Глобален срив в IT мрежата по света

"Майкрософт" съобщи, че предприема действия
19 юли 2024 10:56, Елка Василева
206
Глобален срив в IT мрежата по света
Снимка: архив, БГНЕС

Масов срив в IT мрежата по света. Големи банки, медийни издания, авиолинии и влакове са засегнати. Първо бяха спрени полетите на летището в Сидни, после беше съобщено за срив на Лондонската стокова борса.

Голяма железопътна компания във Великобритания предупреди пътниците да очакват забавяне в графика заради проблеми с IT мрежата, съобщи БНТ.

На летището в Берлин също са отчетени забавяния. По-късно беше съобщено, че полетите са спрени до 10.00 часа местно време заради технически проблем.

Във Великобритания телевизия "Скай нюз" спря излъчване.

Американският технологичен гигант "Майкрософт" заяви в петък, че предприема "действия за смекчаване" след проблеми с обслужването.

"Нашите услуги все още не работят нормално и има прекъсвания. Продължаваме с усилията за овладяване на проблема“, написаха от компанията в публикация в социалната платформа Екс.

В Англия офлайн е и системата за запазване на часове за медицински прегледи.

Австралийският телекомуникационен гигант "Телстра Груп" също беше принуден да спре услугите. От компанията съобщават в социалната мрежа Екс, че причината са проблеми в цял свят, които засягат услугите на технологичните компании "Краудстрайк" и "Майкрософт".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
20
 
! Отговори
в Русия преди 1 месец
В Русия провериха стабилността на Рунет в случай на прекъсване на връзката с световната мрежа. Проверката беше дали Рунет продължава да работи извън глобалната мрежа . По това време международният интернет беше изключен. Роскомнадзор съобщи, че ученията за проверка на стабилността на Рунет са били успешни.
11
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички оръжия на НАТО са обвързани в единна централна система, която осигурява незабавен контрол на войски и сили в театъра на военни действия. Това става основно чрез космическите сили на НАТО, които имат свои собствени сателитни способности. Голяма част е отдаване под наем на граждански сателити в интерес на министерствата на отбраната на Съединените щати и техните сателити. Това е първото и най-важно слабо място. Самите НАТО го признават. В крайна сметка унищожаването на тази група е почти 50% системата. Следващият момент е поражението на всички комуникационни канали на НATO.
10
1
 
19
 
! Отговори
Лошарик преди 1 месец
Всички говорят за тези подводни кабели и всичко останало. A oсновата на тези подводни кабели е военна, и после гражданска. И напълно оставяйки НАТО без контрол, нокаутирайки въоръжените сили на НАТО от централната информационна система, практически техните бойни средства практически се връщат наравно с елементарните въоръжени комплекси за борба, които съществуваха през 80-те години на миналия век. Това е напълно възможно.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Почна се, скоро ще отрежат и интернета и масовия хаос идва
8
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес руската армия, която е в битка, вече е подготвена от живота и е научена да се бие. А НАТО никъде не са воювали и никъде не са тествали. Редките наемници в Украйна, не се броят, това всъщност е нищо. Освен това европейците трябва да бъдат подготвени като цяло-днес в Западна Европа никой не иска да воюва. И както се видя в Украйна, отнема близо 3 десетилетия за да се доведе населението до омраза към Русия. Такава омраза, че европейците да са готови да умират и да тръгнат уверено с оръжие срещу Русия. Затова децата в Европа трябва още от люлката да се захранват в омраза към Русия.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха, хустите отрязаха кабелте
6
3
 
36
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 месец
...явно това ще е следващата световна гавра !!! На ви сега " дигитализация " !!! Скоро ще видим " дебелия" !!!
5
6
 
16
 
! Отговори
ПРОГРАМИСТ преди 1 месец
облака ми е в Челябинск Русия в Центъра на Азия съм много доволен .. да му мислят тези които са си купили краварски облак. Ние сме предвидили че това нещо ще стане . Докато трафика през Турция , Грузия към Централна Азия няма да бъде засегнат.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин клати BGP - то
3
2
 
15
 
! Отговори
Macrohard Onfire преди 1 месец
сайта на ДПС работи ли? Или Делян го счупи?
2
2
 
33
 
! Отговори
Добре, че всичко преди 1 месец
смислено ползва Линукс.
1
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Странно, не е споменат Путин...