Честваме Деня на Кирил и Методий, на българската азбука и просвета

Затварят центъра на София за тържествата
Обновена: 24 май 2023 07:46 | 24 май 2023 07:44, Камелия Цветанова
267
Честваме Деня на Кирил и Методий, на българската азбука и просвета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност от НСО въвеждат мерки за сигурност за тържествата.

Програмата за официално честване на празника в София ще започне с тържествено шествие от 10.30 часа, което ще тръгне от Министерството на образованието и науката (фонтана пред Археологическия музей). В 11.00 часа пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ ще се проведе официалната церемония по случай 24 май.
Хората ще имат достъп до зоната за сигурност пред Националната библиотека от 09.30 часа през два пункта за проверка – на ул. „Шипка“ (срещу СУ „Св. Климент Охридски“) и  на бул. „Васил Левски“ (срещу Националната художествена академия).  

Служителите на НСО ще проверяват за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван, уверяват от службата.

От НСО забраняват използването на дронове от 10.30 ч. до 13.00 ч. на 24 май в района около Паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека, съобщиха от службата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: 24 май
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
0
 
! Отговори
Доктор от ІV км преди 10 месеца
До "Бог" - Пак не си си изпил хапчетата.
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Азбуката българска е написана за да се слави чрез нея Бог. Бог е любов! Може ли да изпиташ или да дадеш любов, ако нямаш сърце?
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Младите българи изгубиха сърцата си. Само с ум и без Бог човек пропада в хаоса. Умът в горделив, а гордостта е грехът, за когото отговаря Сатаната. Това е причината да има Илюминати. Всеки ум иска да е повече от другия. Това поражда безкрайна, безсърдечна война между хората. Без сърце сме загубени, без Бог.
202
0
 
0
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Връх "Харамията" има силно отрицателно излъчване. Отворените души избягват да се изкачват по него. През него преминава един от енергийните канали на Вселената и една душа може да попадне в черна дупка и да преминев в друго измерение. През този енергиен канал издигнатите души преминават от Земята в Космоса!
201
0
 
0
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Отработените енргии от цяла Европа се събират и изпращат отново в Космоса през върховете "Калините", "Малък Кабул", "Голям Кабул" и "Харамията"!
200
0
 
1
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Водата е един "Божествен" компютър. Молекулите и запаметяват в структурата си информацията от всички, преминали през нея вещества. А кристално чистата планинска вода позволява на Светлината = Зрението да премине през нея без отклонения. Седемте рилски езера представляват първичната матрица на енергийното тяло на човека в неговата най-чиста форма. Те са свещени и по произход и по предназначение, затова отношението ни към тях трябва да е свято и свято да ги пазим!
199
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Честит празник!
198
0
 
0
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Поради връзката помежду си. Седемте рилски езера символозират "водите на Живота". Посоката на естественото течение на водата е отгоре - надолу, т.е 7-*** - 1-ва чакра или Божествен - Фозически свят. Не случайно, коритото на реката управлява потока в планината!
197
0
 
2
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Долното езеро - "Махарси" - Голямата почивка. Първото езеро закалява душата на човека, прави го търпелив, силен и правдив. То излъчва енергия, която дава сили не само на Българите, но и на всеки човек на планетата, да изтърпи изпитанията, незгодите и страданията. То е информационна банка на земята и съдържа цялата информация на човечеството от неговото зараждане до сега!
196
0
 
0
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Рибното езеро - "Елбур" - Божественият и силният. Езерото на изпитанията; Второто езеро оживява въображенията и фантазията на всички. То дава смирение и превръща твърдото в меко, грубото в нежно, студенината в сърдечна топлота, То обединява хората и ги води по Пътя на мира, съгласието, и компромиса.
195
0
 
0
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Езерото Трилистника - "Балдер - Дару" - Онзи, който дава благата; Това езеро е носител на помъдряванто и събуждане на съзнанието. Отразява Визшия астрал у човека. То е третото стъпало на духовното израстване на земния жител То е и едно от най-големите носители на земна информация. В него са закодирани данните на всеки жител на Планетата и който може да се включи в Компютъра му, веднага научава всичко за всеки, за приятели, познати и роднини, решаване на проблемите му и как да му се помогне!
194
0
 
0
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Езерото "Близнаците" е единственото място, където може да се установи пряка връзка с Иисус Христос. Ио Колнар има и сложна задача - да изнася инициативи във Вселената и да внася нови енергии от Трите Вселени - човешка, духовна и Божествена!
193
0
 
0
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Онзи, който иска да се посвети да работи в Дух и Истина, за Божието дело, той недвусмислено получава подръжка на Ио. Външният Близнак - Колнар, отразява и събира информация за промените във видимия свят и им влияе в зависимост от необходимостта за намеса в региона на света. В тесния преход от Големия към Малкия Близнак е разположена вратата към Агарта. На скалите отсреща се вижда главата на огромен великан, кото пази входа.
192
0
 
0
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Езерото Близнаците - "Ио Колнар" - символизира принципът "Както горе, така и долу" - връзката между физическото и духовното. Ио означава ядрото, изворът, оноваа, скоето ражда, буквално Божествена светлина. Колнар, това е центърът около нас. Всичко видимо, т.е. физическия свят. Бог и Природата нямат периферия. Водеща роля играе Вътрешния близнак Ио, който отразява духовния свят и духовното развитие на човечеството.
191
0
 
1
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Езерото Бъбрека - "Махабур" - означава "Големият и Силният"; Отговаря за изграждане на причинното тяло у човека. То е площадката за изстреване на заслужили човешки души в Космоца. Това е също асансьорна площадка на земята, на която пристигат много висши космически същности.
190
0
 
1
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Езерото Окото - "Нел Онтри" - означава Божественост в единното. Това е езерото на Обичта към даден обект, единично човешко същество. Седмото. Седмото езеро дава любовта към множеството, към всички и всичко разумно. Шестото езеро е езерото на пробудените за Обичта. От него се попада направо в Нирвана. Човек спира "самсарата" - кръга на преражданията. В това езеро се крие космическа информация от Шестия свят - Шестото небе Нел Онтри енергиите на ненавистта и завистта от цялата планета.
189
1
 
1
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Езерото Сълзата, с космическо име "Шемхаа", което означава "Главата на Бога" или буквално "глава с ореол". Съдържа информация за трите вселени; Неговата функция е да завърши изграждането на човешката личност на земята. "Агарта дава визи за Вселената и ги подпечатва на седмото езеро". Затова и в пророческите писания четем: който не мине през духовния храм, България, не може да замине за Вселената, Вселена Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна!
188
1
 
1
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Седемте рилски езера са отточни и са свързани едно с друго. Символизират 7-те свята или 7-те чакри: ез.Сълзата - Божествен свят - 7-*** чакра; ез. Окото - Сърцето - Духовен свят 6-та чакра; ез. Бъбрека - Причинен свят - 5-та чакра; ез. Близнаците - Ментален свят - 4-та чакра; ез.Трилистина - Астрален свят - 3-та чакра; ез. Рибното езеро - Етерен свят - 2-та чакра; ез. Долното езеро - Физически свят - 1-ва чакра.
187
1
 
1
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Единствената точка на Земята - Рила планина не е потъвала при катаклизми и затова носът на Земята е Рила планина. Рила има форма на пеперуда. Тази форма символизира силите на трансформация - превръщането на кaкaвидaтa в красива пеперуда. Върховете Мальовица и Скакавците разделят планината на Источна и Западна Рила. Суровата космическа енергия за цяла Европа се препраща към връх Вихрен, а от там през връх Мальовица и Скакавците. Преработва се през 7-те рилски езера и се препраща из цяла Европа!
186
1
 
1
 
! Отговори
Бог преди 10 месеца
Единствената точка на Земята - Рила планина не е потъвала при катаклизми и затова носът на Земята е Рила планина. Рила има форма на пеперуда. Тази форма символизира силите на трансформация - превръщането на *** в красива пеперуда. Върховете Мальовица и Скакавците разделят планината на Источна и Западна Рила. Суровата космическа енергия за цяла Европа се препраща към връх Вихрен, а от там през връх Мальовица и Скакавците. Преработва се през 7-те рилски езера и се препраща из цяла Европа!