Енергетиците: Всичко Българско и родно... грабя, тъпча и пилея!

Те протестират в "триъгълника на властта"
19 сеп 2023 14:22, Александър Попов
157

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици миньори и енергетици от целия въгледобивен сектор в страната се събраха на протест в "триъгълника на властта".

Протестиращите настояват правителството незабавно да приключи преговорите с Европейската комисия в изпълнение на решението на НС от 12 януари 2023 г. за предоговаряне на НПВУ за отдаване на изискването за намаление с 40% на емисиите от парниковите газове до 2026 г. в енергетиката в сравнение с 2019 г.

"Искаме работа до изземване на находището!", "Искаме да работим в България! Не ни превръщайте в емигранти!", са само част от транспарантите, които носят демонстрантите.

Протестиращите питат: "Какво ще правим зимата, откъде ще черпим енергия зимата?", "Ще оставим ли в ръцете на политиците нашето бъдеще?", "Всичко Българско и родно... грабя, тъпча и пилея!".

Те са категорични, че държавата пада без ТЕЦ "Марица – Изток" и че днес е денят, в който трябва да защитят България, националния интерес и енергийната независимост.

Депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов е сред демонстрантите. "Кирил Петков имаше наглостта да ходи из "Мариците" с каска, на която пишеше "премиер". Пожелавам му да отиде сега там, да видим дали няма да изяде една каска въглища", заяви той.

На площада излязоха и народни представители от групите на "Възраждане" и БСП. Очаква се премиерът акад. Николай Денков да проведе среща с представители на протестиращите в Министерски съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Като гледам. Те комунистите ти виновни че си некадърник
21
6
 
30
 
! Отговори
Мяу преди 1 година
Мислех си ГЕРБ са зле, но после дойдоха ППДБ и започна ротирането. Марионетки на чужди посолства. Отврат.
20
10
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
До Момо,точно така,при изобретяването на фотоапарата много хора са вярвали,че като те снимат ти вземат душата,нещо като с ваксините и чипа,невежите винаги са били едни и същи,и дори не са оригинални,света ще продължи напред въпреки тях,не могат да закрият слънцето с пръст
19
11
 
8
 
! Отговори
Като гледам преди 1 година
снимките,чета коментарите и наистина започвам да вярвам,че последния ко.му.нис.т ще умре в България!
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днешният Бойко хич не е предишният Бойко. Та, искайте си го, ама не се знае......То и аз го исках преди, ама вече не. Същата наведена политика ще продължи.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете субсидиите на мафията. И вярвайте, те ще ритат, много ще ритат. Как така, ще им отнемеш милиардите, които делят? Но трябва да издържим. Веднъж държавата да се върне на народа и на правилните хора, които е избрал. Стига да са почтени.
16
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакво Възраждане. Ние си искаме Бойко и ГЕРБ. При Бойко бяхме добре. От както дойде Радев нещата тръгнаха надолу. Радев ни натресе тия променчици Татко Петко, Про 100 Киро и цялата тая сглобка. Радев е виновен. България си вървеше добре преди да дойде Радев.
15
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв национален празник. Това е един ден, който се използва за политически цели и осигуряване и съсредоточаване на власт и пари в определени хора. Стига толкова! 24 май трябва да е национален празник. Който трябва да обхване всички български общности и да престанем да се делим и ограбваме! Стига толкова! 24 май - национален празник на България. И Путин никога няма да заличи българския произход на тази свята българска писменост, която използват и те.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не на лъжите, че нямаше да правят коалиция с ГЕРБ, не на баджанак политиката.
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав и точен ви е лозунга. Обаче това се извършва от вашите работодатели и дерибеи. Онези с пачките по стотачките и хотели? Нещо за тях? Овчаров корумпирания енергетик го изпраха? Магнитски? Съдът вика чист е? Изпран и чист. Мафия!
12
11
 
4
 
! Отговори
до Алекс преди 1 година
""""Настана време Продажно.Ще патят хората."""" ------ Уви, колега, ние си ги избрахме!!! Лошото е, че тази вредна за всички ни практика да избираме не чрез разума, а чрез емоциите и пристрастията продължава!
11
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави са.Тези Продажни Политици даже националния празник искат да унищожат.
10
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 1 август, към 12:40 на обяд, фотоволтаичните централи в България изпревариха АЕЦ Козлодуй по производство на ток с дял от 38.7% (2020.05 MW), а ядрената централа остана с 37.71% (1968.48 MW). Това става ясно от данни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО).///Къде са ТЕЦовете в тая класация.Някъде назад ,зад ВЕЦовете.
9
1
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Настана време Продажно.Ще патят хората.
8
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снимката с протестиращ вдигнал българското знаме до рашиsткия *** ,говори всичко.Протестът е организиран от пасол Мутрофанова и нейните слуги в България.
7
21
 
14
 
! Отговори
GG преди 1 година
Тия в кой век живеят ? Работил съм Марицс изток. Няма такава пародия. Огромно съорежение, лапащо много ресурси. Да не говорим за природата. Аеца ни провежда повече ток от всички тецове заедно
6
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При първото костовистко управление съсипаха индустрията, сега с второто се целят в селското стопанство.Костов руши, той не съгражда.
5
5
 
20
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Много добре казано... Точно таквиз без ро дни ци са на власт... ===)))
4
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тоя Денков няма какво да се преговаря, той е кукла и няма собствени мнение. Още по-малко може да определя политиката.
3
8
 
19
 
! Отговори
Абе преди 1 година
До МомоИ ти ще свикнеш на с..еш на гладен стомах, ако тия хора спрат да произвеждат храната на България!