Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори

Доц. Инджов: Най-лесно ще се направи коалиция, ако "Възраждане" са втори
159
Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След изборите вероятността за правителство е 50 на 50, прогнозира пред БНР доц. Иво Инджов – преподавател по журналистика. Според него има значение кой ще е втори в резултатите.

"Ако ПП-ДБ са втори, те все пак ще могат да претендират да бъдат по-активна част от евроатлантическа коалиция. Тук въпросът за Пеевски и ДПС ще виси със страшна сила. Ако са трети, тогава ситуацията става много сложна за тях. На символно ниво ще се затвърди ролята им на младши коалиционен партньор, ако въобще се стигне до коалиция. Отново виси въпросът с ДПС – ще преглътне ли ПП-ДБ ДПС с Пеевски", каза той.

Според него най-лесно ще се направи коалиция, ако "Възраждане" са втори.

Ако ДПС са втори, ПП-ДБ ще опитат да се дистанцират от тази коалиция, смята той.

"Тази поредица от записи, която вижда сега бял свят, ще се отрази негативно на ПП-ДБ, но не чак в такава степен. От една страна претръпнахме. От друга – няма кой знае какъв грандиозен скандал", коментира Инджов относно изтеклите записи от вътрешнопартийни разговори на политици от ПП.

"Очевидно има някой, който записва и подава целенасочено информация. Да не забравяме, че първият компрометиращ запис за ПП-ДБ беше направен от съпартиец на ПП и там някъде кой знае каква голяма конспирация не трябва да се търси. Те не отрекоха казаното. Според мен проблемът с тези записи е съдържанието – на първо място да се види за какво се говори, доколкото е възможно, да се реконструира казаното, и едва след това кой ги вади в публичното пространство и ако има нарушение на закона, компетентните органи трябва да се включат", посочи той и отбеляза, че става въпрос за политици, които претендират за нов морал и ново начало в политиката.

Според него няма грандиозен скандал в тези записи.

"В близката ни история имаме далеч по-скандални и стряскащи за състоянието на държавата записи и те ще излязат някой ден", категоричен бе доц. Инджов и добави, че не трябва да има двойни стандарти към записите.

По думите му службите, прокуратурата и МВР трябва да бъдат реформирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
7
 
! Отговори
@@@ преди 1 месец
Колкото и шанса да спечелиш от лотарията е 50/50 - или щя спечелиш или няма да спечелиш...
101
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АКО ППДБ НЕ БЯХА ВЛЕЗЛИ В СГЛОБКА, СЕГА ЩЯХА ДА ИМАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ, АМА СЕ ПРОДАДОХА И СЕГА КАКВО ИСКАТ, ТЕ СИ СЕ ЗАНУЛИХА САМИ.
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Фактда да ни отърве от ппдб, гласувайте масово.
99
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам да попитам кешаджиите на олигархията заради кеша ли са все против каквато и идея на народа за какъвто и да е референдум. Щото при референдумите няма кеш... а народа сам си решава въпроса.
98
0
 
7
 
! Отговори
Мелицюнерска преди 1 месец
Държава
97
0
 
9
 
! Отговори
Ботев и Левски преди 1 месец
Се срамуват от тоя народ и тая държава
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все тая кой, какъв ще е... Падението в тотално и за всички!
95
0
 
9
 
! Отговори
ДържаватаНаМаймуните преди 1 месец
Пак е на избори.
94
1
 
2
 
! Отговори
Кило преди 1 месец
И коимса тея дето имат 50% шанс да направят правителство ? Същитебдето се плюмчат в момента един друг ? Това ще е по голям цирк , от правителството на украйнците в момента , с нелегитимен демократичен президент хахахаха
93
0
 
0
 
! Отговори
Public enemies преди 1 месец
проамерикански партии да правят правителство с проруски е голям виц.
92
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Само силно и масово гласуване може да спаси България.
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както казва Денков, само пудела е виновен в ППДБ. За кеша би било редно отново да повдигнат обвинение на пудела.
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едната олигархична медийна евроатлантическа империя силно се възмущава от другата, а не вижда собствените си падения на собствените си марионетни политици. Колко двоелично, двойностандартно и колко лицемерно.
89
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възраждане са последователни и не са влизали в сглобка. ППДБ много укоряват другите и за кеш и за сглобка... само те имат право да трупат КЕШ и да се сглобяват с другото крило на мафията, две мафии е повече от една хахахах
88
1
 
4
 
! Отговори
спиций преди 1 месец
от нация която се възмущава от присъствието и от съжителството . а допуска партия като дпс да има повече от 10 депутата не очаквайте промени :)
87
5
 
9
 
! Отговори
Възраждане за Б-я преди 1 месец
Възраждане съвсем ясно обявиха с кого ще водят преговори и в какво управление биха участвали и кого биха подкрепили.Възражсане обявиха,че ще разговарят с всички без ДПС и ще подкрепят само такова правителство което насрочи референдум за еврото и нато,свалане на санкциите срещу Русия които ни вредят и предоговаряне на клаузите ни по членството в ЕС касаещи главите по земеделие,зелената сделка и въпроса за федерализацията в ЕС която е вредна за България..Нещо неясно розови ппдб тролчета ?!
86
3
 
6
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Ще я наредим Сглобка 2.00 , от козяк, за тази цел. лелка галка ви съветва да отидете за гъби. ;)
85
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи на ППДБ мафията не им е проблем да са в коалиция с Бойко и Шиши, ама им е много голям проблем ако някой друг евентуално при това а не сигурно, според техните спекулации влезе в коалиция с Бойко и Шиши. След като изпраха Бойко сега за какво се възмущават, другите най-много да им повторят падението.
84
1
 
5
 
! Отговори
Ганя преди 1 месец
Докато този ''народ'' спи, свинята и брат му Лойко борисов ще продължават да крадат поголовно. В 5 следобяд бяха изтеглени парите от асвалта в чували за смет и сакове. Турски поток, КТБ, сега и Боташ, но иначе балканския бек със салатата и ракия всяка вечер му е добре. Предизборно се хвърлят няккави пари без мисъл и перспектива за бъдещето. Оня от банкя е за доживотен!
83
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЦРУ да излови руските шпиони, внедрени в партията на пребоядисаните комунисти и генерали от държавна сигурност - ППДБ.