Благодарение на луд късмет Англия оцеля в Евро 2024

"Трите лъва" победиха с 2:1 Словакия
30 юни 2024 21:45, Нели Христова
83
Благодарение на луд късмет Англия оцеля в Евро 2024
Снимка: БГНЕС

Англия се класира на ¼-финалите на Евро 2024 благодарение на уникален късмет и инфарктна 120 – минутна драма на стадион "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен. "Трите лъва" победиха с 2:1 Словакия след продължения, като се виждаха извън турнира до 5-ата минута на добавените минути на редовното време, но тогава възкръснаха от ада и поне на този етап спасиха главата и на селекционера си Гарет Саугейт, пишат от Gol.bg

Словакия се размина на косъм с първата истинска сензация на шампионата в Германия, след като поведе с попадение на Иван Шранц в 25-ата минута. В крайна сметка англичаните оцеляха, а в герои се превърнаха двете най-големи звезди в тима им Джуд Белингам и Хари Кейн. Перлата на Реал Мадрид изравни със страхотна задна ножица в 5-ата минута на добавеното на редовното време. Нападателят на Байерн пък донесе пълния обрат още в началото на първото продължение. Любопитното е , че това бяха единствените два точни удара на Англия през целия мач.

Англия изигра изключително слаб мача за претенциите си и за факта, че разполага с най-скъпия отбор на шампионата. В редиците на „Трите лъва“ с пълна сила лъсна липсата на креативност в офанзивен план.

Иначе, англичаните пратиха още веднъж топката в мрежата на Дубравка, но попадението на Фил Фодън в 50-ата минута бе отменено заради засада. Веднъж и гредата спаси словаците при страхотна тупалка на Деклан Райс.

Така Англия ще играе срещу Швейцария ¼-финалите. Двубоят е на 6 юли на стадиона в Дюселдорф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от Русия
Смъртността на младите мъже в Русия се е увеличила двойно за година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Много явно Уефа/фифа подпряха англия. Същото правят и с германия. Политиката навлиза дори и във футбола.
24
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Мнооого яко им го набиха на словаците в последните секунди. Гадно и болезнено. Това е възмездие за уговорения хикс срещу Румъния, който изхвърли Украйна.
23
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
А руснаците колко златни медала спечелиха на Олимпиадата в Казан?Пак,ли са първенци?
22
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Британия си е Британия.ВеликаБритания.
21
21
 
24
 
! Отговори
Хейт преди 3 дни
Много ще се радвам, когато тази скапана рептилианска империя се разпадне. Ще ги видим тогава какъв "късмет" ще имат.
20
14
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 3 дни
До 16. Въобще не е едно и също и за едните, и за другите, глу.пчо. Защото ако бяха 5 минути, а не 6, сега англичаните щяха да си резервират обратния полет.
19
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Жалко и за Дания, и за Словакия. Не ми се гледа мач Германия:Англия.
18
12
 
14
 
! Отговори
На финала ще паднат преди 3 дни
Англичаните са гну.сни лице.мери, не ги понасям, нека стигнат до финала и да паднат отново както преди 4години ако помните...Улиците в Лондон бяха Тихи по време на мача, нямаше коли, беше супер яко, ем ми беше кеф да си тичам, тогава даже и черни.лките бяха за Англия а аз за Италия и ги дразнех... След две седмици на 14 ти от 8 вечерта пак ше са затаили дъх и пак ще паднат, наглетата нямат нерви да играят як футбол като е напечено и честта им е заложена, няма ги старите футболисти с яки нерви
17
12
 
16
 
! Отговори
Истински българин преди 3 дни
До българин. Глу.пости. Какво си се прехласнал толкова по тези нещастни късметлии. Голът на Белингам беше хубав, но нищо чак толкова (та и гол на годината викаш !?), досега на европейското имаше поне 5-6 по-ефектни.
16
8
 
7
 
! Отговори
Гонзо преди 3 дни
Продължаваме да бачкаме е. Се нявга шса класираме. Нека бъдем оптимисти.
15
11
 
16
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 дни
Англия са ми адски противен отбор. Защото винаги са с огромни претенции, а нямат покритие. И сега бяха много слаби - и в групите, и днес, и само късметът ги спаси. Да изравниш в 95 минута и то на Словакия няма какво друго да е.
14
12
 
20
 
! Отговори
ВАР МАР ,,,,, преди 3 дни
баси как подпряха англичаните а и немците
13
9
 
15
 
! Отговори
Ром'с преди 3 дни
Англия си игрее слабо,не само в тоз мАч..Белингам и тоз път спаси англачините както с Сърбия ..но въероса е друг ,как Може и защо Англия и6рае слабо с най-добрия футболист за 2024... -Фоден,най-добрия в Испания . Белингам,най-добрият или голмайстор на Германия -Кейн.. нещо куца в "тактика а" на Саутехейн А за Словакия само адмирации и браво за момчета,играеха много добре ...просто Белингам направи резултата,видимо ще е следващата звезда . !
12
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Когато Барнабаш Варга пострада и счупи скулата си съдията даде само 10 минути доп.време. Съдията се изсили тази вечер с шесте минути, както преди дни друг съдия се изсили в 8 минути и в осмата минута вкараха... Мошеници!
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Разбирачите в БНТ са направо уникални кауни.Не случайно сме на тоя хал в БФС.
10
10
 
15
 
! Отговори
Купен мач преди 3 дни
за какъв късмет става дума!? Букмейкърите фалираха при друг резултат.
9
11
 
20
 
! Отговори
Благоевград преди 3 дни
Англия нема да стане Европейски шампион.Много са слаби.
8
10
 
11
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 дни
Играта беше спирана 3 пъти за доста време имаш и 6 смени.ти реши, колко продължение да се даде .отделно в продължението словаците също 2 пъти лежаха по земята
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ритнитопковци като Ицу кюрда и да паднат и да бият влачат по 100 бона заплата :)))
6
8
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 3 дни
10 минути допълнително време дадоха когато Густаво Бусато счупи лицева челюст и вкараха линейка на терена. Сега не съм влезнал да споря. Мисля, че малко в повече са тези 6 минути, но вие може да сте засичали... Както и да е.