22, Александър Попов
157

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици миньори и енергетици от целия въгледобивен сектор в страната се събраха на протест в "триъгълника на властта".

Протестиращите настояват правителството незабавно да приключи преговорите с Европейската комисия в изпълнение на решението на НС от 12 януари 2023 г. за предоговаряне на НПВУ за отдаване на изискването за намаление с 40% на емисиите от парниковите газове до 2026 г. в енергетиката в сравнение с 2019 г.

"Искаме работа до изземване на находището!", "Искаме да работим в България! Не ни превръщайте в емигранти!", са само част от транспарантите, които носят демонстрантите.

Протестиращите питат: "Какво ще правим зимата, откъде ще черпим енергия зимата?", "Ще оставим ли в ръцете на политиците нашето бъдеще?", "Всичко Българско и родно... грабя, тъпча и пилея!".

Те са категорични, че държавата пада без ТЕЦ "Марица – Изток" и че днес е денят, в който трябва да защитят България, националния интерес и енергийната независимост.

Депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов е сред демонстрантите. "Кирил Петков имаше наглостта да ходи из "Мариците" с каска, на която пишеше "премиер". Пожелавам му да отиде сега там, да видим дали няма да изяде една каска въглища", заяви той.

На площада излязоха и народни представители от групите на "Възраждане" и БСП. Очаква се премиерът акад. Николай Денков да проведе среща с представители на протестиращите в Министерски съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посолството сега е заето с построяването на американските военни бази в Бг , и втората цел е да няма население , много им пречело , за това пък ще ни хранят с американско зърно от Украйна , от техните урожаи . Америка закупи от Украйна доста голяма територия за сеене на зърно , ... ЗА ОПИТИ . Та това зърно ще ни се предостави , на ниски цени . Орбан за това казва :Зърното не е украинско , а американско . Нали и ЛАБОРАТОРИИТЕ които лъснаха , на американците са за това в Украйна , за ОПИТИ !
81
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като унищожим енергетиката и зрънопроизводството нали се сещатае ,че турция ще ни глътне икономически , ще зависим за всичко от ердоган
80
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 91 "Китай ... продължават напред - тези страни не дават пукната пара за ненормалната зелена сделка..." - Китай конкретно има по-строги еко правила от ЕС.
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ беше пуснат в експлоатация първият енергоблок от седем години насам - 3-ти блок на АЕЦ Vogtle в Джорджия. Той е оборудван с водо-воден реактор под налягане Westinghouse AP1000 с мощност 1,17 GW, цената му, заедно с строящия се 4-ти енергоблок, е 30 милиарда долара(!), което е два пъти повече от планираното.
78
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова нагласен и смешен протест няма просто. Даже и троловете активизирали. Смешници, платени руски ***!
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия екоаткивисти от Stop Oil блокираха движението в Берлин и големите градове. ЕС минава на тротинетки и колелета, и на електрически коли, по 200 хил евро, а може и по 1 милион да станат както са тръгнали цените на лития и металите.
76
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
"Депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов е сред демонстрантите." - и той е европеид!
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия проведе успешни тестове на термоядрената установка "Токамак", което приближава страната към създаването на нов източник на енергия.
74
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелената сделка нанесе такива поражения почти по-целия свят, че ще бъдат необходими десетилетия да се възстановят. Човечеството е излязло от каменната ера след откриване на огъня! Сега западът отново се връща в каменната ера да се грее на слънцето, а Русия, Китай, Индия, Иран и всички в БРИКС продължават напред - тези страни не дават пукната пара за ненормалната зелена сделка
73
1
 
14
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 година
Няма как , посолството каза, закриваме българската енергетика. Слава Украине!
72
0
 
12
 
! Отговори
Евроидиоти? преди 1 година
Въпрос към евроидиотите: eвpоидиоти, какво става със зелената сделка, ЕС мина ли на зелени енергии от вятърни мелници и слънчеви панели. А бегеидиотите се поведоха по евроидиотите и си съсипаха енергетиката, България беше една от малкото страни в света коиото са енергийно независими, имаше ТЕЦове, собствени въглища, АЕЦ и евтино гориво от Русия.
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен--75... Това не са ли капаните на вашите от герб?Баце раздаВА пари на шайките от герб на ляво и на дясно , а сега тези главатари водят и протестите ,...или бРъкам ?
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 75 - Сложи си очилцата, бе човек, снимки слагат, по тв ги дават тия 30-40 с нули отзад. Пък, ако нямаш, зъркелки, да знаеш, че ти трЕбват. Дано другото в главата да ти е наред.
69
0
 
11
 
! Отговори
Нар преди 1 година
Всичко правят за Украйна знаете ли защо ?Защото Украйна вече няма ! На американските сатанисти е !Впрочем и зърното е тяхно и нашите реактори отидоха пак при тях! Затова и войната с Русия я водят пак същите американски сатанисти и нашите политически плюнки заедно им пригласят! Оставка и з ро ди!
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 74 - Искаш да кажеш успя да сложи анархия в крехкия ред. Ами, успяха, бре! Ай, на следващите избори пак за ППДБейците!!! Всичко правят на каша!
67
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Време е тази некадърна некоалиционна сглобка да си ходи...
66
3
 
6
 
! Отговори
Докато гласувате преди 1 година
За ППДБГербДПСБСП или не гласувате ще управлява Посолството на САЩ! Съжалявам но само Възраждане може да промени това състояние..аз не съм им фен, но всички други са платени и купени от Посолството!
65
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се подавайте на руската пропаганда...30-40 протестиращи, платени руски "фермери" няма да направят нищо.
64
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че е коалицията между ППДБ, ГЕРБ и ДПС най-после да сложи ред в анархията, която зареше в държавата
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е единствената държава в света, която до 1980 година сама изгражда със собствени сили, средства, и по свои проекти със собствена работна сила, всичките си язовири и ВЕЦ-ове и е на трето място в света след САЩ и Япония по брой на изградени язовирни стени. Невероятно, но факт! След като харижат АЕЦ-а ще подарят и язовирите и ВЕцовете.