Първи уволнен след катастрофата на НСО и Кирил Петков

Отстраниха директора на Областно пътно управление - Варна
21 май 2024 13:16, Нели Христова
88
Първи уволнен след катастрофата на НСО и Кирил Петков
Снимка: Facebook

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа.

Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот.

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват "ХИДРОСТРОЙ“ АД и "ТРАНСТРОЙ-ВАРНА“ АД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Допуснали асфалтиране на пътя. Ами нали това им е работата бе. Имало ли е жълти полицейски ленти? какво им е нарушвнието ? че не са запазили местопроизшествието? До кога да го пазят? 2 години докато полицията си прекрати преписката? Защо са ги уволнили? За да ги осъдят и да ги възстановят. Панаирджилъци.
58
1
 
31
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Няма нужда от каквито и да било експертизи и тем подобни. Вината е изцяло на НСО автомобила, карал е с много над ограничението, няма спирачен път. Какво повече има да се обсъжда. Утре трябва виновните да са в пандела, какви са тия дела по 10 години!
57
0
 
9
 
! Отговори
Да внимава преди 3 месеца
Шефа на свинарника, щото ако убие някой със служебната си кола Петков. Ще го махнат и свинарника и шефа на свинарника. Не може те тежките пържоли да предизвикат такова събитие, преядоха хората , зави им се свят от преяждане - има доказателства (важно е да се отбележи) . И някъде човек както си кара и му се забива кола на НСО с 200 км/ч и няма грижи. Свинаря е виновен, пардон Шефа на свинарника. Шоу без завеси. На живо.
56
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Уволнен е понеже си е свършил работата човека ли???
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аа асфалтираха пътя след катастрофата.. много удобно
54
0
 
36
 
! Отговори
Дора преди 3 месеца
Съседите трябваше да се приберат от Варна. Те са чакали на главния път да влезат в Аксаково, когато са ги ударили. А сега били виновни, за какво? За това че са чакали на главен път? За това че са били в лента за завой на ляво? За това че са имали мигач на ляво? За това че докато са спрени друг влиза в тяхната лента и ги удря? За това че след удара ги завлича до канавката на автомивката?
53
3
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
а защо ни са уволнили пъдара на близката нива?..-Вината е изцяло негова !
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако имаше логика, нямаше да е "българска работа".
51
0
 
30
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
всичко е ясно! кирил петков веднага е наредил на кмета да се асфалтира мястото, само така могат да се скрият следите - асфалтират прав участък, с хубав асфалт, без никакви дупки!....вярвайте им пак, и гласувайте за тях!
50
1
 
33
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Значи чиновниците са виновни , че изверга от НСО е карал като обезумял (както винаги). Ясно, разбрахме.
49
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Време е на изборите и други да бъдат уволнени .
48
1
 
21
 
! Отговори
до Рендето преди 3 месеца
Явно IQ-то ти е само Q ! Очевидно е и за кокошките на село, че крият истината, която може да се разбере от следите на местопроизшествието, преди да асфалтират! Аудито не е нарушило нищо, а е чакало на СТОП, когато надрусаните дерибеи от ПП-ДБ са го връхлетели и убили! Това можеше да се докаже с експертиза, ако не бяха унищожили следите и доказателствата!
47
1
 
32
 
! Отговори
Факт! преди 3 месеца
Убийците от ПП-ДБ си прекриват следите! Кмета Бандит , който си направи морската градина частна площадка за личната кръчма е съучастник в прикриването на убийство!
46
1
 
26
 
! Отговори
паф преди 3 месеца
и какво е виновен асфалта, като кирил петков му заповядал да кара бързо, ще изтърве хората да ги лъже
45
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 41 Киро не е пътник, той е шефа и охрянявано лице, той заповядва на шофьора в колко часа трябва да се стигне крайната точка на маршрута, без негово разрешение, агента не може да кара с превишена скорост
44
1
 
15
 
! Отговори
Анахарзис Скитски преди 3 месеца
5 в. пр. н. е...."законите са като паяжината, малките насекоми се оплитат и умират, големите късат и бягат"...пък нека харвардския хамстер киро да разправя, че всички са равни пред закона! освен лъжец, стана и убиец!
43
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кмета на Варна който е от ППДБ по съвет на топ адвоката Лена Бориславова спасява Киро с ала-бала!
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"...със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя..." Да се смееш ли, да плачеш ли... Асфалтиране е вече проблем и води до загуба на човешки живот. Или поредния бисер на българската журналистика пред който талант просто милея...
41
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тука по-скоро мутрите от НСО прикриват следи, реално погледнато киро е пътник, но шофера носи вина
40
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ОПГ ППДБ веднага са почнали да заличават следите ПТП с убийстово на Киро на невинен гражданин. Тези няма грам срам и съвест