Руските сили "затънаха в улични боеве" във Вовчанск

Понесли са много загуби, твърди Сирски
24 май 2024 14:16, Александър Попов
161
Руските сили "затънаха в улични боеве" във Вовчанск
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили са "затънали" в улични боеве в град Вовчанск в североизточната Харковска област, заяви главнокомандващият на украинската армия генерал Олександър Сирски, като добави, че се водят "интензивни" боеве в три ключови района на източния фронт, предаде Франс прес, като цитира съобщението му в "Телеграм".

"Противникът е напълно затънал в уличните боеве във Вовчанск и е понесъл много тежки загуби", гласи съобщението на главнокомандващия. Той добави, че е имало продължителни руски офанзиви в опит да се пробият украинските линии към Часив Яр, Покровск и Курахове.

В отделно изявление на украинския генерален щаб се казва, че руските сили са постигнали частичен успех край Иванивка, в източната част на Харковска област. Имало е и 10 сблъсъка на направление Купянск, като едно от нападенията е успешно отблъснато. Други сблъсъци продължават край селата Петропавливка, Иванивка, Стелмахивка, Невске и Дружелюбивка./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знаете ли, че от вчера Президентът Путин, министрите на външните работи и на отбраната на Русия и Виктор Янукович са в Минск при Лукашенко? Точно в този момент се провеждат руските учения с нестратегическите ядрени сили. Укропите са си глътнали езиците от страх да не ги ударят от Белорусия.
108
10
 
8
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
И кой ви е казвал, че САЩ няма да напечатат още пари , да отпуснат държавни кредити на САЩ и Украйна, за да се купи нова техника и оръжие!Украйна за Русия е това, което беше Афганистан за СССР!Русия бавно и сигурно затъва в блатото, вече са прекъснати всякакви икономически и търговски връзки с ЕС, всеки ден загиват руснаци, икономиката плавно минава на военни релси!Боли ги патката американците дали ще има държава Украйна или украински народ, важно е да няма силна Русия!Агент Илайджа Барет!ЦРУ!!
107
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те тия колхозници са затънали в тиня и мизерия от кво са се родили та за некви боеве нема да затънат.
106
15
 
7
 
! Отговори
Транзистор преди 3 месеца
А нашите копейки затъват в злоба и тъпотия всеки ден...
105
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
рашкките са егатии гллупците, вместо да си въртят търговията и да си развиват държавата, тръгнаха на завоевателна война и се вкараха сами в такава каша че нема да излязат от нея поне 50 години и за какво им беше, все едно нямат земя ли :) абе хлопа им дъската, ама нормално след толкова години болшевишка власт, явно нема трезво мислещи хора
104
15
 
8
 
! Отговори
Червен павиан преди 3 месеца
Копейки, ще взривяваме ли влакове?
103
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
100 г. война Англия губи от Франция и се свива на остров.
102
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до 93, *** твоята русия въобще няма изтребители 5-то поколение
101
6
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 98 "Просто и ясно - следва сиво бъдеще за цяла Източна Европа... " - ми като гласува за ЕС и НАТО - ще и е сиво. Лошо няма.
100
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
то цяла русия затъна в тая война, яко затъна нема излизане поне 1 век от тинята, ама сами са си виновни
99
8
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Явно руснаците здраво мачкат натовците във Волчанск.
98
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
гледам руските тролейбуси пак превземат Киев за 3 дня:))) и така вече 3 години, ама сте смешници
97
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи руснаците затънали в улични боеве,пък украинците не са,те руснаците да не се стрелят един друг,че да са затънали бе....
96
6
 
25
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
Възрастни хора разказват, че немците втората световна война, толкова бързо бягали, че русите чак не можели да ги стигнат. Прехвърчали през България , Сърбия, Австрия за броени дни. Сега като гледам, май и Укрите , че и НАТО го обръщат на бях. Днес един украинец се е предал с танка. И това ако не е смях.
95
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Който и да спечели тази война, ще е пирова победа. След толкова много време, икономиките няма вече да са същите, стотици хиляди умрели и най-вче поне милион ранени, няколко милиона емигранти и от двете страни... Просто и ясно - следва сиво бъдеще за цяла Източна Европа, печелят само Путин, Байдън и Зеленски и някои популисти като Орбан.
94
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
Тоя всеки път пише Волчанск, няма ли кой да му каже че се пише Волчанск. Столицата на етруските се е казвала Волчана. От там много руски градове и села се наричат Волчанск.
93
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ми к,во да каже укропското добоче,нали трябва да измисли нещо,че да оправдае стотиците милярди дадени на киевската хазарска хунта от западните и хазарски подкровители.
92
8
 
11
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
Първо не е Вовчанск, ***, а е Вовчанск и второ:Руските военни освободиха повече от половината територия на Волчанск в Харковска област от украинските сили
91
5
 
14
 
! Отговори
до 93 преди 3 месеца
зам. министъра на отбраната на САЩ каза: трябва да отбележим че русия има над 1000 изтребитела от четвърто и пето поколение......и да знаеш че ефките от 80 те са от второ поколение изтребители! кой на кого диша пушека?
90
8
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
И ти къде виде как ги минават? Аз ще ти кажа! В надеждите си!