Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори

Доц. Инджов: Най-лесно ще се направи коалиция, ако "Възраждане" са втори
159
Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След изборите вероятността за правителство е 50 на 50, прогнозира пред БНР доц. Иво Инджов – преподавател по журналистика. Според него има значение кой ще е втори в резултатите.

"Ако ПП-ДБ са втори, те все пак ще могат да претендират да бъдат по-активна част от евроатлантическа коалиция. Тук въпросът за Пеевски и ДПС ще виси със страшна сила. Ако са трети, тогава ситуацията става много сложна за тях. На символно ниво ще се затвърди ролята им на младши коалиционен партньор, ако въобще се стигне до коалиция. Отново виси въпросът с ДПС – ще преглътне ли ПП-ДБ ДПС с Пеевски", каза той.

Според него най-лесно ще се направи коалиция, ако "Възраждане" са втори.

Ако ДПС са втори, ПП-ДБ ще опитат да се дистанцират от тази коалиция, смята той.

"Тази поредица от записи, която вижда сега бял свят, ще се отрази негативно на ПП-ДБ, но не чак в такава степен. От една страна претръпнахме. От друга – няма кой знае какъв грандиозен скандал", коментира Инджов относно изтеклите записи от вътрешнопартийни разговори на политици от ПП.

"Очевидно има някой, който записва и подава целенасочено информация. Да не забравяме, че първият компрометиращ запис за ПП-ДБ беше направен от съпартиец на ПП и там някъде кой знае каква голяма конспирация не трябва да се търси. Те не отрекоха казаното. Според мен проблемът с тези записи е съдържанието – на първо място да се види за какво се говори, доколкото е възможно, да се реконструира казаното, и едва след това кой ги вади в публичното пространство и ако има нарушение на закона, компетентните органи трябва да се включат", посочи той и отбеляза, че става въпрос за политици, които претендират за нов морал и ново начало в политиката.

Според него няма грандиозен скандал в тези записи.

"В близката ни история имаме далеч по-скандални и стряскащи за състоянието на държавата записи и те ще излязат някой ден", категоричен бе доц. Инджов и добави, че не трябва да има двойни стандарти към записите.

По думите му службите, прокуратурата и МВР трябва да бъдат реформирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
6
 
! Отговори
Бойко Пеевски преди 1 месец
Според мен няма значение кой е втори и трети. Сега наклепах ПП-то та да се откажете да гласувате за тях, а моите избиратели са зависими от мен и няма къде да ходят. Има едни заблудени чалгари, които гласуват за малкото ДПС. На предходните избори ГЕРБавото дпс, ДПС и малкото ДПС имаха 116 гласа. Добре че останалите се мобилизираха иначе щяхте да видите вие правителството на най-големите кражби. Сега обаче няма да гласувате и тези 5+ депутати ще ги взема със Слави и ще ви крада асфалта отново :).
41
3
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 43 "Цяла Европа чака ..." - изхождам се!
40
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Каквото и правителство да има, то задължително ще бъде плюто, критикувано и в крайна сметка нищо особено няма да свърши. Тази държава, с това племе няма бъдеще.
39
4
 
11
 
! Отговори
Европол преди 1 месец
Цяла Европа чака арестите на пеевски, порисов и цацаров за да се проведат избори, за да им евро и за да има шенген. Не се правете на ударени. Ако Сарафов и компания са омазани с ла ***, просто организирайте граждански арест до приситгането на полицията и медиите. Борисов, цацаров и пеевски ще бъдат арестувани във всяка ЕС държава, в която стъпят.
38
5
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 39 "Това частните болници да бъдат освободени от провеждането на обществени поръчки" - и защо частникът да е длъжен да се отчита как харчи парите си?
37
6
 
1
 
! Отговори
Путин преди 1 месец
спокойно нема да ви оставим без правителство та кога казахте че са изборите
36
9
 
8
 
! Отговори
До Възраждане преди 1 месец
Възраждане гласуват с ГЕРБ и ДПС.Виж разпечатките на НС.Ще ти дам само един пример.Това частните болници да бъдат освободени от провеждането на обществени поръчки,бе прието с гласовете на ГЕРБ,ДПС и Възраждане.Виж в нета.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напред! Пеевски Премиер!!!
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възраждане хем ги боли, хем ги сърби. Доори и първи да са, с КОГО ще правят правителство? Ама много ми е интересен отгоовора. Хайде, копейки, отговорете ми. Ама май мисл;енето не ви се получава.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да подкрепяш за пред хората някой 9 месеца,а през цялото време да си го подслушвал и записвал,по-голяма подлост едва ли има.И кой сега ще иска да се коалира с тия подлеци?
32
6
 
5
 
! Отговори
Възраждане преди 1 месец
До Анонимен 33 Иска ти се за да ги оцапате и тях ида ги отстраните от политиката ама няма да стане вашата.
31
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи сглобка ГЕРБ/Възраждане.
30
6
 
4
 
! Отговори
Възраждане преди 1 месец
До Ти си един манипулатор, който цели чрез пропаганда и внушения да намали гласуващите за Възраждане, но няма да ти се получи, защото на хората очите им вече се отвориха. Ти от къде разбра, че ще са златния пръст? Гласовете ли ти говорят или ПОСОЛСТВОТО, което очевидно прави всичко възможно да откаже хората да гласуват за ВЪЗРАЖДАНЕ?
29
1
 
7
 
! Отговори
До 28 преди 1 месец
Не се пише пазарят,а пазаруват!Научете го най-после тоя български език,че станахте за резил.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да има правителство!Наесен отново с песен.
27
11
 
5
 
! Отговори
До Възраждане преди 1 месец
А само ти ли не си разбрал,че Копейката иска да е "златен" пръст,точно като Волен?
26
2
 
6
 
! Отговори
ХаХа преди 1 месец
На бацо и шиши нема да им стигнат 5, да видим от де ша ги напазарят
25
7
 
10
 
! Отговори
Възраждане преди 1 месец
Стига сте се опитвали да цапате Възраждане като ги пришивате ту към ГЕРБ ту към ДПС.Няма да ви се получи. Никой не вярва нито на ГЕРБ, нито на ДПС, нито на ПП-ДБ.Възраждане нямат нужда от никого, защото ако влязат в коалиция с когото и друг да било ще бъдат изцапани и това ще е техния край. Не трябва да повтарят грешките на Атака.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това звучи като в стария виц, или ще срещнеш динозавър или не. Голям анализ
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Инджов е говорил глупости.Първо голямата комфортна преднина на Герб не е сигурна.Вярно че майсторски прехвърлиха повечето негативи върху пп ,но все пак и те бяха сглобка.Относно Пп те на практика са свити до електората на ДБ,който е много наежен и надъхан и нищо не може да го разколебае,но не стига да се мерят със дпс или възраждане.Правителство със сигурност ще има,дори само за 2-3месеца който победи да си назначи хората и да си подготви удобно служебно.