Руските сили "затънаха в улични боеве" във Вовчанск

Понесли са много загуби, твърди Сирски
24 май 2024 14:16, Александър Попов
161
Руските сили "затънаха в улични боеве" във Вовчанск
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили са "затънали" в улични боеве в град Вовчанск в североизточната Харковска област, заяви главнокомандващият на украинската армия генерал Олександър Сирски, като добави, че се водят "интензивни" боеве в три ключови района на източния фронт, предаде Франс прес, като цитира съобщението му в "Телеграм".

"Противникът е напълно затънал в уличните боеве във Вовчанск и е понесъл много тежки загуби", гласи съобщението на главнокомандващия. Той добави, че е имало продължителни руски офанзиви в опит да се пробият украинските линии към Часив Яр, Покровск и Курахове.

В отделно изявление на украинския генерален щаб се казва, че руските сили са постигнали частичен успех край Иванивка, в източната част на Харковска област. Имало е и 10 сблъсъка на направление Купянск, като едно от нападенията е успешно отблъснато. Други сблъсъци продължават край селата Петропавливка, Иванивка, Стелмахивка, Невске и Дружелюбивка./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
20
 
9
 
! Отговори
Путинските фашисти преди 3 месеца
се усраа
128
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ВОЛЧАНСК бе ***,не Вовчанск,една статия не можете да препишете правилно.
127
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За Милошевич чувал ли си е гумно мазну
126
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само един сармат ще реши всички проблеми на България.
125
7
 
26
 
! Отговори
хе хе хе преди 3 месеца
Според нашенските атланти /и началниците им/ ситуацията е следната: Русия е много слаба и постоянно търпи поражения от Украйна, икономически затъва, ще се разпада. Същевременно Русия е най-голямата заплаха за целия Запад и постоянно се кани да нападне Европа. Няма как двете изречения да са верни. Хубаво е атлантите и началниците им да се уточнят, защото звучат като някои шизита. А напоследък и така изглеждат, особено началниците:)
124
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Василев, а нещо за Азърбейджан дя кяжеш, санкции ще има ли? И понеже говориш за нападения над независими държави, я си припомни кой бомбардира Югославия, причина имаше ли, или целта беше да се направи американска база в Косово и да се заложат бъдещи конфликти. Все пак, това не е агресия, това е раздаване на демокрация.
123
5
 
21
 
! Отговори
ахмак петко преди 3 месеца
незнам Руснаците колко са затънали ама Бг е гарант за взетите кредити от украйна от калви ли не банки така че ние сме яко в казана ,кой разбрал разбрал ,
122
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Даа мрът дай.....тяхната мамаша гадна дай....
121
14
 
7
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
А как мери Русия с какъв аршин, когато Чечня искаше да се отцепва от Русия, как постъпи???Украйна как да постъпи???Агент Франки Бремър!ЦРУ!!!
120
25
 
7
 
! Отговори
БГ сме Украйна преди 3 месеца
Слава на Украйна.. давайте без руски военнопленици и без пощада. Светът ще ви е благодарен .. българите два пъти.
119
19
 
5
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Чий к.р търсят руснаците в Украйна???Агент Сара Мишел!ЦРУ!!!
118
4
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
До Василев - а как може осем години " демократичния свят" да гледа как ежедневно бандеровците обстрелват и убиват мирни жители на самопровъзгласилата се кримска република ? Вместо " демократично" да я признаят ,след като там живеят 95% руснаци. Така,както признаха Косово и засипаха Сърбия с бомби ,когато косоварите се самопровъзгласиха за република. Защо краварите и "демократичните" европейци мерят с различен аршин едни и същи събития?
117
6
 
20
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 месеца
Руската армия и в Бахмут и Авдеевка уж беше затънала, но само докато изчисти украинските части от там.
116
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
10 сблъсъка на направление Купянск, едното е успешно отблъснато, а останалите девет? За тях нищо не пишете.
115
16
 
4
 
! Отговори
Маслов преди 3 месеца
Да затънат и там да се издавят, дано - това се полага на агресорите и бандитите !!!
114
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А термоядрени взривове във бе-гетото кога ??????
113
15
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Преводача, бъркате глаголното време бе, ДВЕПМ ! Двайсе деня вече как ордите диви се бъхтат пред Вовчанск, аз още в първия ден ви казах, че това е безумна идея и акт на безпомощност. Военният успех в такава война се постига само с концентрация, а не с разпиляване на усилията на различни направления. Само че Просията няма логистичен капацитет да закара тези диви орди на Донецкото направление и да ги снабдява, затова решиха да ги фърлят голи и боси срещу укрепента линия пред Харкив.
112
0
 
11
 
! Отговори
vale_karo преди 3 месеца
До Анонимен Абсолютно не си прав. Единствени печеливши ще са собствениците на предприятията от военно - промишлените комплекси. Всички останали са губещи.
111
20
 
5
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Не може да се нарушава международното право и да се напада съседна страна окупирайки територии и провеждайки политика на геноцид!Няма друг такъв аналог в света, и поради тази причина Русия трябва да бъде наказана!И как ще бъде наказана???Като се занули икономически и тогава ще останат едни гладни варвари с ядрени оръжия, което ще бъде още по-страшно, както беше след края на СССР!Агент Боби Франкити!ЦРУ!!!
110
7
 
13
 
! Отговори
емо преди 3 месеца
луд умора няма. русофоба попов цитира руснака сирски, чийто родители, брат и доведен син одобряват сво, и чиято национална принадлежност показва, че се води гражданска война. доколко са затънали руснаците ще се види след някой и друг ден - все повече войници от всу се предават, а един е преминал на руска страна с танка.