Старият директор остава начило на НГДЕК

Имало е само двама кандидати
8 мар 2024 11:36, Стела Стоянова
17
Старият директор остава начило на НГДЕК
Снимка БГНЕС, архив

Дългогодишният директор на Националната гимназия за древни езици и култури, който е на поста от 2012 г., остава начело на гимназията.

Мариела Папазова е спечелила конкурса за директор, обявен от министерството на културата, съобщиха оттам. Тя е получила 270 точки от общо 405 точки, което е 2/3, които се изискват за заемането на поста. Другият претендент, който бе и единствен, Марта Методиева, не е класирана.

Изборът на Папазова буди много въпросителни, тъй като срещу нея имаше многобройните сигнали за нарушения. Родители неколкократно сигнализираха институциите, а от проверката на МК, започнала преди месеци, все още няма публично обявени резултати, пише "Сега".

Родители смятат, че изборът е политически и обмислят по-нататъчните си действия.

Комисията, избрала Папазова, се състои от 9 души - председател Елиянка Михайлова, директор на "Сценични изкуства" към МК, проф. Анна-Мария Тотоманова от Факултета по славянски филологии на СУ, проф. Диляна Ботева от Историческия факултет на СУ, доц. д-р Цветан Василев от Факултета по класически и нови филологии, Ваня Кастрева - началник на РУО-София, Моника Златкова, държавен експерт в дирекция "Организация и контрол" на МК, Йоанна Дилянова, представител на Обществения съвет на НГДЕК, Дияна Арнаудова, директор на бюджетната дирекция в МК и Милина Крикорян Иванова, гл. юристконсулт в МК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: НГДЕКМариела Папазова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Hristina Ivanova преди 1 месец
Аз активно се борех срещу това ръководство, което съсипва НГДЕК <3! Моят син преди години не успя да влезе от първия път в пети клас, но после го приеха в шести. Вече като горда майка на осмокласник в това училище ще се борим срещу новата (стара) власт! Ваша, Милена Крумова <3 :)
15
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Ако започнем да сменяме директори след сигнали от родители,трябва всяка седмица училището да е с нов директор.Резултати от проверката няма,значи няма и въпросителни.
14
0
 
2
 
! Отговори
марта методиева преди 1 месец
Искам отново да се извиня на всички ,че не можах да спечеля конкурса.Бях отлично подготвена и комисията ме оцени с това което заслужавам,а именно 30 точки.Моля всички които са за това аз да бъда директор на НГДЕК да настояват да се променят условията на конкурса,а именно да може да се класира кандидат с 60 т.Мисля,че имам потенциал и възможности да постигна невъзможните към днешна дата за мен 60т.Благодаря ви.Марта Методиева
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НГДЕК е люпилня за петоколонници - Волгин, Нинова, Семов, Тошко Йорданов...
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правописът, ударенията и граматиката са чужди за повечето хора на отговорни позиции. Почти всички така наречени журналисти непрекъснато членуват с пълен член прякото и непряко допълнение, така че почвам да се питам дали пък "има"!!! промяна в правилата, които сме учили преди. Колкото за правописните грешки те просто са ежедневие.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КОМИСИЯТА СА РУСОФИЛИ И КОМУНИСТИ ЗАТОВА СА ИЗБРАЛИ ДИРЕКТОРКАТА РУСОФИЛ И КОМУНИСТ
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правописът, ударенията и граматиката са чужди за повечето хора на отговорни позиции. Почти всички така наречени журналисти непрекъснато членуват с пълен член прякото и непряко допълнение, така че почвам да се питам дали пък няма промяна в правилата, които сме учили преди. Колкото за правописните грешки те просто са ежедневие.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Начи ништо не ва си разбирва вечи!
8
0
 
5
 
! Отговори
виолета преди 1 месец
Не стига, че само поствате глупави новини, а пък и пишете НЕГРАМОТНО.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напiшiтi го както трiбва - начiло.
6
0
 
1
 
! Отговори
марта преди 1 месец
по стойнстния кандидат не е класиран.извинявам се не можах да се подготвя другия път ще успея да взема още 30 точки и да ми станат 60ваша Марта
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом остава НАЧИЛО, значи всичко е точно
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нагласена работа
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази гимназия отдавна е със затихващи функции. Минало величие.
2
1
 
4
 
! Отговори
Жалко преди 1 месец
По стойностният кандидат изгуби......
1
0
 
12
 
! Отговори
72 преди 1 месец
Начело ... Начило... Почнахте да променяте езика като украинците

Спонсорирани публикации