Орбан и Салвини: ЕК е съставена от "екотерористи" и "бюрократи"

Ще транспортираме мигрантите от Будапеща в Брюксел, закани се унгарският премиер
6 окт 2024 20:25, Анисия Иванова
47
Орбан и Салвини: ЕК е съставена от "екотерористи" и "бюрократи"
Снимка: БГНЕС

Италианският вицепремиер и лидер на антимигрантската партия "Лига" Матео Салвини и унгарският премиер Виктор Орбан днес отправиха критики срещу Европейската комисия и заявиха, че тя е съставена от "екотерористи" и "бюрократи", предаде Франс прес.

"Имаме дълг да защитаваме италианските предприемачи и фермери, чиято работа е заплашена от екотерористите от Брюксел", каза Салвини пред хиляди поддръжници на "Лига", които се бяха събрали в италианския град Понтида в Северна Италия за ежегодния празник на партията

Салвини, който е известен с това, че се противопоставя на зелените политики на Европейската комисия, обвини Брюксел, че "иска да затвори ферми и заводи, може би за да направи услуга на турците, на китайците и на мултинационалните компании". "Ние сме тук, за да защитим работата и усилията на европейците и на италианците", добави той.

Орбан също разкритикува Брюксел и отново заяви, че отказва да приема мигранти, повтаряйки заплахата си, че ще ги натовари на автобуси и ще ги откара в Белгия.

"Никога няма да се откажем от свободата си и никога няма да оставим страните си на чужденци. Няма да дадем страните си на бюрократите от Брюксел, нито на финансовите сили, нито на мигрантите", заяви почетният гост.

Унгарският държавен глава също така разкритикува неотдавнашното решение на Европейската комисия да редуцира бъдещи плащания за Унгария, за да си възстанови глоби на стойност 200 милиона евро, наложени за неизпълнение на договорите за предоставяне на убежище, които Будапеща отказва да плати.

"Европейската левица и бюрократите в Брюксел заедно наказват Унгария (…), защото не позволяваме на нелегалните мигранти да влизат, защото защитаваме Европа – това е позор", заяви Орбан.

"Нека обаче ви кажа едно нещо, ако те продължат да ни наказват, ще транспортираме мигрантите от Будапеща в Брюксел, ще ги оставим пред офисите в Брюксел. Ако искат мигрантите, нека самите те да се грижат за тях", добави лидерът националист, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от ЕС
Ресторант във Верона дава безплатно вино, ако хапваш без смартфона си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
Ние сме учили 70-те години , че Индия е 500 млн. а Китай 700млн. Те удвоиха и утроиха населението си в нашия живот. Има още няколко държави а също и Африка с неимоверно нарастнало население. Това е проблема. За да има живот трябва да се върнат показателите от двайсети век. Иначе загиваме. Зелените източници на енергия са пълни глупости.
43
2
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 5 минути
Напълно съм съгласен. Екоактивистите са сбирщина от празноглави, напушени хипита спонсорирани от нефтените олигарси с една единствена цел да разрушават икономики и да събарят правителства.
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 минути
Колко дълго време ще бъдат войните между старите ПАРИ = на СТАРИ ПЕТРОЛНИ ТЕХНОЛОГИИ = ПЕТРОЛНИ ВОЙНИ ...... и НОВИТЕ КОНОПЕНИ ТЕХНОЛОГИИ, които нашите деди са използвали от хиляди години и не са унищожавали природата = 40 хиляди НОВИ ПРОДУКТА = на НОВИ ПАРИ..... Това не означава, че парите старите пари ще се унищожат... не те ще си останат, но собствениците на новите пари ще са други. Европа 20 години плащаше на Араби Сауди и им построи Абу Даби за да връща Нафтови Пари!
41
1
 
0
 
! Отговори
Карачанаков преди 9 минути
Чудя се как го търпят тоя Обрания в ЕС ,бий му шута и да върви там при ***. та,Лука ,оня Ким там му е мястото.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
Всичко си беше добре в двайсети век , когато имаше някакъв случайно постигнат баланс на населението и енергийните източници. Но населението на няколко държави започна да расте в геометрична прогресия и от там са всички останали проблеми. Тези държави и етноси трябва да бъдат ограничени. В противен случай цивилизацията ще загине това са фактите.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 16 минути
Напишете в търсачката на YouTube: "Ford Car Hemp 1941" и ще видите как до тогава КАРУСЕРИИТЕ НА ЛЕКИ КОЛИ СА НАПРАВЕНИ ОТ КОНОПЕНА ПЛАСТМАСА и са били толкова здрави, че чукайки по стъклата и карусерията не можеш да ги СЧУПИШ .... Идва времето на Еко Технологиите - НА КОНОПА и всичко направено от него 40 хиляди най - различни в момента продукта.... Старото - НАФТАТА, ПЕТРОЛА, ГАСТА и всички ДИМЯЩИ ТЕХНОЛОГИИ които поставени под земята с хиляди години нямат самоунищожение!
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
Подобно на растенията, природнияр автомобил Mercedes-Benz произвежда кослород, като по този начин подобрява качеството на въздуха. В края на своя "живот" Mercedes-Benz BIOME може да се превръща в компост, или да се изпозва като строителен материал. Чрез използването на изключително зелени технологии, колата BIOME напълно се вписва в екосистемата. В търсачката на YouTube напишете: 2010 Mercedes Benz Biome Concept
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 28 минути
Първо да започнат от това, че ЕС е създаден като търговски съюз, а не военен и това да бъде основата им на бъдещо съществуване!
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
Колата BIOME се развива от трилъчева звезда в предната си част, а нейната външна форма от звезда в задната си част. Колелата се отглеждат от четири отделни семена. Като источник на енергия Mercedes-benz BIOME използва веществото BioNectar4534, което се съхранява в шасито, интериора и джантите. В допълнение, Mercedes-Benz са разработили технология, която позволява оборудването със специални рецептори, натрупващи повече слънчева енергия във веществото BioNectar4534
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 32 минути
Крайностите, не са хубаво нещо! Не всичко на зелените е иддиоотско, имат и добри идеи, сл. панели и вятър също не бива да се изключват изцяло, но това с една енергия(зелена) да е превилегирована за сметка на друга енергия и плащаме за квоти, които де факто са корупционни сделки, ми е прекалено и прелива чашата. Иначе съм 100% за опазване на чистотата в природата и водите!
34
0
 
6
 
! Отговори
Мда преди 32 минути
ЕС просто от десетилетие не е това което беше и никога няма да е същото. Ще се разпадне. Не знам, колко от тук пишещите са запознати, но ЕС е образувана като Европейска общност за въглища и стомана, целяща да обедини пазара на въглища и стомана на държавите учредителки. Сега се действа всичко това да се закрие. Зелените, е....ха майката на всичко. САЩ също. Те не желаят ЕС. Те си искат само тях си. Добре че Русия и Китай поне не им се връзват.
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 38 минути
BioFibre e растение с патентована ДНК, която се отглежда в градините на Mercedes-Bens, събира слънчева енергия и я съхранява в течно химическо съединение, наречено BioNectar4534.
32
1
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 41 минути
Че Лъжа ли е?????
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 42 минути
2012 г. Дизайнери от Mercedes-Benz Advancet Design Studio представиха истинска революционна концепция автомобил. Имитирайки природата те са проектирали автомобил, който от момента на "раждане" и до края на своя "живот" е напълно интегриран в екосистемата. Природният концентуален автомобил Mercedes-Benz BIOME е изработен от ултралек материал наречен BioFibre (биовлакно) и тежи само 394 кг. Този материал е много по-лек от метал и пластмаса, но е по-здрав от стомана.
30
3
 
5
 
! Отговори
Христо преди 1 час
Не искам да ви разочаровам, но от 1970 година Европа е на дъното и всички държави живеят в абсолютна бедност.
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Д а напуснем ЕС с Унгария и БЮРМ иотидем в БРИКС или ИБРИКС, а Сърбия да влезе в ЕС и шантажира с мита.
28
0
 
1
 
! Отговори
мафиот преди 1 час
До Анонимен Ати на кой си ибрик?
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Истината казват Салвини и Орбан. Истона, която всеки знае, но никой не смее да каже на глас! От ялност и слугинаж забравиха защо е създаден ЕС.
26
4
 
4
 
! Отговори
мафиот преди 1 час
До АнонименГовори Орбан, а се чува гласът на Путин и Кремъл-така чуват всияки европейски слагачи и шизофреници!
25
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Орбан е първи слуга на Путин.