"Левски" обвини БФС във финансов рекет

Футболният отбор бе глобен след вечното дерби
23 окт 2024 17:45, Нели Христова
7
"Левски" обвини БФС във финансов рекет
Снимка: БГНЕС

След като вчера президентът на Профилигата Атанас Караиванов обвини БФС във финансов рекет заради размера на глобите, наложени след вечното дерби между "Левски" и ЦСК

На вниманието на цялата футболна общественост и ръководството на БФС.

Искрено сме възмутени от поредната порция безумия в българския футбол. Мачът с „ЦСКА-София", който е с най-голям заряд и напрежение у нас, премина без нито един инцидент, което бе признато и от полицията. Адмирираме поведението и на двете публики. И на фона на това общата стойност на глобите от срещата е 16600 лева! След всички положени усилия от страна на клубове, организирани привърженици и полиция, вместо феновете да бъдат поощрени за европейското си поведение, клубовете отново са глобени солени. Докога ще бъдем ние основният спонсор на БФС?

Дебело подчертаваме, че никъде в целия свят, от Африка до Азия и обратно, няма глоби за нецензурни скандирания с изключение на обиди на расистка основа. А „Левски" и всички останали клубове у нас са удряни със солени глоби след всеки кръг заради скандирания срещу БФС. Скандирания, които по никакъв начин клубовете не могат да контролират. Докога ще продължава това?

Подкрепяме изцяло позицията на президента на Професионалната лига Атанас Караиванов, че на тази пошла практика трябва да се сложи край. Апропо, такива бяха и обещанията от новото ръководство на футболния съюз при встъпването им в длъжност, но до момента промяна няма.

„ПФК Левски" заявява, че ще заведе дела за всички глоби за нецензурни скандирания, които ние считаме за неприемливи, незаконосъобразни и без аналог в световния спорт. Призоваваме и всички останали клубове да изкажат позиция и да спрем порочната практика да сме спонсор на футболната ни централа.

Всички новини за Левски четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от САЩ
Западът критикува Китай за права, Китай отговаря: Ами Газа?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Каубой преди 17 минути
Кво мучат тия. Най-голямото тревопасно е шеф на тоя съюз. Да си мучат помежду си, не по сайтовете.
5
0
 
1
 
! Отговори
edin ot... преди 1 час
П.о.с.е.р.к.о.в.ц.и сини това си го избрахте вие ,когато няма нищо м/у рогата ето ви резултатите ,хранете Седмокласника както и останалите клубове които го избраха защото когато сам паднеш ,не боли,нека ви доят!!!!!
4
4
 
2
 
! Отговори
MM100 преди 2 часа
Нямат глоби щото ако скандираш такива обиди ти забраняват да стъпваш на стадиона, а не като подуенските *** да мучат и да реват всеки път по другите отбори!Глобявай говедата докато се научат на уважение...ваш'та мама кьопава!
3
0
 
3
 
! Отговори
Питам БФС преди 3 часа
Къде отиват парите от глобите?Защото понякога за месец ,те са над 50 000 лв.общо?
2
4
 
4
 
! Отговори
Само мнение преди 3 часа
Тия от Подуене, много обичат да занимават цяла България със себе си
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Eeeeй горките ***. Живи да ги оплачеш. Никой не им разрешава да си псуват. В къщи не може и гък да каже, на работа я каже нещо накриво и хайде на улицата, а там я напсува някой и неминуемо яде здрав бой. Единственият отдушник на жаледнелите за изтънчени обноски софийски *** бяха стадионите и сега им отнеха и това сакрално право. Малки са им глобите. На стадионите ходят деца, по телевизията също гледат деца и това което слушат са просташки скандирания. Другия път ги глобете 166 000