ВУЗФ отваря приема си за магистри за академичната 2024/2025 с нови и иновативни програми

Стартира програма насочена към неикономисти и професионалисти, работещи в индустрията
22 апр 2024 12:26, Красимир Ангелов
1
ВУЗФ отваря приема си за магистри за академичната 2024/2025 с нови и иновативни програми

 Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) - топ 3 на икономически университети в страната според рейтинговата система на висшите училища на Министерството на образованието и науката (МОН), започва редовния си прием на студенти за обучение в магистърски програми за новата академична 2024/2025 година.

И през тази година ВУЗФ, един от най-добрите частни икономически университети, разширява своите възможности за професионално развитие чрез разнообразните си магистърски програми. Бизнес университетът утвърждава позициите си като център за икономическо образование, отговарящ на потребностите на различни индустрии и подготвящ кадри, които са ключови за динамичното им развитие.

За новата академична година Висшето училище по застраховане и финанси ще предложи нови и иновативни магистърски програми, сред които е и „Бизнес мениджмънт в индустрията“. Програмата е насочена към неикономисти и професионалисти, работещи в индустрията и има за цел да предостави на участниците цялостно разбиране на финансовите пазари, принципите на управление и съвременните практиката. Тя е подходяща за лица без предишен опит или образование в областта на икономиката, които обаче имат желание да навлязат в света на финансите и да разширят своята експертиза. Програмата съчетава теоретични познания с практически приложения, което позволява на участниците да придобият необходимите умения и компетенции, за да се адаптират ефективно към променящата се динамика на пазара

Студентите ще имат възможност да избират между 13 разнообразни програми, като част от тях са: „Застрахователен бизнес и финансови технологии“, „Финанси и екологична отчетност“, „Финанси, финтех и дигитални иновации“ (в партньорство с Българската финтех асоциация), „Зелена икономика и устойчиво развитие“, „Финанси, Финансов мениджмънт и маркетинг“, „Счетоводство, одит и корпоративен анализ“ – акредитирана от ACCA, „Бизнес софтуер и ERP платформи“ (в партньорство с ERP Academy), „Дигитален маркетинг и онлайн анализ“, „Банков мениджмънт и инвестиционна дейност“ (в партньорство с Fibank), „Застрахователен бизнес и риск мениджмънт“ и „Управление на човешките ресурси и лидерско поведение“.

Висшето училище предлага и три магистърски програми с преподаване на английски език: „Международно банкиране и финанси“, „Бизнес мениджмънт и маркетинг“ и „Бизнес софтуер и ERP платформи“.

В програмите на английски език на ВУЗФ участват международни лектори, сред които е и проф. Ричард Вернер. През 2023 година той се присъедини към академичния състав на бизнес университета. Проф. Вернер е световно признат икономист и експерт, чието присъствие допринася значително за академичния престиж и високото качество на образователния процес в университета.

Всичките програми са съобразени с последните тенденции и предизвикателства в съответните професионални области, като гарантират, че студентите получават възможно най-доброто образование.

Друго предимство на ВУЗФ са разписанията на курсовете за магистрите, които са специално проектирани да се интегрират безпроблемно в натоварените графици на работещите професионалисти, като всички лекции се провеждат през уикендите в онлайн среда. Това позволява на студентите да балансират между работата и образованието си, като същевременно продължават да напредват в кариерата си.

Кандидатстването за магистърски програми през новата учебна 2024/25 година се извършва по документи. То може да се случи както на място в университета, така и онлайн. Освен това студентите имат възможност да се възползват от гъвкавите административни условия на университета и опцията да платят семестриалните си такси разсрочено, без да се оскъпяват, което облекчава целия им престой в бизнес училището.

Според рейтинговата система на висшите училища на Министерството на образованието и науката (МОН) за 2024/2025 г. ВУЗФ се класира на 3-то място сред най-добрите университети за изучаване на икономически и финансови специалности в България. През 2023 г. завършилите студенти от ВУЗФ са сред най-високо платените икономически специалисти в страната, със среден облагаем доход от 3301 лева, според данни на Националния осигурителен институт.

Този успех се дължи на комбинация от актуални специалности, международно признати дипломи, квалифициран преподавателски състав с опит, както в академичните среди, така и в бизнеса, а също така и силна мрежа от бизнес партньори.

Всеки кандидат-студент, който желае да получи повече информация за университета и да избере най-подходящата за него специалност и форма на обучение, може да си запази час за среща на e-mail: jgeorgieva@vuzf.bg или да научи повече информация на сайта на ВУЗФ – www.vuzf.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ВУЗФ
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сичко е ИИ и няма смисъл от ВУЗФ, които са само банка на безработни професори за да точат пара.