Сноудън: Арестът на Павел Дуров е срещу свободата на словото

Принизява както Франция, така и света, смята той
25 авг 2024 19:11, Александър Попов
81
Сноудън: Арестът на Павел Дуров е срещу свободата на словото
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън разкритикува ареста на създателя на приложението "Телеграм" Павел Дуров от френските власти, предаде ТАСС.

"Арестът на @Durov е посегателство срещу основните човешки права (на свобода) на словото и сдружаването. Изненадан и дълбоко натъжен съм, че (френският президент Еманюел) Макрон падна дотам да взема заложници като средство за получаване на достъп до частни комуникации. Това принизява не само Франция, но и целия свят", написа Сноудън в платформата "Екс".

Още по темата
След като напусна САЩ, разобличителят и бивш служител на американската Агенция за национална сигурност (АНС) получи убежище в Русия, а преди две години - и руско гражданство.

Според руската депутатка Мария Бутина арестът на руския милиардер Павел Дуров, основател и собственик на "Телеграм", показва, че свободата на словото в Европа е мъртва.

"Павел Дуров е политически затворник - жертва на лов на вещици от страна на Запада", заяви Бутина пред Ройтерс. "Арестът на Павел Дуров означава, че свобода на словото няма, че свободата на словото в Европа е мъртва", допълни тя.

Бутина, която прекара 15 месеца в американски затвор за това, че е действала като нерегистриран руски агент, а сега е депутат от управляващата партия "Единна Русия", каза, че според нея Дуров е бил арестуван в опит на Запада да получи контрол върху "Телеграм".

"Сега, по същество, те имат заложник и ще се опитат да изнудват Русия, ще се опитат да изнудват всички потребители на "Телеграм", и не само ще се опитат да получат контрол, но и да блокират мрежата тук, в Русия", отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: сноудънПавел Дуров
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Арестуван е не заради това, което казват, а за качените снимки и видеа на натовската техника и наемниците, които не са наемници, а бойци на НАТО. Заради заснетите кадри по терените на военните действия е. Будалкат, че е за порнография.
18
13
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
"Според руската депутатка Мария Бутина арестът на руския милиардер Павел Дуров, основател и собственик на "Телеграм", показва, че свободата на словото в Европа е мъртва." === Да, според мордорските *** свобода на словото има само в Мордор. Там ако кажеш нещо срещу режима на диктатора джудже и таксиметров шофьор отиваш за 20 години в концлагер в Сибир с обвинения, че си чужд агент и шпионин. А този Сноудън трябваше да свърши като враговете на Путлев - паднал от висок етаж, отровен или директно застрелян. Хубаво е понякога да се учиш и от диктаторските режими. Запада и САЩ са много благи към пр
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Може да е публикувал, че бабата на Макрон е дядо. Не е без нищо. Хахахахахаха
16
3
 
16
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Арестът на Дуров е срам за демокрацията.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да не е публикувал Макрон с мъже в спалнята, бре,че да го арестуват?
14
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Риснетата все ги влече Париж,Франция,Запада.Да си е седял някъде по Сибирските полета.
13
3
 
10
 
! Отговори
До 13 преди 3 седмици
Мъск ще измисли нещо, не им бери дерта на руснаците! Няма да си оставят магарето в калта. Може да е арестуван, за да го разменят за някой арестуван в Русия.
12
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руснаците ще останат само с Перевий канал и холодилника.
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Макрон иска да заглуши свободата на словото, за да могат да лъжат как напредвала Украйна, без да има видео и инфо от другата страна. Готви се нещо голямо. Ще искат да източат данните на всички потребители. Това е фашизъм в действие. С какъв акъл Павел Дyров отива във Франция?
10
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сноудън е бивш.Тоест никой.Нещо като бившият герой на рф Пригожин.
9
0
 
15
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 седмици
Парадокса е,че диктатурата ни я представят като демокрация.И за "демократите"другата гледна точка не е вярна!
8
5
 
19
 
! Отговори
Дуров преди 3 седмици
Телеграм е толкова по-добър от американските социални мрежи че на практика цялата война се води live в каналите му.И двете страни публикуват всичко там , Зеленски , Сирски ...всеки който е нещо в Украйна и Русия има канал в Телеграм , допреди две години и украинците пишеха на руски ...Това не е ФБ Месинджър или Ютюб които цензурират съдържание и трият акаунти при всяко обаждане от ЦРУ ...
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много демократично.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Точно пък той ли ще говори за свободата на словото при демократите? Сноудън отлично знае, че такова в демократичните държави няма, нито при ковид истерията нито преди това. Хитлеризма и робовладелството никога няма да се избие от западния нацист, психологическата му природа е такава. Докато се прави на толерантен той не може да не сегрегира някой. Под знамето на толерантността те сегрегират белите мъже.
5
4
 
23
 
! Отговори
Дуров преди 3 седмици
Ако не беше Телеграм щяхме да слушаме само украинския наратив за ситуацията на фронта , Телеграм дава възможност на всички страни да покажат гледната си точка и това вбесява Запада :)Медия която не контролират ... Москва не можа да я подчини , досега и те не успяваха
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Българин - Е, все пак хората му дадоха на Сноудън убежище и гражданство. Някаква благодарност и лоялност е нормално да има. Ама ти това го остави! Ами кажи - не е ли прав Сноудън? Понеже според мен, каквото Сноудън е казал, си е точно така.
3
25
 
7
 
! Отговори
cunimi ku... преди 3 седмици
Един руски агент защитава друг руски агент.
2
4
 
21
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Единствено Мъск остана да е трън в очите либерастите , прекалено е силен да бъде свален. Еврейчетата Зукърбърг, Гейтс и сие пеят на ЦРУ като чучулиги , Телеграм им е трън в очите.
1
27
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Ахахаха. Докъде стигна Сноудън: открито да слугува на Кремъл.