НСлС: Няма нищо вярно, че атентатът срещу Гешев е инсценировка

Ясен Тодоров съобщи, че се надява активно да има развитие по случая
3 май 2023 17:00, Йоана Цонева
101
НСлС: Няма нищо вярно, че атентатът срещу Гешев е инсценировка
Снимка: БГНЕС

"Атентатът срещу Иван Гешев не е инсценировка, а в публичното пространство се разпространяват хипотези и конспирации, които объркват обществеността", заяви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Той цитира първоначалните заключения на българските експерти, както и на израелски специалист по борбата и противодействието на тероризма.

"Най-общо становището е, че имаме работа с много добре подготвено и организирано мероприятие, целящо физическо ликвидиране на определено лице или лица. Взрив на място, подходящо да нанесе поражения върху преминаващи МПС с огромна поразяваща сила. Ако попадението е било на точното място и върху МПС с недостатъчна защита, вероятно жертвите щяха да са не една и две", каза той.

"Кратер може да има, когато има насочен взрив надолу. Когато има насочен взрив, целящ да порази преминаващи превозни средства, поразяващата сила ще е насочена настрани, а не надолу", каза той.

Още по темата
Заместник-директорът на следствието коментира, че очаква разследването да отнеме много време. Тепърва се очакват резултатите от назначените експертизи. Предварителното становище е, че поразяващата вълна е била много силна, а скоростта, с която са били изстреляни сачмите е била с десет пъти по-висока от скоростта, с която стреля автоматично оръжие.

Тодоров изтъкна, че случаят се употребява политически от хора, които целят дивиденти единствено за себе си, както и че за голямо съжаление е установил, че явно моралът на нашето общество е доста занижен.

Ясен Тодоров съобщи, че се надява активно да има развитие по случая. Затова обаче МВР трябва да работи активно, поясни той.

На въпрос какво казват чуждестранните експерти, той заяви, че всичко това изисква страшно много време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Професионална работа-направено е така, че Гешев да не пострада дори случайно.
17
1
 
12
 
! Отговори
Жоржи Ганчев Анчев преди 1 година
Станахте много смешни.Вече тотално изтрещяхте.Изрелци идват и разледват,версии 101 000 вече.Пълен ШАШ.Пълен Фейк.
16
2
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Ако не е инсценировка, а е работа на Борисов? Вижда се, че след вчера започна да прегръща ДПС от страх. единствените, които могат да тероризират гражданите освен Гешев, това са Борисов и Пеевски.
15
3
 
13
 
! Отговори
Тотално Излагане преди 1 година
"Скоростта на осколките е 10 пъти по-голяма от тази на куршум от автоматично оръжие, поясни зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров" - Руските и Китайските Учени - Ряпа да Ядат, това е 2-3 пъти по-висока скорост от техните СвръхЗвукови Ракети, които дори САЩ нямат технология да произвеждат и само преди месеци поредният им тест на такава ХиперЗвукова Ракета се провали... обаче, блажену са вервующите, че не става дума за инсценировка при такива глупости дето се говорят...
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ми той Сарафов каза че имало кратер 4-5 метра и 40 см. дълбок, па после като отидежа журналистите не видяха такова нещо, даже аз си копам градината по дълбоко, между другото к'во става ще покажете сли снимки на колата, и как така при толкова много журналисти поне един не е видял като я изкарвате от там да я снима?
13
3
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
МОГА ДА ВИ КАЖА ТОЧНО КАКВО Е СТАНАЛО! :D ЕДНАТА КОЛА Е ПАЗЕЛА ОТПРЕД ДА НЯМА СВИДЕТЕЛИ, А ДРУГАТА ОТЗАД А ОТ СРЕДНАТА СА ХВЪРЛИЛИ ПИРАТКАТА В ДЕРЕТО И ТЯ Е ГРЪМНАЛА :D И ТОВА Е ЦЕЛИЯ АТЕНТАТ СРЕЩУ ГЕШЕВ :D
12
1
 
5
 
! Отговори
Ама преди 1 година
Не бе, те наште умници знаят всичко най-добре !
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Муахаха - Ама той "ексерта" откъде да знае колко е скоростта на куршум изстрелян от калашник. А да го умножи по 10 вече надхвърля всичките му компетенции... :) ... След "атентата" срещу Доган не им ли стана ясно, че българите не сме про_сти? След Ковид-пропагандата и липсата на желание у нас (с изключение на 5-10% от хората) да се боцкаме, не разбраха ли, че ние на фалшиви медии, на фалшиви управляващи и на фалшиви ваксини не вярваме? Защо решиха, че ще повярваме на фалшиви атентати?
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше толкова нагласено, че даже в Судан не правят такива неща, а са в гражданска война.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"с която са били изстреляни сачмите е била с десет пъти по-висока от скоростта, с която стреля автоматично оръжие.", само това изказване е доказателство за абсолютната некомпетентност в т.н. прокуратура и следствие, скороста на патро от автоматично оръжие е 700-900 метра в секунда, за калашник е 830 м/с което означава че в случая скороста е щяла да бъде 7-9 км.в секунда, та това си е скорост за излизане в космоса бе неграмотници, а това за кратера беше казано от Сарафов,кратер 4-5 метра, той го
8
1
 
17
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
"Скоростта на осколките е 10 пъти по-голяма от тази на куршум от автоматично оръжие, поясни зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров" - тоя Добре ли е с Главата, Скоростта на Куршум от Автоматично Оръжие АК-47, известно още като Калашник е 2500 км/ч, по 10 това 25 000 км/ч, ами това и Ракетите на Елон Мъск не могат да го постигнат?! Да не говорим, че е 2 пъти Повече от Най-Модерната СвръхЗвукова Ракета - Руската "Кинджал "-та Моля Посмалете Малко! 100% Инсценировка от Лъжи!
7
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казвате, че крадливия и лъжлив доносник от държавна сигурност гннооммма ЛЪЖЕ. Ами то е ясно, той винаги лъже и маже като всички от Доносническа България!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаа... Я покажете първата кола, която е била засегната от ударната вълна. Има ли поне драскотина по колата? Защо я скрихте? Нали уж прокурорът се е спасил само защото бил сменил автомобилите в последния момент? Поне до вчера всички "експерти" обясняваха подобни неща. В такъв случай първата кола трябва да има доста поражения. Също не е важно какво щяло да стане, ако автомобилът бил с недостатъчна защита, защото прокурорът не използва такива т.е. ако някой ще го атакува ще го има предвид.
5
0
 
18
 
! Отговори
я да обяснят преди 1 година
този израелски експерт как довтаса за часове след взрива да потвърждава че е сериозна подгтовка
4
1
 
17
 
! Отговори
ННН преди 1 година
:))) ... Добре Яска, щом казваш:))) нема как да не е верно ;)
3
2
 
9
 
! Отговори
Новият главен преди 1 година
Един ден тези държавни служители ще получат печата на правосъдието и на историята като опг Гешев. Как може такава гавра с институциите да слагаш наркозависими на такива позиции
2
4
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЛЪЖЕЦ! НА 5 МЕТРА ОТ ПЪТЯ ПОСТАВЕНО НА МЯСТО С НАКЛОН НА ДРУГАТА СТРАНА ЗА ДА НЯМА НИКАКВИ ПОРАЖЕНИЯ! ТОВА Е ТОЧНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ИНСЦЕНИРОВКА! А ЦЕЛТА ДА СЕ ВДИГНЕ МАЛКО РЕЙТИНГА НА ПРОПАДНАЛИЯ ГЕРБ ДЕТО СИ МИСЛИ, ЧЕ ЩЕ ВРЕЗЕ ВЪВ ВЛАСТТА АМА НЯМА :D
1
1
 
15
 
! Отговори
Айде бе преди 1 година
Ясно, че панелистанците прости, ама чак пък толкова!