Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори

Доц. Инджов: Най-лесно ще се направи коалиция, ако "Възраждане" са втори
159
Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След изборите вероятността за правителство е 50 на 50, прогнозира пред БНР доц. Иво Инджов – преподавател по журналистика. Според него има значение кой ще е втори в резултатите.

"Ако ПП-ДБ са втори, те все пак ще могат да претендират да бъдат по-активна част от евроатлантическа коалиция. Тук въпросът за Пеевски и ДПС ще виси със страшна сила. Ако са трети, тогава ситуацията става много сложна за тях. На символно ниво ще се затвърди ролята им на младши коалиционен партньор, ако въобще се стигне до коалиция. Отново виси въпросът с ДПС – ще преглътне ли ПП-ДБ ДПС с Пеевски", каза той.

Според него най-лесно ще се направи коалиция, ако "Възраждане" са втори.

Ако ДПС са втори, ПП-ДБ ще опитат да се дистанцират от тази коалиция, смята той.

"Тази поредица от записи, която вижда сега бял свят, ще се отрази негативно на ПП-ДБ, но не чак в такава степен. От една страна претръпнахме. От друга – няма кой знае какъв грандиозен скандал", коментира Инджов относно изтеклите записи от вътрешнопартийни разговори на политици от ПП.

"Очевидно има някой, който записва и подава целенасочено информация. Да не забравяме, че първият компрометиращ запис за ПП-ДБ беше направен от съпартиец на ПП и там някъде кой знае каква голяма конспирация не трябва да се търси. Те не отрекоха казаното. Според мен проблемът с тези записи е съдържанието – на първо място да се види за какво се говори, доколкото е възможно, да се реконструира казаното, и едва след това кой ги вади в публичното пространство и ако има нарушение на закона, компетентните органи трябва да се включат", посочи той и отбеляза, че става въпрос за политици, които претендират за нов морал и ново начало в политиката.

Според него няма грандиозен скандал в тези записи.

"В близката ни история имаме далеч по-скандални и стряскащи за състоянието на държавата записи и те ще излязат някой ден", категоричен бе доц. Инджов и добави, че не трябва да има двойни стандарти към записите.

По думите му службите, прокуратурата и МВР трябва да бъдат реформирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
5
 
2
 
! Отговори
ЦИТАТ ОТ АФЕРА преди 1 месец
Мисля, че на този етап дори слепите, глухите, фанатиците и добре платените вече би трябвало да са разбрали защо през последната една година организираната престъпна група от ПП-ДБ всячески се опитваше да овладее службите. В случай, че все още някой не е разбрал, то това единствено значи, че въпросното лице е или много тъпо, или Прочети още
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Небинарните гейзери от ППДБ ако няма ала-бала по изборите ,то (умно)-краставите кирчовци,бойкиковци и кокорчовци ще го гледат Народното събрание през крив розов макарон.
80
1
 
3
 
! Отговори
Public enemies преди 1 месец
А че ГЕРБ - ДПС са 40 % и няма как сами да направят кабинет е ясно.
79
3
 
3
 
! Отговори
Public enemies преди 1 месец
Пълни глупости, Костадинов не би се заел да сглобява правителство с Боко и Киро м аймуната, а ако направят такова с ДПС Киро и Боко възниква въпросът защо ти е да разваляш кабинет ГЕРБ - ПП , да правиш нов такъв и да харчиш пари за избори.
78
4
 
2
 
! Отговори
Гочев преди 1 месец
Абе хора вие нормални ли сте записите не били толкова уличаващи .вие съвсем взехте народа за просто стадо овце , и тия наглеци ПП ДБ продължават да си развиват измамите най безцеремонно киро и христо ви плюят в лицето и се продължава да ги носите на ръце
77
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ ДПС завинаги към едно по-добро бъдеще
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изобщо не е важно за хората кой ще е втори след изборите. Политиките се задават отвън и всяко правителство ще ги изпълнява. И служебно. Важно е за тези които папкат от обществени поръчки.
75
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е за коалиция Магнитски
74
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейките продъжават да мълчат на въпроса с кого биха направили павителство, след като се държат като талибани. Това, че нещо не ви харесва, не означава, че не е истина. И като му сложите минуси - също не означава, че не е истина.
73
4
 
5
 
! Отговори
Tенгри кан преди 1 месец
До Анонимен 75"Възраждане" са най-добрата патриотична патерица на ГЕРБ изработвана досега!;))) Тя, погълна, дори тези, които 2020 г., викаха "Бойко Курвввоооо";))) Сега тие станаха от либерални деморкати - патриоти;)))Коста иделано ще ги употреби поставяйки ги като прислуга на Бойко и Доган. Аз не мисля, че второто място на "Възраьдане" е някакъв проблем за Борисов;))) Точно, обратното;))) Нужно му е;)))
72
4
 
3
 
! Отговори
ПП-ДБ обещават: преди 1 месец
Подкрепете ни и ще ви дадем възможност да яхнете ПАРАПЕТА...моля наредете се на опашката и имайте търпение.
71
5
 
4
 
! Отговори
обява на : ПП-ДБ преди 1 месец
Този доцент е от нашите НЕМОЖАЧИ !!!!!
70
4
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ГЕРБ ПЛАЩА ЯКО ЗА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИТЕ С ПРОУЧВАНИЯ И ДОЦЕНТИ!!!
69
5
 
9
 
! Отговори
НАНИКЪДЕ преди 1 месец
Истината е че евроинтеграцията и евроатлантизма не ни докараха нищо хубаво--напротив--самите ние виждаме как Европа сама се набута в тази Украинска война-Европа сама си сложи всякакви зелени рестрикции и така се обеси икономически--Европа се напълни с емигранти които въобще не работят- в Германия влязоха милиони емигранти а германия търси милиони работници?-Ние сме в съюзът на умиращите и Бг Демокрацията спря да работи-Политическата Измамност в БГ е в топ 1 на Светът-хората не вярват вече в НИЩО
68
5
 
9
 
! Отговори
Възраждане към ПП-ДБ преди 1 месец
ПП=Празни Приказки и яко НЕможене!!!
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възраждане ще направи коалиция със този който даде по добрата оферта! Всички кворума,всички предложения дадени от ГЕРБ и ДПС в парламента,Възраждане ги подкрепиха. Дори негласуването беше в полза за Бойко и Пеевски! Копейкин е момента е по добре от Бойко! Никой не го преследва за къща в Барселона,кюлчетата ги е скрил и спи спокойно!
66
1
 
4
 
! Отговори
До тъй преди 1 месец
Частните болници работят с НЗОК.
65
3
 
4
 
! Отговори
Tенгри кан преди 1 месец
Тва е смешно;))) Инджов като глъв евроатлантик, пак е пил хапчета с етикет "да спрем руснаците в България";)))За коалиция е много ваьно, колко депутата ще вземе ГЕРЕБ, а не, кой ще е втори;))) Втори, трети, за ГЕРБ е без значение класацията надолу, ако той вземе 95 дупетати, например. Борбата е за проценти у дупетати, т.е. за всеки платен и подмамен глас. ГЕРБ бързо ще направят правителство с ДПС и всички останали просто ще бъдта отсвирени и ДПС ще управлява България. Затова е и огъня срещу ПП
64
1
 
4
 
! Отговори
До 67 преди 1 месец
Тоя пък говори на "че".Аман от коментиращи неграмотници!И после се чудим защо все еднокнижника побеждава.
63
2
 
2
 
! Отговори
В. В. преди 1 месец
Ако Путин си направи партия тук би събрал 87% )))