Сидеров: 24 май – ден на Гошо Господинов, долу Кирил и Методий!

Лидерът на "Атака": Сякаш той е измислил азбуката
24 май 2023 19:21, Александър Попов
416
Сидеров: 24 май – ден на Гошо Господинов, долу Кирил и Методий!
Снимка: БГНЕС

Волен Сидеров публикува остра позиция за отбелязването на националния ни празник и спечелената награда от Георги Господинов. Той направи това в социалните мрежи и бе категоричен, че ако Господинов е най-добрият ни автор, то той е космонавт. Ето неговото мнение.

В деня на българската писменост, кметът на София, президентът и всички тв студиа изтъкнаха като гордост номер 1 някаква английска награда, давана по принцип за РОМАН НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, присъдена тия дни на български автор.

Попитах разни хора, английската писменост ли празнуваме, или българската от 9 век, когато е нямало английска. На днешната празнична дата написах няколко пародийни послания към познати живи интелектуалци и фейсбукчатове. Предложих 24 май да стане ден на Гошо Господинов, а мегаломанските, съветски, путински статуи на някакви си Кирил и Методий да бъдат премахнати и пренесени в музея на социалистическото изкуство – правени са през 1957 г, представяте ли си! На тяхно място Чапа да извая фигурата на гения Господинов.

Понеже знам, че ще скочат сорошисти върху мен, ще кажа само: на времето в елитната математическа гимназия в Ямбол питахме, когато се появеше нов ученик: от Ямбол ли е, или от селата. Е, Гошо е от ямболските села. Ама какво значение има, крещят сорошистите. Има, има....Защото ако си роден в центъра на града, който е издал първото футуристично списание в България през 1924 г „Кресчендо”, има. Имам и основание да му викам Гошо, защото в Ямбол така казват на Георги. Не Жоро - Гошо. Ямбол не е провинция, а център.

Обаче потискащ провинциализъм лъхаше от официозното тържество пред Народната библиотека. Фандъкова, милата, безпомощна като дружинна ръководителка на първото си комсомолско събрание, смутено прочете благодарност към Гошо Господинов, все едно той е измислил азбуката. След което даде думата на никому неизвестен „писател” , който половин час ни обяснява по централните ефири как най-голямото духовно постижение на България е някаква английска награда, дадена на Гошо. И накрая президентът също плати дан на политкоректното и свърза празника на Светите братя с Гошо Господинов.

Има една стара поговорка, че от данайците не вземаш нищо. А по-големи данайци от подлите англичани няма. Но всички по антибългарските телевизии кършат китки и ахкат колко сме горди, че някаква британска награда за , забележете РОМАН НА АНГЛИЙСКИ, е връчена на дундуркания от сорошистите от години Гошо. И той приема наградата на английски език на връх 24 май- денят на българския език. Нима не можеше да си произнесе словото на български и да подчертае кой е най-старият и автентичен език в Европа? Не, той се извини накрая, че ще каже едно изречение на български.

Нима не знаем, че нобеловите награди, оскарите за журналистика и такива като Букър отдавна са политкоректни морковчета за послушни псевдоинтелектуалци. Ако Христо Грозев, който взе Оскар, е разследващ журналист, аз съм космонавт. Ако Господинов е най-добрият български съвременен писател, ставам за втори път космонавт - като Александър Александров.

Най-добрият съвременен български писател се казва Виктор Пасков. А най-великият роман на последните десетилетия се казва „Балада за Георг Хених” – излезе през 80-те години в списание Съвременник.. Но за него няма Букър. За него няма аплодисменти.
Съжалявам всички аборигени, за които някаква безсмислена английска награда е по-важна от българската писменост и азбука. Съжалявам водещи и коментатори от всички тв студиа. Съжалявам кметове, нотабили и държавници , които се държат като туземци. Иска ми се да кажа:”Прости им, Господи, те не знаят какво правят!”.

Но подозирам, че знаят и това ме спира засега....

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако Господинов беше заявил в миналото про-кремълска позиция, то днес русифилите щяха да подскачат от кеф. Обаче понеже е обратното - дай да натиснем патриотарското копче и припомним пак колко е патриотично да си патриотичен.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До33. Има официални езици признати от ООН. Китайския е един от тях . Така както личната ти карта е написана на български и на английски. Не е на датски , хърватски , немски, швейцарски. Чети и учи се
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
34 щеше да пишеш на турски защотото така е заповядал султана . Издава се ферман и правиш какво? Спориш със султана че езика не е турски а арабски и персийски? Турция преди ползва арабската писменост като османската империя а още по преди персийската по време на разните империи на селджуките
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По разпространение на първо място е китайския на второ испанският с над 20 държави като официален -----///---- Глупости. Английският е най-разпространен. А китайски език няма - има няколко китайски езика. Официалният мандарин е даже на трето или четвърто място - след испански и хинди.
41
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този дърт руски поцелуйко отново бълва нелепици!
40
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Коги Копейкина ти е откраднал шоуто и просто няма с какво да влезеш в новините..
39
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоа па си не е пил аповете
38
5
 
21
 
! Отговори
Хахаха преди 11 месеца
кремълския циркаджия отново на арената
37
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Адмирации,даже вече интервюта с майка му и баща му .Сорос раздава награди ,факт.
36
9
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
И аз трудно чета Толстой, просто не е моят автор -----////------ Нема нищо чудно, Толстой също е писал за награда. Трябвало е да даде голям обем и той, за да спечели наградата за Руската империя, се е напинял като *** на буца. После сам си е казал, че ако трябва да си прочете дебелите тухли, по добре да се гръмне.
35
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не го харесвам,но точно в 10та удари с тази статия.
34
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сидерката си беше пич, жалко че Маскве предпочете копейкина и му спря финансирането
33
8
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 11 месеца
Сидеров...завижда и му...личи. Недей бе човек...радвай се на живота. Радвай се и за това,че един български автор,а и твой съгражданин от Ямбол е оценен в световен конкурс. Правилно посочи автора,че книгата му е написана с 30-те букви на Кирил и Методий и...наградата е за тях.
32
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами прав е- цял ден разни политици се лигавеха относно някаква чуждестранна награда за някакъв човечец, сякаш това е равносилно или по-важно от празника на българската писменост. И то за книга писана на латиница.
31
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
браво сидере
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До20; Ай де е , и ти от къде изскочи . Какъв турски език и писменост. Волен ли те е учил на съветска пропаганда . Турция е държава с писменост латиница . Създадена около 100 години след Царство България. До тогава няма Турция няма , нямат писменост
29
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
25 няма признат световен език. По разпространение на първо място е китайския на второ испанският с над 20 държави като официален. В сащ няма официален език. Набий си го в подкупната краттуна и не се показвай повече.
28
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тъкмо се чудех къде изчезна бялата Златка.. Ей, прoст беше и така ще си умре!
27
10
 
14
 
! Отговори
Волен Късопишков преди 11 месеца
Влиза волен в аптеката и вика - дайте ми един презерватив че отивам да е6ъ. Фармацевката се възмутила и отказала. Влиза след него Коци Копейката па рекъл "Но колега русофил, моля Ви - дръжте се по-възпитано не се прави така. Сега ще ти покажа!" Събул си гащите и го извадил, пък възпитано рекъл "Уважаема, Може ли един костюм за този господин?", а тогава фармацевтката рекла - "Отидете в детската аптека, тук има само големи презервативи за батковци"
26
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бе че му хлопа дъската хлопа но не мога да отреча че има логика тоя път