Честваме Деня на Кирил и Методий, на българската азбука и просвета

Затварят центъра на София за тържествата
Обновена: 24 май 2023 07:46 | 24 май 2023 07:44, Камелия Цветанова
267
Честваме Деня на Кирил и Методий, на българската азбука и просвета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност от НСО въвеждат мерки за сигурност за тържествата.

Програмата за официално честване на празника в София ще започне с тържествено шествие от 10.30 часа, което ще тръгне от Министерството на образованието и науката (фонтана пред Археологическия музей). В 11.00 часа пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ ще се проведе официалната церемония по случай 24 май.
Хората ще имат достъп до зоната за сигурност пред Националната библиотека от 09.30 часа през два пункта за проверка – на ул. „Шипка“ (срещу СУ „Св. Климент Охридски“) и  на бул. „Васил Левски“ (срещу Националната художествена академия).  

Служителите на НСО ще проверяват за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван, уверяват от службата.

От НСО забраняват използването на дронове от 10.30 ч. до 13.00 ч. на 24 май в района около Паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека, съобщиха от службата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: 24 май
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
1
 
! Отговори
Бог преди 11 месеца
Религиите бяха сътворени да контролират чрез различен Кeкс Хората върху планетата Земя. Само ЧоВекът... Чо-Енергия, Век... с Вечна Енергия в Душата използува Хаоса, сутрин Рано, когато Загрея(Слънцето) ИзГрее на ХорИзОнта, изкачвайки се високо по Върховете на Планините и смеейки се с Еволюцията и Религиите и е Богът на Земята! При няколко големи планетарни катаклизми, само Рила не е потъвала, докато Стара планина и Пирин са попадали няколко пъти под водата.
184
1
 
0
 
! Отговори
Бог преди 11 месеца
Само Разума може да създава от Хаоса Формите. Когато някой, някъде успее да дефинира математически от Безкрайността Единицата, тогава ще разберем защо Електроните запазват своята мигновенна любов във времето при докосване и в Безкрайността. Тогава ще разберете как Вселената - Вселена Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна използва от хилядолетия Хаоса, за дресиране на Маймуните по горите в Хора, за да има Еволюция по земята, и дресирането на Хора в Маймуни по храмовете за да има Религии...
183
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кирил към Методи: - Как е наща азбука, възприема ли я народа? - Абе възприема я, ама по-добре възприема цифрите.
182
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЧЕСТИ 24 МАЙ! БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА! БЪЛГАРИЯ Е НАЙ ХУБАВОТО МЯСТО НА ЗЕМЯТА! ЦЕНЕТЕ Я. ОБИЧАЙТЕ Я. ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ СИ ИЗБРАЛИ ДА СЕ РОДИТЕ ТУК! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА! НА БЪЛГАРСКИТЕ БУКВИ! НА Георги Господинов , който е пример колко велик народ е българският литературата и езика ни.България има специална енергия! Най-хубавото място за живеене в света имаме всичко!
181
1
 
1
 
! Отговори
Бог преди 11 месеца
Свети Кирил и Света Методия ни разкриват, чрез Сакралния Български Език, кой е Цар Пресиян - бащата на Свети Кирил, колко години е живял и защо жреческият му конфиденциален индекс и титул Пресиан така удивително прилича на деанаграмирания и разкодиран титул на Испор Цар, който е Аспарух?????
180
1
 
1
 
! Отговори
Бог преди 11 месеца
Забелязвали ли сте как Щъркелите запават своето семейство? Всяка година заминават за Африка и се завръщат обратно по Европа в своите гнезда. Когато се завръщат по гнездата в Европа винаги единият от тях и след няколко дни се завръща другия за да си направят пак деца! Те не летят до гнездото и обратно заедно, но в гнездата при правене на малки Щъркелчета са винаги заедно, както Исус и Диана и техните деца Петър, Павел и Сисила и техните потомци са оставили по Земята толкова много глезда-Държави!
179
2
 
2
 
! Отговори
Бог преди 11 месеца
Всички ЧоВешки (Чо - Енергия, Век - Вечна, Вечната Енергия) езици на света до един, са създадени от Българските култиватори и цивилизатори на всички племена на Земята от Свещенния Български Сътворенчески език, който е перманентният език на Боговете творци и Демурзи, Които са Българи! Всички Българи играеме в кръг ХОРО, пееме заедно в ХОР и сме ХОРА, понеже сме деца на Бог ХОР - Загрея, Слънцето наше и ваше! Да пребъде Божия Мир, да Изгрее Божията Вяра и Божието Веселие в нашите Сърца!
178
2
 
1
 
! Отговори
Бог преди 11 месеца
Така познатата ни Българска азбука и писменост от 9 век не е единствената Българска азбука и писменост. Всички познати азбуки и писмености от възникването на човешката цивилизация до сега, са сакрален Български културно - цивилизационен продукт и достижение на Българите и цивилизатори на всички човешки племена!
177
1
 
0
 
! Отговори
Бог преди 11 месеца
Българските Богове Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана са Авторите на Българската азбука и писменост, която Техните феноменни Български потомци Първожреците и Цар и Царица на България Кирил и Методия създадоха върху други древно - Български писмености и кодираха с помощта на Свещенния шивър сакрална информация в нея от Вселената, Вселена Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна!
176
0
 
0
 
! Отговори
Бог преди 11 месеца
Честит празник на всички Българи, обаче някой са се объркали и карат още по старите шаблони - 24 Май не е празник на "Славянската азбука, писменост и език и култура", която азбука и писменост не е славянска, не е руска, не е византийска, не е македонска, ами е на 100% Българска азбука и писменост и на 100% древен Български черковен език, който е и свещен древно - Български език, а "Славянството" е Български цивилизационен продукт и достижение!
175
1
 
2
 
! Отговори
Бог преди 11 месеца
Забравили сме, че Дърветата - антените на Земята към Загрея - Слънцето, твореца на Земята си разговарят чрез корените? Нали Слънцето е твореца на нашите Очи! Защо не се вгледате в Хилядолетните Български Икони? Там образите на Кирил и Методи са на красиви и сияйни мъж и жена, Жрец и Жрица, най - високопоставени особи на семейство от съпруг и съпруга, Първожрецът и Първожрицата на Българското Царство.
174
0
 
2
 
! Отговори
шопендар преди 11 месеца
ГЛЕДАХ ПО ТИЛИВИЗОРА РЕПОРТАЖИ ОТ РАЗЛИЧНИ ГРАДОВЕ,ИЗПАДНАХ В УМИЛЕНИЕ НАЙ ВЕЧР ОТ МАЖОРЕТКИТЕ,БЕЗ ТЯХ ЕМОЦИЯТА НЯМАШЕ ДА Е ПЪЛНА
173
0
 
3
 
! Отговори
Бог преди 11 месеца
Да споменем само имената на народните ни съкровени идоли и саможертвени герои - Аспарух, Кирил и съпругата му Методия, Самуил, Шишман, Паисий, Раковски, Левски, Ботев, Райна Княгиня, Бенковски, Героите на Шипка...загинали за поддържане на Българското Самосъзнание за генезиса на християнството и на византийците - изродени българо - юдейски династи на Исус и неговата съпруга Диана (Преиминувана на Мария Магдалена), също от Техния потомствен род Дуло!
172
0
 
1
 
! Отговори
Бог преди 11 месеца
Кирил и Методия са Българи, мъж и жена Кирил и Мат Диана, съпрузи, Първожреци от рода Дуло на Българските Богове Исус и Мария Магдалена от генеологията на Техния син Павел, който е Кан и Цар Авитохол. Кирил и Методий (Мат Диана) са владетели на Българското Царство, чийто трон и законна власт са заети с кървав преврат от техния родственик българо - юдеинът Борис I, агент на византийците оръдие на юдейте за унищожаване на първосвещената линия на род Дуло потомци на Исус и Мария Магдалена!
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Първожреца Цар Кирил Философ и Мистериозната му съпруга Жрицата, Методия са Българи и разтварят Магията на Сътворенческия Български език!
170
0
 
2
 
! Отговори
Бог преди 11 месеца
До ВАРНА - Първата Жреческа, Златна Цивилизация на Боговете, Жреците - Българите!Честит 24 май - Ден на Българската Просвета и Култура! Браво Варна!
169
0
 
2
 
! Отговори
ВАРНА преди 11 месеца
50 детски градини и 63 училища участваха в манифестацията във Варна на 24 май 2023! Че кой бил най-българския град...?!!
168
0
 
4
 
! Отговори
Е? преди 11 месеца
Манифестацията във Варна ,размаза всички градове днес ! Падат опорки една след друга ..аахахахаха
167
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
В Украйна българските училища са отворени и работят.В окупираните територии от руските фашисти българските училища са затворени и българският е забранен!Какво изпищя Копейкин по този въпрос?
166
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Латиницата е европейска ценност , а кирилицата , каква е ?На какво мнение са Бг-аРТ-лантиците НИ ?