Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори

Доц. Инджов: Най-лесно ще се направи коалиция, ако "Възраждане" са втори
159
Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След изборите вероятността за правителство е 50 на 50, прогнозира пред БНР доц. Иво Инджов – преподавател по журналистика. Според него има значение кой ще е втори в резултатите.

"Ако ПП-ДБ са втори, те все пак ще могат да претендират да бъдат по-активна част от евроатлантическа коалиция. Тук въпросът за Пеевски и ДПС ще виси със страшна сила. Ако са трети, тогава ситуацията става много сложна за тях. На символно ниво ще се затвърди ролята им на младши коалиционен партньор, ако въобще се стигне до коалиция. Отново виси въпросът с ДПС – ще преглътне ли ПП-ДБ ДПС с Пеевски", каза той.

Според него най-лесно ще се направи коалиция, ако "Възраждане" са втори.

Ако ДПС са втори, ПП-ДБ ще опитат да се дистанцират от тази коалиция, смята той.

"Тази поредица от записи, която вижда сега бял свят, ще се отрази негативно на ПП-ДБ, но не чак в такава степен. От една страна претръпнахме. От друга – няма кой знае какъв грандиозен скандал", коментира Инджов относно изтеклите записи от вътрешнопартийни разговори на политици от ПП.

"Очевидно има някой, който записва и подава целенасочено информация. Да не забравяме, че първият компрометиращ запис за ПП-ДБ беше направен от съпартиец на ПП и там някъде кой знае каква голяма конспирация не трябва да се търси. Те не отрекоха казаното. Според мен проблемът с тези записи е съдържанието – на първо място да се види за какво се говори, доколкото е възможно, да се реконструира казаното, и едва след това кой ги вади в публичното пространство и ако има нарушение на закона, компетентните органи трябва да се включат", посочи той и отбеляза, че става въпрос за политици, които претендират за нов морал и ново начало в политиката.

Според него няма грандиозен скандал в тези записи.

"В близката ни история имаме далеч по-скандални и стряскащи за състоянието на държавата записи и те ще излязат някой ден", категоричен бе доц. Инджов и добави, че не трябва да има двойни стандарти към записите.

По думите му службите, прокуратурата и МВР трябва да бъдат реформирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам поне една копейка да ми даде отговор на въпроса: Дори Възраждане да са на първо място, с КОГО ще правят правителство? С ГЕРБ ли, с ДПС, с БСП? Отговорете да знаем какво да очакваме. Ако не отговорите, ЗНАЧИ НЕ МОЖЕТЕ ДА МИСЛИТЕ.
61
0
 
2
 
! Отговори
До 65 преди 1 месец
Бабо,ти и врачка ли вече стана?Я си гледай пенсията,че скоро може и да ти я намалят,както е тръгнало.С тия победители.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ало Мишо бирата е? Ти си го назначи за премиер...
59
4
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
ще има пак сглобка между герб парапета и дпс няма никакво значение с какви думи се обиждат сега в името на кокала преглъщаме всичко и почваме с порциитезатова боикот
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освен ПП всички партии са едно ГЕРБ,ДПС , Възраждане,ИНТ и ДБ също . Те са виновни за това което се случва с ПП. Изобщо не вярвам на тия скалъпени записи,ако беше ограбил и един лев Петков,прокуратура да го погне! От къде издателката на Афера се сдоби със записите и защо точно сега ! Кой подслушва цяла България незаконно! Кой?
57
1
 
2
 
! Отговори
До 65 преди 1 месец
Защото,другарю,чалгарите промениха закона и сега в Турция има най-много секции и там избирателната активност е най-голяма.
56
0
 
1
 
! Отговори
Тъй преди 1 месец
Държавата може да контролира частните болници само когато изпълняват държавни поръчки,тоест,финансират се от Здравната каса.Примерно,да им се заплащат въпросните лекарства по цени на държавните болници.Ако искат повече-клиентите да им доплащат,щом искат на частно.
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо изключват Възраждане от състезанието за второто място? Все пак имаха по-голям вот от ДПС, отделно ясно се наблюдава, че ПП и ДБ общо, получават по-ниска подкпре на всеки парламентарни избори, спрямо предходните парламентарни избори, докато при Възраждане се наблюдава обрантото.
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом стадото отново си иска пъдаря,да си го получи.Ама после да не ревете,че заплати и пенсии са ви замразени?
53
4
 
1
 
! Отговори
Пешо Питанката към преди 1 месец
доц. Иво Инджов...А ако ПП-ДБ са извън Парламента ти на чий бай Х.Й ще се кланяш???Не че много ме интересува ама имам една свободна паламарка готова да я обслужиш...Гледай да не се изложиш,че съм гарантирал за тебе.Наколенки можше и да не носиш защото в къщи съм с персийски килими.
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мечтайте си, че изтеклите записи, че катастрофите, че простреляното дете, както и 9 месеца изпълненуе с мънкане и скандали, няма да повлияе на изборите, драги ми Инджов!
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоест експррта Инджев казва, че след изборите или ще има правителство или няма да има! Уникално! Сам никога нямаше да се сетя!
50
1
 
5
 
! Отговори
До Христо Христов преди 1 месец
Защото частните болници работят с обществен ресурс.И понеже според теб никой не трябва да им държи сметка как харчат парите си,те купуват лекарства за онкоболни на цени,28 пъти по-високи от колкото ги купуват държавните.Това е източване на НЗОК.
49
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
На ГЕРБ и ДПС им трябват десетина депутати за правителство,тоест Ицках им е достатъчен,дори без Кирчо и Асен.Тука въпросът е как ще се представят нещата,все едно ДПС не участва в правителството.А за Възраждане е още рано,те още се борят за трайно значимо присъствие.Атака на първото място с достатъчно голям процент може да стане само при драстична промяна на условията,вътрешни и външни.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За иНТ дават 5.5 . И това ми било реална социология
47
2
 
7
 
! Отговори
До 52 преди 1 месец
За сваляне на неразумението Желязков,гласуваха всички,с изключение на ГЕРБ и ДПС.
46
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 39 а председателя на парламента беше свален с гласовете на ПП и Възраждане нали така
45
1
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 месец
До европол. Абсолютни глу.пости си написал. "Цяла" Европа въобще не се интересува какво се случва в смотаната ни държава.
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е за Възраждане!
43
2
 
8
 
! Отговори
До Христо Христов преди 1 месец
Защото частната и държавна собственост са равнопоставени.Или не знаеш?Не може един субект,да се поставя в превилигировано състояние.Иначе на 24 април,ЕК заведе процедура срещу България,за нарушаване на Европейското законодателство в частта му за обществените поръчки Така,ще плащаме заради Възраждане .И още ,защо радетелят за "силна " държава Копейкин облагодетелства частния сектор?Лобизъм?