Министерството на отбраната пак повтаря: Няма да пращаме войски в Украйна

Правителството отпусна 40 млн. лв. за боеприпаси и гориво за бойна подготовка
Обновена: 5 юни 2024 16:01 | 5 юни 2024 16:00, Петър Бойчев
504
Министерството на отбраната пак повтаря: Няма да пращаме войски в Украйна
Снимка БГНЕС

Правителството осигури 40 милиона лева за боеприпаси и горива за бойната подготовка на Българската армия. По време на днешното си правителствено заседание служебният кабинет е приел постановление, с което се одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2024 г., съобщават от правителствената пресслужба.

По-рано днес в своя позиция от министерството за пореден път подчертаха, че България няма да изпраща военнослужещи на територията на Украйна.

"Такова предложение никога не е било на дневен ред", категорични са от министерството и и уточняват, че решение за изпращане на военнослужещи извън страната би могло да вземе единствено Народното събрание.

"Припомняме, че в изпълнение на решение на Народното събрание, страната ни е заявила участие в тренировъчната мисия на Европейския съюз за подпомагане на Украйна.

Подготовката на личния състав се провежда на територията на Федерална република Германия, Република Полша и други страни членки на ЕС. В рамките на тази мисия се предвижда и обучение в България на бойни санитари - до 60 души за една година", посочват от МО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от Избори 2024
Днес гласуваме: 6100 искат да се депутати у нас, над 400 в Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
4
 
12
 
! Отговори
Z war преди 3 седмици
Младежта плюеща по Русия е готова за заминаване! Защо ги мъчите младежите, искат да ходят да громят комунисти! Къде по добра оферта?
311
3
 
13
 
! Отговори
Исторически парк преди 3 седмици
Министерство на отбраната пее 2022 година: няма да пращаме оръжие на украйна
310
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То нямаше и оръжие да пращаме, ама пращаме. Ще изпратим и войници. До сега няма нещо, за които днешните политици не са ни излъгали. Няма сфера в която да не са предадени интепесите на България. И всичка в полза на колонизаторите.
309
11
 
4
 
! Отговори
руските кавали ВЪН преди 3 седмици
ПЪЛНА ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ, НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖБИ!
308
10
 
1
 
! Отговори
пандиза, пандиза! преди 3 седмици
Всички, които не искат да гърмят по руснаците, трябва в затвора да бъдат вкарвани с дълги присъди. А след излежаването на част от присъдата трябва насила да се изпратят в Украйна да воюват.
307
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Затова най-добре е да се съберем да пратестирам протим пращането на воиници в украйна. То ако решат могат да вземат решение бързо и на следващия ден да ги пратят.
306
2
 
10
 
! Отговори
До Зозо преди 3 седмици
Ако ни пратят да се гърми с руснаците,първо от теб ще почнем
305
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Навремето големия Българо Тракийски воевода капитан Петко е предвещавал че ще дойдат Българомразци еничари който ще продават България . И на днешно време ги видяхме Пумаци те Който подържат Сорос политиката за унищожение на България.
304
1
 
5
 
! Отговори
естествено! преди 3 седмици
До Анонимен 334 Естествено, че ще изпратим! Те са особено необходими на Украйна. Без никакво колебание!
303
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За да стане ясно и на глухите и слепите. ЯСНО, ще пращат войски, но през трети фирми
302
10
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Като лоялен член на НАТО сме ДЛЪЖНИ да изпратим българска войска срещу агресора Русия! В противен случай тя ще дойде тук в България!
301
4
 
1
 
! Отговори
Ние преди 3 седмици
До Анонимен 344 Ние, това сме целият български народ! Всички модерно и демократично мислещи хора, които ценим свободата и демокрацията. Сега разбрали кои са тези "ние"?
300
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има решение, което удовлетворява всичк : доброволци пронатуфци да отсрамят армията и дръжавата и да спре туй вайкане и повтаряне. Щото пронатовцие мноо наточени да я гътат Русията, но няко друг да иде да умирга вместо тя па те да седят на диванчето и да се радват.
299
7
 
1
 
! Отговори
естествено! преди 3 седмици
До Анонимен 334 Много естествено, че ще изпратим въпросните специалисти в помощ на украинската армия и народ.
298
0
 
3
 
! Отговори
До Министерството преди 3 седмици
Вие изобщо сигурни ли сте че платените ще тръгнат срешу когото и да е и няма да си скъсат договорите ,познавам бащите им офицери за който Руснаците им са братя знам какво си говорят у тях ---много добре ще е и вие да знаете !
297
9
 
1
 
! Отговори
НЕ РАЗБИРАМ!!! преди 3 седмици
Какво лошо има, ако изпратим нашата славна армия в Украйна? Да натрие носа на рашъните, да застреля много от тях и да вземе един куп руски пленници, които ще отведем в София. И после те ще се молят на българите да ги освободим. Украинците ще ни бъдат суперблагодарни.
296
2
 
9
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ преди 3 седмици
Да уточня. При задействане на чл.5 ,автоматично армиите на държавите членки на НАТО минават на директно командване от единен щаб. Мисля че се намира нейде в Италия,а туй ,което ни обещава нашето министерство е по народному ,,Дай да си почешем езиците"! Да провокираш Русия не е трудно,просто англосексите пращат една ракета нейде от Полша,Прибалтика или Румъния и сме готови да чакаме ответния удар
295
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Миналата седмица казаха, че те не решават кой и дали ще пращат войски, парламента решавал, а сега вече, не парламента , а те ..... значи не може да се разчита на думата на МО, но това ние мн. добре знаем
294
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аще изпращаме ли военни лекари ,учители ,инструктори и преводачи?
293
2
 
1
 
! Отговори
ъъъ преди 3 седмици
Точно, 326. Ясно, че войска няма да пращаме, щото нямаме, пък и за нищо не става. За назидание обаче сме изключително подходящи.