Руските сили "затънаха в улични боеве" във Вовчанск

Понесли са много загуби, твърди Сирски
24 май 2024 14:16, Александър Попов
161
Руските сили "затънаха в улични боеве" във Вовчанск
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили са "затънали" в улични боеве в град Вовчанск в североизточната Харковска област, заяви главнокомандващият на украинската армия генерал Олександър Сирски, като добави, че се водят "интензивни" боеве в три ключови района на източния фронт, предаде Франс прес, като цитира съобщението му в "Телеграм".

"Противникът е напълно затънал в уличните боеве във Вовчанск и е понесъл много тежки загуби", гласи съобщението на главнокомандващия. Той добави, че е имало продължителни руски офанзиви в опит да се пробият украинските линии към Часив Яр, Покровск и Курахове.

В отделно изявление на украинския генерален щаб се казва, че руските сили са постигнали частичен успех край Иванивка, в източната част на Харковска област. Имало е и 10 сблъсъка на направление Купянск, като едно от нападенията е успешно отблъснато. Други сблъсъци продължават край селата Петропавливка, Иванивка, Стелмахивка, Невске и Дружелюбивка./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
6
 
21
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
туй F16 за самолет изтребител ли го имате бе, - фърчаща щайга от 80-те год....никой не ги иска, ама за укрите и за нас стават! СУ57 ги минават като експрес селска гара!
88
3
 
29
 
! Отговори
да преди 3 месеца
повярвахме! голям напредък! от десет руски атаки, укрофашистите отблъснали една! браво! скоро ще влезете в москва!
87
5
 
19
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 3 месеца
дано украинците са изпратили много свои пилоти на обучение с Ф16, защото много от тях след първия полет ще са фрикасе хахахахахахаха
86
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия затъвайки напредва,а окраина отстъпвайки напредва,хахахаха,ЖАЛКИ СТЕ
85
5
 
19
 
! Отговори
България над всичко преди 3 месеца
на Ф16 и украинските пилоти в тях масово първия им полет ще им е и последен хахахахахахаха100 %
84
36
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
русия ежедневно губи ПВО системи(от"модерните"),а часовника тик-така за f-16 Слава Украйне!
83
3
 
28
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 3 месеца
Ха,ха,ха."Затънал" означава настъпващ,а не отбраняващ се,че да има такава неистова радост за феновете на жълтосините,на които и съдията да иска да им свири дузпа няма как да стане след като се отбраняват и не преминават центъра.
82
24
 
12
 
! Отговори
@ @ @ преди 3 месеца
Путин обeзчec ти Русия!
81
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Срещу кой са затънали? Срещу извънземните ли? Интересно с каква охота украинските управляващи са се загрижили за руските дела вместо за своите неуспехи. Остави ги руснаците на Путин, ти гледай своето положение, че всеки ден гувиш по 500 човека и няколко села. Вълчанск ще падне до няколко дни, не те виждам как ще подсмърчаш в посолството.
80
8
 
29
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 месеца
С всеки изминат ден се убеждавам,че подобни статии като тази са необходими единствено с пропагандна цел в полза на Украйна,без обаче да се вникне по-дълбоко в същността на случващото се и като резултат се постига обратният ефект!?Не искам да привеждам данни какви сили струпват ВС на Украйна за да спасят града /и какви жертви дават за това/.Искам обаче да кажа нещо много по-важно-украинският конфликт има много дълбоки корени и в него всяко грешно решение води до проливане на много кръв!?
79
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"затънали" в улични боеве, абе вие какви глупоти пишете, тия боеве да не се водят от месеци, водят се от 5-6 дни, аман вече каквото да се напише взе ще го извъртите да е в полза на укралопитеците!
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Затанули и отанули, едно и също ли е?
77
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
да ама в истинските новинарски сайтове пише друго,продажни краве ибрици
76
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо в руските текстове, на места пише-Путина?
75
30
 
18
 
! Отговори
Абе копейкаджии, преди 3 месеца
какво става с безаналоговия руски черноморски флот ? Минаха ли вече на безаналогови канута, корита и салове ?
74
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Затънали друг път , просто не бързат леко по леко от далече дрън дрън 24/7 денацификация днес бг като 24 май яко фейк и лъжи.
73
29
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Числото три е свещено за братушките. Киев за 3 дни не стана, сега ще пробват Вовчанск за три години. Иначе българските копейки нещо не коментират, че руският подводен Черноморски флот се попълни с още едно корито, беше последно в Кримските води.
72
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вовчанск няма ли отходни тръби, да го превземат през тях?
71
13
 
28
 
! Отговори
Тиква преди 3 месеца
Ха ха ха, щом укрофашисти казват,Значи Истината, трезвен човек на нацистите и зеления наркоман не Вярва,дайте информация как руска армия изтрила нацюги и танкове, хвалени тигри , седем бройки.
70
16
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 месеца
А Къде е Лукашенко ??? Ердоган се присламчи към Китай....Вече Никой Не Иска Пуутиин.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА