Първи уволнен след катастрофата на НСО и Кирил Петков

Отстраниха директора на Областно пътно управление - Варна
21 май 2024 13:16, Нели Христова
88
Първи уволнен след катастрофата на НСО и Кирил Петков
Снимка: Facebook

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа.

Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот.

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват "ХИДРОСТРОЙ“ АД и "ТРАНСТРОЙ-ВАРНА“ АД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
30
 
! Отговори
Геле преди 3 месеца
Временно отстранен докато тече проверката не значи уволнен. Нивото на тоя сайт е като на всеки жълтокафяв за съжаление. Никаква достоверност в новините.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хидрострой от 20 години са д**** и *** със всеки кабинет, нали не вярвате, че ще бъдат наказани.
17
1
 
30
 
! Отговори
Смешници преди 3 месеца
Не е зле и дисциплинарно да накажат Айшето от Аксаково дето се е изпикалаВЪХУасвалта 5 минути преди Про100 Киро и НайоТицин да катастрофират с кола на НСО и да убият и осакатят двама невинни българи!!!
16
9
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
И някой може ли да ни "светне" именно за какво нарушение е образувано дисциплинарното производство срещу служителите на ОПУ-Варна, защото "допускане асфалтирането на отсечка" не може да бъде нарушение?! Нарушение и дори престъпление може да бъде напр. неасфалтирането на отсечка в окаяно състояние, което е довело до инцидент или смъртен случай, но не и "асфалтирането на отсечка".
15
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кметът Варна е от шарлатаните заличава следите покрива Киро
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Можеха да си спестят усилията. Всичко в тази държава е медийна дъвка за два-три дни и се забравя, защото идва следващия скандал.
13
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сложили са асфалт, за да не личи, че няма спирачен път и следи от гуми. Дрогираният шофьор от НСО и Кирчо и Кокорчо са утрепали човека, като Милен Цветков. Без изобщо да намалят скоростта и да се опитат да спрат.
12
0
 
52
 
! Отговори
преди 3 месеца
Демек са замазали всички доказателства? Евала! Пародия!
11
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това асфалтиране си е чисто заличаване на следи по инцидент със смъртен случай. Сигурно има нещо в НК, по който извършителите да бъдат подведени под отговорност.
10
0
 
25
 
! Отговори
Vs преди 3 месеца
В кочинката винаги се тръгва от опашката на рибата! И понеже случаят е много публичен вече, и не можем да обвиним редови полицай, залагаме по - нагоре! А всички много ддобре знаем откъде се вмирисва рибата!!!
9
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За да не се види че няма и 1 сантиметър спирачен път. Аз видях отстранени, не уволнени след 2-3 месеца като поразмине ще ги върнат може и да ги повишат... Жалка дребна душица е бугарина става само за предател и непрокопсаник...
8
0
 
44
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 3 месеца
Би следвало всички служебни автомобили / НСО, пожарна, МВР, НС и др./ задължително да имат видеорегистратори. Те не са за лични нужди и трябва да има обществен контрол кога, къде и за какво се движат!
7
0
 
60
 
! Отговори
Аксаково преди 3 месеца
Това е поредната манипулация, но ярко видна за обществото.Човечеца не е излизал от Аксаково, а се е прибирал. Бил е на главното шосе спрял за ляв завой. НСО връхлитат от горе му и го влачат.Няма спирачен път, НСО не си е направил и труда, нали е спец!?За скоростта пък да не говорим, тя е била в пъти над.
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така както сте уволнили тия хора . Все едно сте ги почерпи ли за убийството на 63 годишния водач . И се разглежда като политическо престъпление . А истината е че е от бездействие и са на заплата . Цялата администрация е такава
5
0
 
30
 
! Отговори
Алов преди 3 месеца
Искаме наново експертиза за споирачния път -> такава не може да се извърши значи е невинен Киро
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да се смееш ли, да плачеш ли.. и така ни минават годините..
3
0
 
23
 
! Отговори
гт преди 3 месеца
не може уволнен ,трябва подведен под отговорност !!!!!!!!!!!!!!!!
2
0
 
40
 
! Отговори
SWAN преди 3 месеца
ДС наказва дребните мишки за пред маймуните, за да запази едрите мишоци. После помага на дребните мишки да осъдят държавата за сметка на маймуните и всички са ОК!
1
0
 
42
 
! Отговори
когато преди 3 месеца
и да се закрие тази жалка имитация на държавица, все е късно.