БЧК привлякъл дарения от пари и вещи за 14 млн. лв. през 2014 г.

Григоров: 60 на сто от приходите са от фирми и вериги
26 фев 2015 20:53, Анисия Иванова
1
БЧК привлякъл дарения от пари и вещи за 14 млн. лв. през 2014 г.
Христо Григоров. Снимка БТА

През миналата година Българският червен кръст (БЧК) успя да привлече финансов ресурс и материални блага в рамките на 14 милиона лева, съобщи неговият председател Христо Григоров в Разград.

По думите му това е една съществена помощ както за хората, така и за държавните институции.

Григоров заяви, че в ценностната система на българина съществува понятието милосърдие, готовност да подаде ръка, съпричастност. Миналата година, след апела за помощ след апокалиптичните картини в Аспарухово и големите бедствия, българският народ отново е отворил своето сърце, за да помогне, допълни той.

Григоров отбеляза, че в помощ на пострадалите се е притекъл основно българският бизнес, като 60 на сто от финансовите приходи са дошли именно от фирми и вериги.

Според него това показва, че бизнесът в България вече има една друга насоченост, а именно социална, пише БТА.

Григоров даде изключително добра оценка за работата на разградската организация и отличи с грамоти на БЧК Областната управа, Община Разград, Областната дирекция " Пожарна безопасност и защита на населението" и местни медии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
има име преди 9 години
Хм, това добре. А колко дадохте на хората да помогнете нещо в тия бедствия ... и само прибирате у джебата чрез нЕкоя фирма дето уж свършила нещо. "...българският народ отново е отворил своето сърце, за да помогне..." А, дано само да не е помогнал да си попълните банковите сметки.