Украйна пуска затворници в армията, без убийци и наркомани

Няма пушка и за дългите и доживотни присъди
9 май 2024 07:52, Петър Бойчев
50
Украйна пуска затворници в армията, без убийци и наркомани
Снимка БГНЕС

На второ четене Върховната Рада на Украйна подкрепи проектозакона, който предвижда доброволна мобилизация на определени категории затворници, предаде Украинская правда, предаде БТА.

Посочва се, че освен хора, извършили умишлени убийства, сексуални престъпления, корумпирани служители, тези, които са извършили престъпления срещу основите на националната сигурност на Украйна, както и лица, които са заемали особено отговорна длъжност - в частност, депутати, няма да могат да влязат в редиците на Въоръжените сили на Украйна.

Лица, осъдени за незаконно производство, придобиване, разпространение или притежание на наркотици, също няма да могат да служат във Въоръжените сили на Украйна. Друго условие е до края на присъдата им да остават не повече от три години.

"Затворниците, на които им предстои по-дълъг престой в затвора, и още повече тези, които са осъдени на доживотен затвор, ще бъдат отхвърлени незабавно, без право на преразглеждане", е пояснил депутатът Ярослав Железняк.

Ако лице, което е било освободено предсрочно заради служба във ВСУ, извърши ново престъпление по време на службата си, към наказанието, наложено по новата присъда, ще бъде добавена неизтърпяната част от наказанието по предишната присъда.

Решението дали дадено лице може да бъде освободено предсрочно с цел мобилизация ще се взема единствено от съда въз основа на одобренията на медицинската комисия и военната част, в която лицето ще служи.

Законът предвижда, че договорът на тези военнослужещи ще се прекрати с изтичането на специалния период на военна служба или с обявяването на решението за демобилизация. На тези военнослужещи няма да се предоставя отпуск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Свободно време.
Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия е велика сила и разруши икономиките на запада за 2 години. За 2 години Русия изпрати над 2 млн укронацяги и натовски наемници на вечна командировка при бандера.
17
2
 
14
 
! Отговори
ген. Лукова главичка преди 3 седмици
Оня нацяга футболния хулиган светльо, приятеля на расате тук му купиха униформата и оборудването (за хиляди левове). Отиде в украина в края на ноември. Там се изучи момчето за месец и киевския режим го прати на първа линия под Купянск в края на декември, след 3 дена беше денацифициран хахахаха. Повоюва си добре момчето и отиде при ген. Луков, където му е мястото. Евала БГ демократи-нацяги. Дано идете всички при вашия генерал.
16
1
 
9
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
соросташките надъхани русофоби попривършиха в укрия и вече почти никой не иска да го мобилизират, та шмръклю е изпаднал в ужасТ и се моли, кат малко дете на натУфците го спасяват... Мъ нещо глеам няма желаещи и от тях... ===)))
15
2
 
11
 
! Отговори
Ти си Краваророб преди 3 седмици
Воят и сълзите на русофобите и еврогеiците е приятна музика за ушите ми!
14
1
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
Демек без войници. То друго има ли в затворите, освен наркомани и убийци? А това с наркоманите не го разбирам. Да не са намалили бялото на Зеленски, та е орязал дажбите на фронта?
13
2
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 3 седмици
Разбира се, че без убийците и наркоманите! Хахаха! Че тези са съмишленици на убиеца- наркоман Зеленски!Честит Велик Празник! Ден на Победата над нацизма!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия тепърва започва да загравя. Има само 2 шанса русофоби.Либо сдатся либо сдохнуть!!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Пловдив преди 3 седмици
Ааааахахахаха
10
1
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 седмици
Ако ти остават само 3 години от присъдата, трябва да си напълно луд да идеш на фронта. Изобщо изискванията са смешни и едва ли ще доведат до някакъв съществен прилив на войници. Особено нарко-условието, след като главнокомандващия е наркоман.
9
2
 
5
 
! Отговори
Не знам, но преди 3 седмици
Мобилизацията не е ли само за цивилни, без отнети граждански права? Лишените от свобода са с друг статут.
8
9
 
9
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
Честит празник, Европа!
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
зеленчукский е изключително подходящ за фронта.
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мачкай Вовааа, всичко наред
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Странно. Бих се обзаложил, че за фронта им трябват точно уб**ци и наркомани.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Останалите с леките присъди как смятате, че ще препочетат ? Да си ги изкарат на сигурно или да идат да ги избият ?
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хахахаххаа, положението е трагедия
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега ще се спукат от доброволци ;)) По-добре да полежиш до 3 г в затвора , от колкото да те убият за 3 Мин на фронта за кефа на Зеления наркоман.
1
3
 
27
 
! Отговори
Честит преди 3 седмици
Празник на ПОБЕДАТА над фашизма!9 - ти Май!