Сидеров: 24 май – ден на Гошо Господинов, долу Кирил и Методий!

Лидерът на "Атака": Сякаш той е измислил азбуката
24 май 2023 19:21, Александър Попов
416
Сидеров: 24 май – ден на Гошо Господинов, долу Кирил и Методий!
Снимка: БГНЕС

Волен Сидеров публикува остра позиция за отбелязването на националния ни празник и спечелената награда от Георги Господинов. Той направи това в социалните мрежи и бе категоричен, че ако Господинов е най-добрият ни автор, то той е космонавт. Ето неговото мнение.

В деня на българската писменост, кметът на София, президентът и всички тв студиа изтъкнаха като гордост номер 1 някаква английска награда, давана по принцип за РОМАН НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, присъдена тия дни на български автор.

Попитах разни хора, английската писменост ли празнуваме, или българската от 9 век, когато е нямало английска. На днешната празнична дата написах няколко пародийни послания към познати живи интелектуалци и фейсбукчатове. Предложих 24 май да стане ден на Гошо Господинов, а мегаломанските, съветски, путински статуи на някакви си Кирил и Методий да бъдат премахнати и пренесени в музея на социалистическото изкуство – правени са през 1957 г, представяте ли си! На тяхно място Чапа да извая фигурата на гения Господинов.

Понеже знам, че ще скочат сорошисти върху мен, ще кажа само: на времето в елитната математическа гимназия в Ямбол питахме, когато се появеше нов ученик: от Ямбол ли е, или от селата. Е, Гошо е от ямболските села. Ама какво значение има, крещят сорошистите. Има, има....Защото ако си роден в центъра на града, който е издал първото футуристично списание в България през 1924 г „Кресчендо”, има. Имам и основание да му викам Гошо, защото в Ямбол така казват на Георги. Не Жоро - Гошо. Ямбол не е провинция, а център.

Обаче потискащ провинциализъм лъхаше от официозното тържество пред Народната библиотека. Фандъкова, милата, безпомощна като дружинна ръководителка на първото си комсомолско събрание, смутено прочете благодарност към Гошо Господинов, все едно той е измислил азбуката. След което даде думата на никому неизвестен „писател” , който половин час ни обяснява по централните ефири как най-голямото духовно постижение на България е някаква английска награда, дадена на Гошо. И накрая президентът също плати дан на политкоректното и свърза празника на Светите братя с Гошо Господинов.

Има една стара поговорка, че от данайците не вземаш нищо. А по-големи данайци от подлите англичани няма. Но всички по антибългарските телевизии кършат китки и ахкат колко сме горди, че някаква британска награда за , забележете РОМАН НА АНГЛИЙСКИ, е връчена на дундуркания от сорошистите от години Гошо. И той приема наградата на английски език на връх 24 май- денят на българския език. Нима не можеше да си произнесе словото на български и да подчертае кой е най-старият и автентичен език в Европа? Не, той се извини накрая, че ще каже едно изречение на български.

Нима не знаем, че нобеловите награди, оскарите за журналистика и такива като Букър отдавна са политкоректни морковчета за послушни псевдоинтелектуалци. Ако Христо Грозев, който взе Оскар, е разследващ журналист, аз съм космонавт. Ако Господинов е най-добрият български съвременен писател, ставам за втори път космонавт - като Александър Александров.

Най-добрият съвременен български писател се казва Виктор Пасков. А най-великият роман на последните десетилетия се казва „Балада за Георг Хених” – излезе през 80-те години в списание Съвременник.. Но за него няма Букър. За него няма аплодисменти.
Съжалявам всички аборигени, за които някаква безсмислена английска награда е по-важна от българската писменост и азбука. Съжалявам водещи и коментатори от всички тв студиа. Съжалявам кметове, нотабили и държавници , които се държат като туземци. Иска ми се да кажа:”Прости им, Господи, те не знаят какво правят!”.

Но подозирам, че знаят и това ме спира засега....

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
България има нужда от повече интелектуалци като Сидеров, които да мачкат самозабравилите се столични, жълтопаветни сноби.
24
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега специално за Волен, наградата ще бъде отнета, понеже големия капацитет не бил съгласен и ще му се извинят дето са забравили да го питат. А за админчето - *** едно време е пропуснала да те изтрие та затова ли сега триеш илитерат?
23
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не знам за Волен, той преди водеше в СКАТ, ама сега соростиите сте си същите. Найотицин от дбг , статистчета псевдо артисчета наркомани всичките партийни нпо грантоваци. Вие сте проблема че няма кой да ви изрине.
22
15
 
18
 
! Отговори
Много, ама твърде преди 11 месеца
Много място отделихте на този ощетен от съдбата жалък човечец. Алкохола не прощава! Особено водката. А тя на него май му е безплатна. Съвсем е загубил усещането си за реалност. Да хулиш нещо, което цял свят/ и истинските руски творци/ признават, написано на български от българин, който ти е и съгражданин.... То си е диагноза.
21
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Наградата е на английски . Езика е един от признатите Световни езици. И че е спечелен от българин е добре. Защо се е вкиснала душата му на В. Сидеров ? От какво се е ядосал.?
20
7
 
21
 
! Отговори
И тоз преди 11 месеца
И тоз шарлатанин що народ изпоизлъга... щеше да арестува, да вкарва хора в затвора.. нищо не направи, но поне проправи пътя за по-могъщата руската партия Възраждане. Поне това е свършил за Руското Пасольство и може да се потупа по рамото.
19
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма никакъв спор - този път Сидеров е знаменит!
18
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сидеров е прав в случая. Кирил и Методи не са написали роман. Те само са ни дали основата за Кирилицата. Какво толкова са направили? Без тях щяхме да пишем и говорим на Турски.
17
5
 
11
 
! Отговори
Мдаа преди 11 месеца
Волен е живия пример че глада е по силен от тока , а иначе напълно подкрепям мнението на германеца!
16
6
 
17
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ = АТАКА 2 преди 11 месеца
ИТН = ДПС 2
15
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сидера капацитет. Пишат роман на български, превеждат го и взема престижна награда, тоя пак нещо му криво. На крива ракета космоса крив.
14
12
 
23
 
! Отговори
Дайте да си го кажем преди 11 месеца
ОТВОРЕТЕ клипче на Волката от годините, преди да стане патерица на Буци и открийте 10-те разлики между него тогава и Коци Копейката днес. Ако има изобщо 10 разлики. Може да са по-малко.
13
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аман от комплексари, все ще намерят кого и какво да залеят с катран. И все едно, по-бели от това не стават. И аз трудно чета Толстой, просто не е моят автор, но не бих си позволил и да помисля "ако тоя пък е писател" и да го сравнявам с други. Харесва ли му или не Господинов, оценен е. И никой не пита Сидеров, слава богу, какво мисли за Господинов. Как пък не се зарадва, че споменават страната ни с нещо хубаво.
12
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това с наградата за статията на онзи с Booker ли беше? Мязаше още тогава на Bookmaker. Чуждестранни залози и напъни да се купи още някой друг умнокрасавец
11
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гледах новините преди малко. В инерес на истоната и мен ми се породиха подобнио мисли. Отчасти е прав човека. Освен за космонавта, но знае ли човек кога ще може да лети.
10
16
 
28
 
! Отговори
Германец преди 11 месеца
Подкрепям Сидерката. Колкото повече партии се конкурират за гласовете на дънните риби, толкова по-малко ще им се падат. С малко късмет и Копейката, и Мистър Билла, и бекапето и въпросният Сидеров ще паднат по 4% :)
9
34
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всичко е вярно. Не харесвам Волен Сидеров, но тук е абсолютно прав.
8
24
 
32
 
! Отговори
Гуспата преди 11 месеца
Волен да не го е ухапала някоя лисица болна о бяс бе другарки и другари
7
24
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е оргиналния Къспопишкин. Кирил и Методий празнуваме всяка година. Наградата се взима веднъж. Това е награда Оскар на литературата..
6
30
 
34
 
! Отговори
Мдаа преди 11 месеца
И преди съм казвал че русофилите са предатели , и ако имат Родина тя не е на Балканите.