Мъж хвърли 36 000 лв. от балкона, арестуваха двама

Мним полицай го убедил да помогне в залавяне на престъпници
18 юни 2024 12:08, Елка Василева
25
Мъж хвърли 36 000 лв. от балкона, арестуваха двама
Снимка: архив, БГНЕС

Столичната полиция е арестувала двама участници в телефонна измама на 20 и 21 години, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те убедили мъж да хвърли през терасата на апартамента си кутия с 36 хиляди лева.

Работата по случая започнала, след като вчера следобед мъж потърсил помощ в Девето районно управление. Той обяснил как същия ден получил обаждане по телефона от непознат, представил се за разследващ полицай. По време на разговора мнимият полицай го убедил да помогне в акцията за залавяне на измамници. Последвало и изискването да предостави наличните си средства, които впоследствие ще му бъдат възстановени и човекът се съгласил. Малко след като хвърлил парите през балкона, мъжът осъзнал, че е измамен и сигнализирал органите на реда.

Изяснява се участието на двамата задържани към аналогично престъпление за над 25 хиляди лева, както и към измама за над 250 хиляди лева. Образувано е досъдебно производство, уведомена е прокуратурата, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от САЩ
Спад в подкрепата за Тръмп преди изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 16 относно пос терминала, "сумичката", която ме дере моята робанка за терминал е 15 евро на месец 180 евро на година. За всяка транзакция до 10 евро е 0.58 евро таксата, т е отнасят почти 6% от труда ми за удоволствието да продавам на картаджии, дет 5 еврл ба куш не носят в джоба. По- големите суми пада до към 1-2% таксата. Но смятам да инсталирам виртуален пос терминал и да спра този грабеж
22
0
 
1
 
! Отговори
Баба Гошка преди 1 седмица
Имал бол, дал. На мен, ако ми кажат да им участвам в акцията, ще им кажа : добре, дайте ми вие безотчетнп пачките и веднага ги фърлям. Но после да няма искаме си ги обратно. По договор - всичко дадено ми от полицаите да се изхвърли през балкона за благото на обществото (нашите хитри братя махаладжии)
21
0
 
1
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 седмица
Новина ще е ако някоя от държавите подпомагащи Украйна направи превод до Русия.
20
0
 
3
 
! Отговори
Щяло е да преди 1 седмица
бъде най-добре да скочи след кутията с парите!!!Чудя се на техните наследници,като виждат,че мама или тате са с тежка деменция,и знаят,че разполагат с толкова пари в брой,защо изобщо им ги оставят да се разпореждат с тях!!!Ами те утре ще забравят къде са сложили кутията с парите,дори и да не ги хвърлят през терасата,и пак ще кажат,че са измамени или ограбени!?!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Егати как си хвърлят парите на непознати. Тия хора така и не се научиха че полицията може да си набави белязани пари и няма абсолютно никаква нужда да се взимат от граждани.
18
0
 
7
 
! Отговори
Еврогейец преди 1 седмица
Столицата на алоджийте село Вятово е в траур,няма да има банкет тая вечер.
17
5
 
1
 
! Отговори
Сигурно преди 1 седмица
са заклети евроатлантици!
16
3
 
9
 
! Отговори
До 15 преди 1 седмица
Все още се намират такива без. В кварталния магазин (София) ПОС терминала работи точно седмица и се развали и го пратиха на поправка и така вече трета година го поправят. По-лесно им е да нямат. Дори съм виждал в други квартални магазинчета да пишат на хартия (и смятат на калкулатор). Всички знаем защо го правят - крият доходи и същевременно не им се плаща и сметката за терминала (банката/посредника взима някаква минимална сумичка от търговеца)
15
13
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 1 седмица
Кой супермаркет няма ПОС в днешно време?! Дори на село имаме 3 магазина, 2 от които имат ПОС терминал, а в третия ще сложат всеки момент. И говоря за селце с има-няма 400 жители. Иначе си прав. Пари в брой никой нормален човек не използва.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само аз ли в тая държава държа парите си в банка и имам кеш с колкото да си купя храна до края на месеца от малки супермаркети нямащи ПОС терминал.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Плащал е в кеш над 10хиляди лева? Това е подсъдно, да го осъдят тариката.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кандидат за министър от известна партия?
11
10
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 1 седмица
Че 36к пари ли са в днешно време?! 2-3 нормални заплати за София.
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как е възможно глупав човек да има 36000 лева?
9
0
 
9
 
! Отговори
ааа преди 1 седмица
идио***ти ...
8
1
 
1
 
! Отговори
аааа 2 преди 1 седмица
мн ******от мн нещо у БГ-то ....жалко
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
моля кажете адреса, че да мина и аз под тая тераса, трябват ми пари
6
1
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 седмица
мн *** много нещо у БГ-то ....
5
0
 
14
 
! Отговори
е ще кажат преди 1 седмица
млади са и ги пускат срещу хиляда кинта с 6 м условна
4
4
 
21
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 1 седмица
Двама съвременни ц1гани с общо 5-6 брънки в мозъка срещу възпитаник на "великата комунистическа образователна система". Победителят е винаги само един.