Арестуваха основателя и собственик на "Телеграм" Павел Дуров в Париж

Сред възможните обвинения са тероризъм, наркотици, пране на пари
25 авг 2024 08:15, Петър Бойчев
152
Арестуваха основателя и собственик на "Телеграм" Павел Дуров в Париж
Снимка БГНЕС

Основателят и собственик на приложението "Телеграм" Павел Дуров е бил арестуван от френските специални служби в Париж на летище "Бурже". Това съобщи телевизионният канал TF1, предаде БТА.

39-годишният Дуров е бил съпровождан от телохранител и една жена. Той е кацнал в Париж с частния си самолет от Азърбейджан.

Има френска заповед за обиск, издадена от Националния департамент за разследване във Франция. Дуров е отведен под стража.

Властите искат да изяснят взаимодействието на Дуров с Кремъл и да го разпитат за подслушването на мениджър на Макрон чрез защитената мрежа на "Телеграм".

TF1 твърди, че сред възможните обвинения са тероризъм, наркотици, мошеничество, пране на пари, педофилско съдържание.

Дуров е закаран в ареста, заплашват го 20 години затвор.Той има френско гражданство и скоро ще бъде изправен пред френски съд, казва TF1. Източник, близък до делото, казва на тв канала, че Дуров ще бъде обвинен в безброй правонарушения и престъпления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Павел Дуров е бил обявен за издирване само няколко минути преди неговият самолет да кацне на френското летище.
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
уж има пари ама акъл нема е нека сега то ибат френските брадати жени
95
2
 
10
 
! Отговори
дедо поп преди 3 седмици
Сред възможните обвинения са тероризъм, наркотици, пране на пари и демециата на памперса
94
3
 
18
 
! Отговори
джо предтъпникът преди 3 седмици
Да види " Западната демокрация "' по заповед на Америка е арестуван защото стилът е типичен за тях обвинения са "" тероризъм, наркотици, мошеничество, пране на пари, педофилско съдържание"". Не бих се учудил ако някоя излезе и обвини ,че преди 30 години - като е бил на 9 години я изнасилил - сега си спомнила случаят но подробности не си спомня къде и как .
93
3
 
13
 
! Отговори
Абе преди 3 седмици
те руснаците не го арестуваха когато показа среден пръст на ФСБ и Путин, но нещо бърка с методите на демокрацията. Май наистина вярва в някаква свобода на словото и личното пространство в ЕС. Демократично ще му го избият от главата - с ток и шамари.
92
4
 
31
 
! Отговори
Алексан Попов преди 3 седмици
Французите отново доказаха, че са големи жени във всяко едно отношение.
91
4
 
15
 
! Отговори
даа преди 3 седмици
обръча се затваря , свэбодата на словото намаля, без свобода икономиките замират. следва мизерия .
90
1
 
6
 
! Отговори
До 99 преди 3 седмици
Единият "журналист" от САЩ вероятно е бил майор , а британския "журналист" поне капитан ...жалко че са оживяли
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На запад има повече политически затворници от на Изток.
88
1
 
20
 
! Отговори
На кой не му е ясно? преди 3 седмици
"Дуров ще бъде обвинен в безброй правонарушения и престъпления." -като всеки неудобен. А у нас го правят същото, но с друга цел -определяне на съответната личност от съда, за чиста и свята. И двата варианта са ми противни и говорят само за огромно лицемерие на най високи властови нива.
87
3
 
30
 
! Отговори
Ром"с преди 3 седмици
Либералната диктатура не търпи свободни хора и не играещи по тяхните правила в името на "Свобода на словото" -"демократията е в опасност.." ..да се готви Мъск.САЩ БЕ ЕДНО ВРЕМЕ държвата с демокрация и свобода на словото,на протестите ..(да сте ч чули в САЩ да протестират нещо против "воната на Вашингтон в Украйна" или пък против ....всичките са наркотик..на златната игла ...ипотека,лизинг,учение плащане,соиални ...и всякой си кротува ..САЩ "заляза" 80те на миналият век като свободна държава.
86
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да живее свободата на словото !
85
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Френската власт се надява да са първите които да се докопат до личните данни в телеграм, войната за достъп до личните данни е по важна и от украйнската война.
84
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Айде, започва се. Следващият ще е Мъск, чиято платформа Х ще бъде забранена в Европа, тъй като там има всичко онова, което медиите не искат да виждате, като ислямизацията на Европа и терорът на властта върху собствените си граждани. Опозицията трябва да бъде заглушена, а ЕС все повече заприличва на Оруелски експеримент!
83
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди няколко години ФСБ се опита да вземе ключовете за криптиране на Телеграм и заплаши, че ще го бликира. Цялата "демократична" общност ревна като магаре в защита на "свободата на словото" и тинтири-минтири-ала-бала. Сега либepacнята си е завряла 300 грама живо месо в мycypaта и не смее да гъкне...
82
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Павел Дуров оправда името си напълно.И Путин и той....
81
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз знам и друга държава, напусната от 30% от населението си. И тя е европейска и евроатлантическа даже. Казва се България.
80
3
 
23
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 3 седмици
Павел Дуров щял да бъде обвинен в безброй правонарушения и престъпления, сред които тероризъм, наркотици, мошеничество, пране на пари, педофилско съдържание. Западът работи по една обща методичка. Робърт Кенеди - мл. се отказа от надпреварата за президент и подкрепи Тръмп. На секундата Кенеди беше обвинен, че е търгувал с наркотици като студент.
79
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От кога рашистки се покрива със звезди?
78
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АбдокодирХоджибобоев...а *** милиардери не се прибират и полетехя от прозорци, тераси, стълби, някои даже фамилно..освен тях не се прибират и между 20/30 000 000 руснаци пръснали се по света- ей така да разказват колко е хубава тяхната демокрация, колко високи доходи имат ама на нека обиколят света- вие да знаете някоя друга държава да е напусната от 30% от населението- ах да- Комунистически Китай, Индия, Афганистан- много развити демокрации от БРИКС И АВРАЗИЯ